کودک از چه زمانی میتواند ماست بخورد؟بهترین نوع ماست برای بچه چیست؟

کودک از چه زمانی میتواند ماست بخورد و بهترین نوع ماست برای بچه چیست؟

اکثر نوزادان می توانند به محض شروع به خوردن مواد جامد -حدود ۴ تا ۶ ماه- شروع به خوردن ماست کنند. ماست یک انتخاب عالی برای یکی از غذاهای اولیه کودک است، زیرا حاوی مواد مغذی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین ها است. بهترین گزینه ماست ساده (طبیعی بدون طعم دهنده)، بدون شیرینی (ساده)، پاستوریزه (معمولی یا یونانی) است که از شیر خالص (شیر با چربی) تهیه شده و حاوی “فرهنگ زنده” (یعنی با استفاده از تخمیر درست میشود و به همراه چند باکتری) است.

چرا ماست ساده و بدون شیرینی از شیر خالص (شیر با چربی) ساخته شده است؟

تقریباً تمام ماست های طعم دار و میوه ای موجود با میوه در روی آن، حتی محصولاتی که برای نوزادان به بازار عرضه می شوند حاوی قند اضافه شده هستند که می تواند به پوسیدگی دندان و چاقی کمک کند. انتخاب ماست ساده، ساده ترین راه برای جلوگیری از افزودن قند اضافی است. چگونه می توان گفت آیا محصولی قند اضافه کرده است (دارای قند اضافی است)؟ بررسی مقدار قند موجود در اطلاعات مربوط به مواد مغذی روی برچسب لزوماً کمکی نخواهد کرد، زیرا تمام ماست ها حاوی مقداری قند طبیعی به شکل لاکتوز هستند.

در عوض، شما باید در لیست مواد تشکیل دهنده کلمه “شکر” یا هر یک از این نام های دیگر را برای شکر اضافه شده بررسی کنید: قند خام (یا شکر نیشکر)، شیرین کننده ذرت، شربت ذرت، دکستروز، فروکتوز، آب نیشکر تبخیر شده، کنسانتره آب میوه، عسل، گلوکز، شربت ذرت با فروکتوز بالا، لاکتوز، مالتوز، شربت مالت، ملاس و ساکارز. همچنین نوزادان به کالری و چربی موجود در محصولات لبنی که از شیر خالص ساخته شده نیاز دارند. قبل از ۲ سالگی به كودك خود ماست كم چرب (۲٫۵ درصد چربی) یا بدون چربی پیشنهاد ندهید، مگر اینكه پزشك وی توصیه كند.

چه چیزی می توان به ماست ساده اضافه کرد تا طعم آن برای کودک بهتر شود؟

چه چیزی می توان به ماست ساده اضافه کرد تا طعم آن برای کودک بهتر شود؟

شما می توانید با مخلوط کردن میوه یا سبزیجات، طعم (و مواد مغذی) را به ماست ساده کودک اضافه کنید. برای کودکانی که تازه به خوردن مواد جامد روی آورده اند، از میوه های پوره شده و سبزیجات پخته شده و پوره شده شروع کنید. برای نوزادان بزرگ تر، می توانید میوه های نرم و سبزیجات پخته شده خرد شده به قطعات کوچک را اضافه کنید. پوره آووکادو، سس سیب، جو دوسر و جوانه گندم نیز افزودنی های خوبی هستند.

توجه: هرگز به کودک کوچکتر از ۱۲ ماه عسل ندهید، زیرا ممکن است حاوی باکتری هایی باشد که می تواند باعث ایجاد بوتولیسم (یک بیماری نادر و بالقوه کشنده است که در اثر سموم ناشی از باکتری ایجاد می شود. این بیماری با ضعف، تاری دید، احساس خستگی و مشکل در صحبت شروع می شود) در کودکان در این سن شود.

اگر فرزند من  به شیر حساسیت داشته باشد یا لاکتوز را تحمل نکند، چه می شود؟

اگر کودک شما به آلرژی شیر مبتلا شده است (به داشتن آلرژی تشخیص داده شده است) یا علائم آلرژی غذایی نشان داده است (مانند اگزما)، تا زمانی که پزشک او را معاینه نکرده است، به او ماست ندهید. در غیر این صورت مانند هر غذای جدید، قبل از اینکه غذای جدید دیگری به کودک خود بدهید، حداقل سه روز پس از معرفی (دادن) ماست صبر کنید. به این ترتیب، اگر کودک شما واکنش آلرژیک داشته باشد، راحت تر می توان گفت چه عواملی باعث آن شده است.

علائم شایع یک واکنش آلرژیک شامل لکه های قرمز خارش دار یا لکه های پوستی، تورم در اطراف لب و چشم یا استفراغ در طی دو ساعت از خوردن غذای تازه داده شده است. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، تا زمانی که پزشک او را معاینه نکرده است، دیگر به کودک خود بیشتر از آن غذا ندهید (دیگر به کودک خود غذا ندهید). عدم تحمل لاکتوز در نوزادان بسیار نادر است. حتی اگر فرزند شما عدم تحمل لاکتوز را دارد، ممکن است خوردن ماست برای او خوب باشد. این امر به این دلیل است که فرایند تولید بخش زیادی از لاکتوز را تجزیه می کند و باعث می شود ماست راحت تر از سایر لبنیات قابل تحمل (هضم) باشد.

اگر فرزند من  به شیر حساسیت داشته باشد یا لاکتوز را تحمل نکند، چه می شود؟

چرا ماست برای کودک خوب است، ولی شیر گاو خوب نیست؟

ممکن است تعجب کنید که چرا خوردن ماست برای نوزادان خوب است، اما نوشیدن شیر گاو تا زمانی که کودک حداقل ۱۲ ماه نداشته باشد توصیه نمی شود. در واقع، مقدار کمی شیر گاو، مانند مقداری مصرف ماست گاه به گاه، به کودک شما آسیب نمی رساند. این فقط جایگزینی مناسب برای شیر مادر یا فرمولی (خوراک مخصوص نوزاد) نیست که هنوز بیشتر سالهای رژیم غذایی او را تشکیل می دهد. دلیل این است که نوزادان نمی توانند شیر گاو را به راحتی یا کاملاً به اندازه شیر مادر یا خوراک مخصوص نوزاد هضم کنند. و شیر گاو ایده آل چربی ها و مواد مغذی که کودک شما از شیر مادر یا خوراک مخصوص نوزاد دریافت می کند را ندارد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. خیلی خوب بود. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *