کمردرد شدید در ماه هشتم بارداری/ چه کنم؟!

کمردرد شدید در ماه هشتم بارداری، مراقبت بارداري ماه هشتم،  کمردرد در ماه هفتم بارداری، علت کمردرد در ماه هشتم بارداری، کمردرد در ماه آخر بارداری

سلام در ماه هشتم بارداری هستم و در هفته اخیر دچار کمردرد و پهلودرد شدیدی شدم. می خواستم بدونم طبیعی هستش یا نه؟ و اینکه چکار کنم که دردم کمتر بشه؟ لطفا راهنمایی کنید…

پاسخ:

کمر درد ماههای آخر دوران بارداری طبیعی است. رحم رشد کرده به پشت فشار می آورد و باعث پشت درد می شود. این مسئله باعث تغییر مرکز ثقل به جلوی بدن می شود. اگرچه رهایی از درد پشت کار آسانی نیست اما نکاتی برای بهبود وجود دارد.

به عنوان مثال: به حالت نشستن یا ایستادن خود توجه کنید زیرا حالت نشستن نادرست فشار بیشتری به پشت وارد می کند. هر زمانی که امکان دارد پاها را بالا نگه دارید و از گره کردن پاها در هنگام نشستن خودداری کنید. افزایش وزن سریع باعث ایجاد مشکل می شود. خوابیدن بر روی سطحی سفت به شما کمک می کند.

در تمام اوقات روز و شب ماه‌های بارداری باید وضعیت مناسبی داشته باشید.

• به پهلوی سمت چپ بخوابید.
• اگر نسبت به ماه‌های قبل از ماه هشتم بارداری، احساس ناراحتی بیشتری دارید، به آرامی دراز بکشید.
• هنگام نشستن پشتی پشت کمرتان بگذارید و به حالت راحتی بنشینید که به عصب سیاتیک شما فشاری وارد نشود.

***جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه کمردرد گریبانگیر ۷۰ درصد زنان در دوران بارداری است، گفت: استفاده از طب فیزیکی در طول بارداری می‌تواند راهی مؤثر و ایمن جهت تسکین درد لگن و ورم پا باشد.

الهام السادات هاشمیان نایینی ، در ارتباط با درد لگن در طول بارداری اظهار داشت: این مشکل یکی از علائم شایعی است که معمولاً زنان باردار آن را تجربه می‌کنند و این ناراحتی اغلب در اواخر بارداری و خصوصاً در طول سه ماهه سوم احساس می‌شود.

وی افزود: دلیل رخ دادن درد لگن در بارداری آن است که در این زمان بدن مادر در حال آماده‌سازی خود برای زایمان است. درد و ناراحتی بیش از همه در پهلو احساس می‌شود، جایی‌که نوزاد در هنگام حضور در رحم معمولاً در آن قرار دارد.

این جراح و متخصص زنان گفت: در طول بارداری، بدن مادر هورمون‌هایی را آزاد می‌کند که به بافت‌های هم‌بند اجازه می‌دهند شل و نرم شوند. در نتیجه، مفاصل و رباط‌های موجود در بین استخوان‌های لگن نیز شروع به شل شدن می‌کنند. البته افزایش انعطاف‌پذیری این استخوان‌ها در این زمان ضروری است، زیرا به نوزاد اجازه می‌دهد که در زمان زایمان در بدن مادر جابجا شود.

هاشمیان نایینی گفت: بخشی از درد و ناراحتی احساس شده توسط مادر ناشی از درد پایین کمر، تغییرات در وضعیت قرارگیری بدن و سنگین‌تر شدن رحم است. افزایش فشار بر عصب سیاتیک هم دلیل دیگر درد لگن در بارداری است. 

بزرگ شدن رحم باعث فشار بر این عصب‌ها شده و در نهایت، مادر دچار درد، بی‌حسی یا یک احساس سوزش در کفل‌ها، لگن و ران‌ها می‌شود.

وی گفت: با نزدیک شدن موعد زایمان، نوزاد وضعیت قرارگیری خود در رحم را تغییر می‌دهد، که این به احتمال زیاد احساس ناراحتی مادر را کم می‌کند. همچنین معمولاً بروز درد سیاتیک در دوران بارداری امری طبیعی است، با این حال باید پزشک از وجود آن آگاه شود، زیرا بیماری سیاتیک دلایل دیگری دارد که شایع نبوده، اما در عین حال جدی هستند.

هاشمیان نایینی با بیان اینکه ۷۰ درصد زنان در طول بارداری دچار درد کمر و لگن می‌شوند، تاکید کرد: استفاده از طب فیزیکی و توان‌بخشی در طول بارداری می‌تواند راهی مؤثر و ایمن برای تسکین درد لگن و ورم پا در بارداری باشد.

این متخصص زنان خاطرنشان کرد: البته تنها یک چهارم زنان از متخصص زایمان خود راهنمایی‌هایی را در این زمینه دریافت می‌کنند و اغلب به آنها گفته می‌شود که «این حالت طبیعی است» در حالی که، این دردها قابل تسکین هستند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *