علت کپک زدن خیار شور

علت کپک زدن خیار شور و راه های جلوگیری از آن

خیارشور باید در شرایط مناسبی نگهداری شود تاکپک نزند. بهترین روش برای نگهداری از خیارشور این است که در تمام مدت استفاده، آن را در جای خنک نگه دارید؛ سعی کنید تا حد امکان آن را در یخچال نگهداری کنید تا از ورود هرگونه آلودگی به داخل خیارشور جلوگیری شده و خیار شور سلامت و حالت تردی خود را حفظ کند. اما اگر قرار است خیارشور بیرون از یخچال نگهداری شود، باید هرچه سریع‌تر آن را مصرف کنید.

جلوگیری از کپک زدن خیارشور

مطالب مرتبط:

آبغوره کپک زده را چکار کنیم؟ دور بریزیم؟

با مربای کپک زده چکار کنیم؟ – آیا کپک مربا خطرناک است؟

راههای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی خانگی

جلوگیری از کپک زدن خیارشور

برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی، نکات زیر را در نظر بگیرید:

۱. استفاده از آب جوشیده برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور

در مراحل تهیه خیارشور حتما از آب جوشیده در تهیه خیارشورها استفاده کنید. همچنین سعی کنید خیارها و سبزی‌های معطر را پس از شستن، کاملا خشک کنید؛ وجود آب نجوشیده (همان آب شیر) در شورها و ترشی‌ها، باعث ایجاد کپک خواهد شد.

۲. جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف

بهتر است دور ظرف خیارشور خود را به‌گونه‌ای محکم ببندید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف شود؛ زیرا اگر هوا وارد ظرف شیشه‌ای یا دبه خیارشور شما شود، به زودی کپک می‌زند.

۳. مقدار سرکه خیارشور

سرکه‌ای که برای تهیه خیارشور استفاده می‌شود، باید صاف و زلال باشد. با توجه به روش‌های مختلف برای تهیه خیارشور، مقدار سرکه استفاده شده در آن متفاوت بوده و حتی ممکن است خیارشور بدون سرکه درست کنید؛ اما به صورت کلی مقدار سرکه خیارشور به این صورت است که شما به ازای هر ۱۴ لیوان آب به ۱ لیوان سرکه نیاز خواهید داشت. وجود سرکه در خیارشور باعث ماندگاری بالاتر آن خواهد شد.

۴. مقدار نمک خیارشور

در تهیه خیارشور، به ازای هر لیتر آب جوشیده، باید ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده شود؛ البته سعی کنید در مراحل تهیه خیارشور، همواره مقدار نمک آن را بچشید و اگر به نمک بیشتری احتیاج بود، حتما به ظرف خیارشور خود اضافه کنید. استفاده از مقدار مناسبی از نمک در تهیه خیارشورها، علاوه بر طعم مناسب آن، باعث بالا رفتن ماندگاری خیارشور می‌شود.

۵. نسبت آب به نمک در خیارشور

بهترین روش برای تعیین صحیح نسبت نمک به آب در خیارشور، استفاده از روش زیر است:
۱٫ آب‌نمک خیارشور را در یک ظرف جداگانه درست کنید.
۲٫ سپس یک عدد تخم مرغ را خوب شسته و درون ظرف حاوی آب‌نمک، بیاندازید.
۳٫ اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت، مقدار نمک خیارشور شما کم است؛ اگر تخم مرغ روی سطح آب ظرف قرار گرفت، مقدار نمک زیاد است و اگر تخم وسط محلول شناور شد، نمک کاملا اندازه است و می‌توانید که مطمئن شوید که طعم خیارشور شما عالی خواهد شد.
نکته: برای ترد شدن خیارشور، چند عدد نخود خام به ظرف خیارشور خود اضافه کنید.

آیا می توان خیارشور کپک زده را خورد؟

ترشی ها از آن دسته از مواد غذایی هستند که خیلی زود کپک میزنند. کپک خیارشور از میلیون ها میسلیوم کپک تشکیل شده است که برخی از آنها بی خطر و برخی از آنها ممکن است باعث ایجاد بیماری شود، لذا از همین رو توصیه میشود که خیار شور کپک زده را نخورید. و اگر فقط قسمتی از شیشه خیارشور کپک زده است از آنجایی که خیارشور دارای سرکه است که می تواند مواد کپک را به تمامی محتویات درون شیشه منتقل کند لذا در این صورت نیز از خوردن این شیشه از خیارشور نیز خودداری کنید.

نکاتی برای تهیه خیارشور

مدت زمان آماده شدن خیارشور، بستگی به دمای هوای اطراف ظرف دارد؛ بنابراین هرچه دمای هوا گرم‌تر باشد، خیارشور هم زودتر آماده خواهد شد.
دمای آب و سرکه‌‌ای که روی خیارشور ریخته می‌شود نیز مهم است؛ برای این منظور باید از آب گرم استفاده شود، به گونه‌ای که گرمای آب را بتوانید با سر انگشتان خود حس کنید.
برای عطر بهتر و همچنین جلوگیری از فاسد شدن خیارشور، می‌توانید چند عدد پوست لیموترش نیز به ظرف خیارشور اضافه کنید.
در ته ظرف خیارشور، برگ مو قرار دهید تا بوی سیر را از بین برده و به آن طعم مطبوعی دهد.
می‌توانید در وسط خیارها، به وسیله چاقو یک برش کوچک ایجاد کرده تا داخل خیارها پوک نشود.
برای تهیه خیارشور، بهتر است از خیارهای ترد و ریز استفاده شود.
برای تهیه خیارشور سعی کنید حتما از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید تا هم از کپک زدن جلوگیری کند و هم ایمن‌تر باشد.

منبع خبر : برگرفته از setare

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *