خوردن چیپس در بارداری نه تنها موجب چاقی و بیماری قلبی میشود، بلکه مشکلات رشدی را برای جنین، بیش فعالی را در کودکان و سرطان را در بزرگسالان به همراه دارد. مصرف چیپس و پفک در بارداری به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی نمک و چربی است کارکرد کلیه را در دراز مدت با مشکل روبرو میکند و فشار خون بارداری را افزایش می دهد…
مواد خوراکی نظیر چیپس و روغن گیاهی حاوی چربی های اُمگا۶، بخصوص اسید لینولئیک، هستند و تحقیقات نشان می دهد مصرف بیش از حد این مواد غذایی می تواند منجر به بروز التهاب شده و با افزایش ریسک بیماری قلبی مرتبط است.
خوردن چیپس در بارداری نه تنها موجب چاقی و بیماری قلبی میشود، بلکه مشکلات رشدی جنین، بیش فعالی را در کودکان و سرطان را در بزرگسالان به همراه دارد.
مصرف چیپس و پفک در بارداری به دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی نمک و چربی است کارکرد کلیه را در دراز مدت با مشکل روبرو میکند و فشار خون بارداری را افزایش می دهد.
به جای مصرف چیپس در بارداری مواد غذایی و هله هوله های مفید مانند توت خشک، برگههای هلو و زردآلو که هم ارزش غذایی دارند و هم حاوی پروتئین و مواد مفید برای جنین هستند را جایگزین کنید.
زمانی که مواد نشاستهدار مثل سیب زمینی در دمای بالا پخته میشود ماده شیمیایی به نام آکریلامید تولید میشود که میتواند سرطانزا باشد.
این ماده در بدن تجزیه شده و مادهای به نام گلاسیدامید تولید میکند که میتواند با اثر بر روی DNA و ایجاد جهش در ژنها باعث بروز سرطان و آسیب سیستم عصبی شود، عوارضی همچون اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریکپذیری و تغییرات رفتاری همچنین اختلالات باروری از جمله عوارض آکریلامید در بدن است.
قبل از استفاده یا پخت سیبزمینی بهتر است آن را پوست کنده و به مدت یک ساعت در آب قرار داد تا قند موجود در آن کاهش یافته و تولید آکریلامید کمتر شود.
«دین اسکلی»، استاد دانشگاه گریفیت استرالیا، در این باره می گوید: «برای زنان باردار توجه به تغذیه بسیار مهم است و تحقیق ما نشان می دهد مصرف بیش از حد یک نوع ماده غذایی خاص می تواند تاثیر منفی بر رشد نوزاد داشته باشد.»
این مطالعه نشان می دهد مصرف اسید لینولئیک سه برابر توصیه روزانه در طول بارداری مضر است.
محققان در این مطالعه بر روی موش ها متوجه شدند در موش های مادری که رژیم غذایی شان مملو از اسید لینولئیک بود، سه تغییر روی داده بود: غلظت پروتئین های التهابی کبدشان تغییر کرده بود، غلظت پروتئین خون که می تواند منجر به انقباض رحم در طول بارداری شود افزایش یافته بود، و هورمون تنظیم کننده رشد کاهش یافته بود.
محققان با وجود این تاثیرات توصیه می کنند زنان در سن بارداری باید مصرف میزان اسیدلینولئیک را در رژیم غذایی شان کاهش دهند.
همچنین در این مطالعه مشخص شد موش های که اسید لینولئیک رژیم غذایی شان بالا بود تعداد نوزادان نر متولدشده از آنها کمتر بود.