علت خونریزی و ترک سینه در شیردهی چیست؟

مهم ترین دلیل خونریزی و ترک نوک سینه بدلیل وضعیت غلط نوزاد در حین شیردهی باشد که درد شدیدی را نیز به همراه دارد.عمل کردن به تکنیک صحیح شیردهی می تواند باعث از بین رفتن مشکل شود.بعضی مواقع تنها تصحیح کوچکی از این وضعیت می تواند دنیایی از تفاوت را خلق کند.اگر نوزاد دچار برفک دهانی است،باعث ترک نوک پستان و درد عمیق در هنگام شیردهی می شود.برفک نوعی عفونت قارچی دهان است که در نتیجه وجود کپک در بدن و پخش غیر قابل کنترل آن بروز می کند.خونریزی و ترک سینه می تواند بدلیل خشکی شدید پوست یا ابتلا به اگزما نیز عارض شود.این اگزما ممکن است در سطح سینه و نیپل به دلیل خشکی شدید هوا،ته مانده مواد شوینده در لباس،پماد یا لوسیون،صابون حمام یا شوینده های ضد باکتری، پودر،اسپری مو،دئودرانت(ضدبو)،ادکلن و عطر نیز ظاهر شود.روش غلط در پمپ کردن (دوشیدن)پستان نیز می تواند به نوک سینه آسیب برساند.مکش شدید در نتیجه پمپ کردن پستان باعث خونریزی زیرپوستی در بعضی زنان می شود.

 
روش درمان

۱-
 شیوه قرار گرفتن نوزاد در هنگام شیردهی را چک کنید.زیرا این مسئله مهم ترین عامل بروز مشکل است.نوزاد باید دقیقا مقابل نیپل قرار بگیرد (شکم به شکم مادر).لازم است که نیپل و هاله اطراف آن کاملا در دهان نوزاد قرار بگیرد.



۲- 
وضعیت نوزاد را در هر بار شیردهی عوض کنید.این کار باعث می شود کهفشار لثه های نوزاد در هر بار شیردهی روی مناطق مختلف سینه و نه فقط یک نقطه وارد شود.



۳- توالی شیردهی را بیشتر و زمان آن را کوتاه تر کنید.فراموش نکنید که هر چه قدر فاصله بین شیر دهی را بیشتر کنید،نوزاد گرسنه تر شده و با شدت بیشتری شیر می خورد.


 
۴- بعد از هر بار شیردهی مقدار کمی از شیر را نوک سینه مالیده و اجازه دهید باقی بماند.شیر باعث ترمیم و التیام نوک سینه می شود.



۵- صابون،الکل،لوسیون،عطر  ادکلن در محل نیپل سینه نمالید.حمام آب به تنهایی برای پاک کردن پستان کافی است.



۶-
 از داروی مسکن استفاده کنید.اگر درد نیپل سینه شدید بود،می توانید مسکن های ضعیفی مثل استامینوفن یا ایبوبروفن(۳۰ دقیقه قبل از شیردهی) استفاده کنید.



۷-
 در مورد ترک های عمیق و دردناک می توانید از روغن لانونین(مخصوص مادران شیرده) استفاده کنید.مقدار کمی از این پماد را روی نیپل بمالید.این ماده باعث ترمیم و التیام سریع زخم، بدون تشکیل دلمه می شود و نیازی به شستشوی سینه قبل از شیردهی نیست.اگر زخم نیپل با این روش ها التیام نیافت،بهتر است به پزشک مراجعه کنید.ممکن است باکتری به این محل رخنه کرده و باعث آماس پستان شده باشد.


 
آیا این وضعیت بر روی نوزاد تاثیر می گذارد؟

اصولا نوزاد در مورد این وضعیت ناراحت نمی شود.شیردهی ادامه مییابد،اما به صورت دردناک.در ضمن خون موجود در شیر برای نوزاد خطرناک نخواهد بود.مهم ترین نگرانی این است که شیردهی باید با رضایت خاطر و به صورت لذت بخش برای مادر و فرزند صورت بگیرد.
 
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. یك رژیم غذایی طبیعی و سالم تنهای چیزی است كه در دوران شیر دهی به آن نیاز دارید. در گذشته توصیه می شود كه مادران شیرده ۴۰۰ تا ۵۰۰ كالری اضافه در روز بگیرند ولی تحقیقات جدید نشان داده اند كه نیازی به این كالری اضافه نیست.

    بهتر است از مصرف موادی مانند كافئین، شكلات، غذاهای تند، و دیگر مواد غذایی محرك كه وارد شیر شده و ممكن است برای كودك ناراحت كننده باشند پرهیز كنید. سعی كنید مایعات زیاد مصرف كنید – اكسی توسین ترشح شده از بدن شما هنگام شیر دادن باعث تشنگی شده و یادتان می اندازد كه آب بخورید.

    بخاطر داشته باشید كه هر چند شیر دادن عملی طبیعی است ولی ممكن است در روز های اول سخت باشد. سعی كنید از تجربه مادران دیگر كمك بگیرید. توصیه های آنها گاهی بسیار با ارزشند.

    مشكلات شیردهی
    با اینكه قرنهاست كه مادران كودكانشان را شیر می دهند ولی شیر دهی همیشه بی مشكل نیست. زنان زیادی در روز های اول دچار مشكل می شوند. مهمترین مشكلاتی كه ممكن است در ۶ هفته اول شیر دادن رخ دهند عبارتند از:

    تورم و التهاب پستان (وجود شیر بیش از حد در پستان)
    زخم شدن نوك پستان
    ماستیت (التهاب و عفونت پستان)
    در صورتیكه مشكل دارید و نمی توانید خوب شیر بدهید حتماً با پزشك خود تماس بگیرید.

  2. وضعیت نادرست پستان گرفتن توسط شیرخوار شایع ترین علت زخم وشقاق نوك پستان است. شستشوي مکرر پستان با الکل و صابون یا استفاده از محلول ها یا کرم هایی که نوك پستان را تحریک می کنند، کشیدن پستان از دهان شیرخوار بدون قطع مکش شیرخوار از سایر علل محسوب می شوند.براي بهبود زخم و شقاق ابتدا باید علت را برطرف کرد.پس از شیردهی یک تا چند قطره شیر راروي نوك پستان بمالید تا نرم و چرب شود. در معرض هوا و نور خورشید قراردادن پستان، استفاده از گرماي خشک مثل سشوار با درجه کم روزي ۳ تا ۵ بار هر بار ۳ تا ۵ دقیقه و با فاصله حداقل ۷ تا۸ سانتی متر از محل شقاق، موثر و کمک کننده است. شیرخوار را به دفعات و در حالات مختلف شیر بدهید( مثل وضعیت گهواره اي متقاطع، دراز کشدن و زیر بغلی)، از شستن پستان با آب و صابون قبل از هر بار شیردهی و استفاده از کرم،لوسیون و پماد روي پستان پرهیز کنید. شیردهی را از پستان سالم یا کم ضایعه شروع کنید تا واکنش جهش شیر قبل ازشیردهی از پستان دردناك برقرار شود. قبل از شیردهی قرار دادن پارچه گرم و مرطوب به جاري شدن شیر کمک می کند.زخم یا شقاق را در معرض سرما قرار ندهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *