خار کاکتوس در دست

در صورت فرورفتن تیغ کاکتوس در دست کودک چه کنیم؟

احتمال اینکه شیطنت و بازیگوشی های کودکانه آنها را دچار دردسر کند بسیار است. والدین یک کودک بازیگوش باید همیشه آمادگی برخورد با یه اتفاق را داشته باشند، اتفاقاتی مانند رفتن تیغ کاکتوس در دست کودک و یا فرو رفتن نوک مداد در پا،  بریده شدن دست کودک با شیشه و یا رفتن میخ در پای کودک. البته ما همواره برای کودکان شما آرزوی سلامتی داریم و امیدواریم هیچگاه خطری متوجه کودک شما نباشد. اما به یاد داشته باشید که از قدیم گفته اند بازی اشکنک داره سر شکستنک داره. از همین رو ما در این مقاله سعی می کنیم کمی در رابطه با اقدامات لازم برای درآوردن تیغ کاکتوس از دست کودک و همچنین درآوردن اشیای تیزی مانند مداد و یا میخ، صحبت کنیم.

درآوردن تیغ کاکتوس از دست کودک

اگر تیغ کاکتوس فرورفته، قابل مشاهده است می توانید با استفاده از یک موچین و یا پنس و یا موارد مشابه اینها، به راحتی تیغ کاکتوس فرورفته در دست کودک را خارج کنید، اما اگر عمق نفوذ تیغ ها زیاد است و نمی تواند انتهای تیغ کاکتوس فرورفته را ببنید، با استفاده از پنس به اطراف قسمتی از دست که تیغ در آن فرورفته فشار دهید ( حرکتی مشابه به ترکاندن جوش) تا بتوانید تیغ ها خارج کنید. در صورتی که تعداد تیغ های فرورفته زیاد است پیشنهاد می شود با استفاده از جوراب های زنانه بر روی قسمت هایی که تیغ فرو رفته است بکشید تا در اثر درگیری ایجاد شده بین جوراب و تیغ، بتوانید آنها را خارج کنید. بعد از اینکه تیغ ها را از دست کودک خارج کردید آن را به مدت ۵-۱۰ دقیقه با آب تمیز بشورید و سپس بر روی آن پماد آنتی باکتریال بمالید و آن را با با گاز استریل ببندید.

در صورت رفتن خار در پای کودک چه باید بکنیم؟

اغلب تراشه‌های بسیار ریز چوب و اشیاء کوچک دیگر مانند خرده‌های بسیار ریز شیشه را می‌توان در خانه با موچین و سوزن به آسانی خارج کرد. قبل از استفاده، هر دو وسیله را باید با الکل یا شعله آتش استریل کرده و سپس اجازه داد تا خنک شوند. تا جایی که ممکن است به کودکتان اطمینان و دلداری دهید و سپس در صورت امکان او را روی زانوی خود بنشانید و اقدام به در آوردن جسم خارجی نمایید. همچنین می‌توانید از بزرگسال دیگری برای نگه داشتن و آرام کردن کودک کمک بگیرید و خودتان هم جسم خارجی را بیرون بیاورید.

اگر تراشه به میزان کافی از پوست خارج مانده باشد، می‌توانید به آسانی و تنها با استفاده از موچین آن را خارج کنید. ابتدا آن را با موچین به آرامی و از پایه (یعنی از‌‌ همان نقطه‌ای که از پوست بیرون زده است) بگیرید و آن را در‌‌ همان جهتی که قرار گرفته است بیرون بکشید. تراشه را از‌‌ همان جهت که داخل رفته است بیرون بکشید، زیرا شما نمی‌خواهید که قسمتی از آن را شکسته و بقیه را داخل پوست باقی بگذارید.

خارج کردن تراشه های بسیار ریز چوب با استفاده از نوار چسب

از سوی دیگر، اگر یک تراشه بسیار کم بیرون زده باشد، می‌توانید با قرار دادن یک قطعه نوار چسبنده قوی روی آن و سپس کندن نوار چسب آن را خارج کنید.
اگر هیچ کدام از این روش‌ها کارآیی نداشت و یا جسم خارجی به گونه‌ای در پوست فرو رفته بود که هیچ جایی برای گرفتن و بیرون کشیدن از آن باقی نمانده بود، به استفاده از سوزن استریل نیاز پیدا خواهید کرد. ابتدا منطقه را به مدت چند دقیقه در آب گرم خیس کنید تا پوست آن ناحیه نرم شود. سپس به آرامی با سوزن یک شکاف در پوست ایجاد کرده و با دقت جسم خارجی را با موچین بیرون بیاورید.

هنگامی که جسم خارجی را بیرون آوردید، کل منطقه را با آب گرم و صابون شستشو دهید و سپس نقطه آسیب دیده را با یک لایه نازک از پماد آنتی بیوتیک و باند بپوشانید.

مطلب پیشنهادی: مراقب کودکانی که تازه راه افتاده اند باشید!

رفتن خار در پای کودک

اگر کودکم اجازه نداد جسم خارجی را خارج بکنم چیکار کنم؟

اگر جسم خارجی بزرگ‌تر بود، برای مثال یک خرده بزرگ‌تر از چوب، یا شیشه در پوست کودکتان فرو رفته بود یا اینکه شیئ فرو رفته شکلی منحنی داشت، برای بیرون آوردن آن باید به پزشک مراجعه کنید. اما اگر آن بسیار کوچک بود (برای مثال یک خار کوچک کاکتوس)، می‌توانید چند روز صبر کنید. به احتمال زیاد جسم خارجی ریز خود به خود خارج می‌شود، به خصوص اگر فرزندتان را در وان کمپرس آب گرم کنید؛ آب گرم پوست اطراف جسم ریز را شل کرده و جسم خارجی به آسانی بیرون می‌افتد.
عفونت‌های ناشی از این اجسام خارجی غیر معمول هستند، اما اگر در حال انتظار، گرمی، قرمزی، تورم، چرک را مشاهده کردید، حتماً کودکتان را نزد پزشک ببرید.

آیا اجسام خارجی که داخل پوست فرو می‌روند، همیشه خطرناکند؟

معمولاً این‌طور نیست اما امکان خطر وجود دارد. اگر واکسیناسیون کودک‌تان در زمان لازم انجام یا تمدید نشده باشد، جسم خارجی ممکن است باعث کزاز، یعنی عفونت بالقوه کشنده ناشی از ورود باکتری‌هایی خاص به خون از طریق زخم، بشود.
واکسنی که از فرزندتان در برابر این باکتری‌ها محافظت می‌کند معمولاً در سنین ۲، ۴، ۶ ماهگی و دوباره بین ۱۵ و ۱۸ ماهگی، سپس بین ۴ تا ۶ سالگی، و دوباره بین سنین ۱۱ و ۱۳ سالگی تزریق می‌شود. پس از آن، یک تقویت‌کننده وجود دارد که هر ده سال یک‌بار در سراسر طول عمر توصیه می‌شود. در صورتی که اطمینان ندارید کودکتان تمام واکسن‌ها را دریافت کرده است، با پزشک او تماس بگیرید.

روش های جلوگیری از فرو رفتن جسم خارجی در پوست کودک

اجازه ندهید فرزندتان بدون کفش از منزل خارج شود، و اگر کف منزل چوبی است در خانه نیز نباید پا برهنه راه برود. اگر شیشه‌ای شکست ابتدا آن را جمع کرده و سپس همه جا را جارو بزنید تا از پاک شدن زمین کاملاً مطمئن شوید. تجهیزات زمین بازی را بررسی کنید، اگر وسیله‌ای ساییده شده است و ممکن است تراشه‌هایی را تولید کند، نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
4 نظر
  1. کودکان، اغلب اشیایی را داخل دهان، چشم، بینی یا گوش خود می‌کنند. این اشیا شامل دانه های حبوبات، ذرات پلاستیک یا اسباب بازی های ریز و کوچک است. گاهی اوقات هم به طور اتفاقی حشره یا جسمی منتشر در هوا وارد این منافذ بدن می شود. در چنین مواردی توصیه می شود با دقت و خونسردی وارد عمل شوید و با استفاده از راهنمای زیر به آنها کمک کنید.

    بیرون‌آوردن جسم‌خارجی از گوش و چشم و بینی کودک

    یکی از شایع ترین مناطق بدن که می تواند محل ورود اجسام خارجی باشد گوش است. کودکان علاقه فراوانی دارند که با اجسام ریز و کوچک بازی کنند و آنها را به داخل گوش خود فرو کنند. دانستن برخی نکات می تواند ما را در مواجهه با چنین مواردی کمک کند.

    جسم خارجی در گوش

    سعی نکنید با فرو کردن گوش پاک کن، چوب کبریت یا هر چیز دیگری در گوش، جسم خارجی را خارج کنید. این کار خطر هل دادن شی به عمق گوش و صدمه زدن به ساختارهای آسیب پذیر گوش میانی را افزایش می دهد.

    • اگر شیء به خوبی دیده می شود و قابل انعطاف است، می توان آن را به راحتی با موچین گرفت و خیلی آرام بیرون آورد.

    اگر آنچه در گوش فرو رفته، حشره نیست، سعی کنید از نیروی جاذبه برای خارج کردن آن استفاده کنید. برای این کار سر را به سمت دیگر خم کنید.

    اگر حشره ای داخل گوش رفته، سر فرد را به گونه ای بچرخانید که گوش آسیب دیده به سمت بالا قرار گیرد. می توان برای بیرون راندن حشره، کمی روغن معدنی یا روغن زیتون داخل گوش ریخت. هنگام ریختن روغن می توان مسیر حرکت روغن را با مستقیم کردن مجرای گوش هموارتر ساخت. برای این کار لاله گوش را به سمت بالا و عقب بکشید. حشره خفه شده و در روغن شناور می ماند.

    از روغن به جز برای خارج کردن حشرات، استفاده نکنید. از این روش در صورت وجود هر گونه نشانه ای دال بر پارگی گوش مانند درد یا خون ریزی یا خروج ترشحاتی از گوش استفاده نکنید.

    اگر با استفاده از این روش نتوانستید جسم خارجی را خارج کنید و کودک همچنان از درد گوش و کاهش شنوایی یا احساس گیر کردن چیزی در گوش شاکی است، او را به سرعت به پزشک برسانید.

    جسم خارجی در بینی

    بینی یکی از موارد شایعی است که احتمال گیر افتادن اجسام خارجی در آن وجود دارد. همچنین کودکان علاقه دارند که اجسام و اسباب بازی های کوچک خود، تیله، حبه قند و… را در بینی خود فرو کنند اما اگر با چنین مواردی روبه رو شویم، چه اقداماتی باید انجام دهیم.

    فردی را که شیء داخل بینی اش رفته، راهنمایی کنید تا از طریق دهان تنفس کند تا هنگامی که شیء از بینی اش خارج شود، این کار از ورود آن به ریه ها جلوگیری می کند.

    سعی نکنید جسم خارجی را با گوش پاک کن، چوب کبریت یا هر ابزار دیگری خارج کنید زیرا این کارها موجب می شود جسم خارجی بیشتر به عمق بینی فرو رود.

    اگر جسم خارجی به طور کامل قابل رویت است، انعطاف پذیر است و می توان آن را به راحتی با موچین گرفت خیلی آرام اقدام به درآوردن آن کنید.

    برای بیرون راندن شیئی از بینی به کودک بگویید آرام فین کند. به او تاکید کنید که خیلی محکم یا پی در پی فین نکند.

    در بچه های کوچک که قادر به چنین کاری نیستند، شما می توانید این کار را خودتان انجام دهید، به این صورت که با یک دست سوراخ باز بینی را فشار داده و هم زمان یک بار به آرامی در دهان او فوت کنید.

    اگر با این روش جسم از بینی فرد خارج نشد، توصیه می شود به نخستین مرکز درمانی مراجعه کنید.

    جسم خارجی در چشم

    چشم اغلب خودش آلودگی های ریزی مانند ذرات غبار را به طور خودکار و ترشح اشک و پلک زدن پاک می کند اما اگر ذره ای داخل چشم کودکتان رفته که با اشک ریزش و پلک زدن بیرون نمی آید، باید به سرعت به چشم پزشک مراجعه کنید تا خطر آسیب رسیدن به چشم در اثر خاراندن، عفونت یا احیانا مواجهه با موادشیمیایی تا حدود زیادی از بین برود.

    اگر آشغالی وارد چشم شما یا کودکتان شده و کسی هم دم دست نیست که کمک تان کند، به روش زیر سعی کنید آشغال را با آب تمیز از چشم خارج کنید. فنجان یا لیوان را با آب تمیز پر کنید. لبه این فنجان یا لیوان را روی استخوان زیر حدقه چشم قرار دهید و بدون اینکه چشم را ببندید، آب را داخل آن بریزید.

    اگر هنوز چشم تان درد می کند و قرمز است، با وجودی که فکر می کنید آلودگی از آن خارج شده، چند بار دیگر چشم را بشویید. اگر جسم خارجی با وجود شستشوی چشم خارج نشد، به پزشک مراجعه کنید.

    تمیز کردن چشم دیگران

    برای تمیز کردن چشم دیگران و پیش از معاینه چشم، دستان خود را بشویید و شخص را زیر یک چراغ پر نور بنشانید.

    محل آشغال را در چشم فرد مشخص کنید. برای معاینه چشم خیلی آرام پلک تحتانی را پایین بکشید و به کودک بگویید تا بالا را نگاه کند. سپس همین کار را با پلک بالا انجام دهید و این بار به او بگویید پایین را نگاه کند.

    اگر به نظر می رسد جسم خ

  2. گاهی مکیدن پوست کودک برای بیرون آوردن جسم نوک تیز موثر است.

  3. نوک خودکار در پوست بچه برو رفته مشکلی داره نگرانم

  4. سلام ببخشید یک تکه نقره خیلی ریز بر انگشت اشاره من فرو رفته و روز اول و دوم جاش میسوخت وقتی دست میزدم
    ولی الان خبری ازش نیس
    آیا بیرون اومده یا هنوز توی دستمه؟
    ممنون میشم پاسخ بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *