میوه خاصی برای زردی نوزاد بد و مضر نیست. برخلاف باور عموم مصرف میوههای زرد در دوران بارداری و شیردهی سبب زردی نوزاد نمیشود. ولی نوعی زردی خاص در سنین بالاتر در بچهها مشاهده میشود که گاهی بر اثر خوردن میوههای رنگی همچون نارنگی یا هویج در کودکان سه یا پنج و یا شش ساله، ایجاد می شود.
علت بروز این زردی مصرف بیش از حد این خوراکیهاست که باعث میشوند رنگدانههایشان روی پوست باقی بماند و پوست را به رنگ زرد در بیاورد ولی سفیدی چشم آنها سفید است و زرد نمیشود.
چه چیزی بخوریم تا جنین زردی نگیرد؟
تغذیه مادر نقشی در زردی ندارد مگر اینکه نوزاد و مادر از نظر گروه خونی با هم ناسازگاری داشته باشند که در این صورت باید منتظر وقوع زردی در نوزاد بود. برخی عقیده دارند که خوراکی و تغذیه مادر در کاهش و افزایش زردی کودک تاثیر ندارد و عرقیات گیاهی که برخی تجویز میکنند تاثیر چندانی برای پایین آمدن زردی ندارد، ولی برخی دیگر بر این باورند که تغذیه مادر در زردی تاثیر دارد.
غذاهای مضر برای زردی نوزاد
در دوران بارداری مادر باید، از میزان مصرف غذاهای گرم، ادویه جات و داروهای شیمیایی بکاهد.
چه غذاهایی برای زردی نوزاد مضر است؟
غذایی که مادر از آن استفاده میکند، بهطور مستقیم در شیر او ترشح میشود و نوزاد از شیری که حاوی انواع و اقسام مواد است، استفاده میکند. در صورتی که نوزادی مبتلا به زردی است به مادر توصیه میشود اقدامات زیر را انجام دهد تا نوزاد سریعتر بهبود یابد:
پرهیز از مصرف غذاهای دیر هضم همچون کلهپاچه یا موادی همچون بادمجان که باعث بروز زردی بیشتر در نوزاد میشود.
در صورتیکه پیاز و سیر به شکل خام استفاده شود، سبب بروز زردی میشود اما اگر پخته شود، مشکلی ایجاد نمیکند.
پرهیز از مصرف غذاهای گرم
مصرف خوراکیهای خنکی
پرهیز از مصرف ادویه جات به خصوص ادویههای تند مثل فلفل، زیرا التهاب یا تخریب سلولهای کبدی را همراه دارد. طبع صفرا گرم و خشک است و نوزاد نمیتواند این طبع را تحمل کند، حال اگر مادر ادویه مصرف کند، این ماده در شیرش ترشح میشود و پوست نوزاد رو به زردی میگراید.
پرهیز از مصرف داروهای شیمیایی در حد امکان
استفاده از عرقیجات و جوشانده های گیاهی خنک زیر نظر متخصص
شیر دهی مکرر و منظم
درمان زردی نوزادان با چه روشهایی امکان پذیر است؟
با کمک فرآوردههای استاندارد شیرخشت میتوان، نوزادان مبتلا به زردی را درمان کرد.
استفاده از قطره خوراکی عصاره گیاه دارویی شیر خشت همراه نور درمانی تا حد زیادی در درمان این نوزادان موثر است.
عرق کاسنی خاصیت ترمیم سلولهای کبد را دارد و این عرق در شستوشوی صفرا از طریق پوست موثر عمل میکند. روش استفاده از آن نیز به این شکل است که یک لیوان عرق کاسنی را در یک لگن آب مخلوط کرده و پوست نوزاد را چند روز و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با آن شستوشو بدهیم.
بهترین مادهای که تا به حال در مورد کاهش زردی تجربه شده و نتایج مفیدی نیز از آن بهدست آمده، ترنجبین است. میتوان یک گرم از این ماده را در یک استکان آب داغ حل کرد و به مدت سه روز با قاشق چایخوری به نوزاد خوراند.
پزشک توصیه میکند برای نوزادی که زردی دارد، شیر مادر به مدت ۲۴ ساعت قطع شود و با شیرخشک او را تغذیه کرد و پس از این مدت دوباره نوزاد را با شیر مادر تغذیه کرد.
منبع خبر : برگرفته از setare