زنان در هر شکل و اندازه ای وجود دارند، سینه های آنها نیز این گونه است. سینه ها می توانند بزرگ، کوچک، گرد، بیضی، پهن، باریک، متقاون، نابرابر، پر یا افتاده باشند. و همه این مدل سینه ها طبیعی هستند.
اندازه پستان چه ارتباطی با شیردهی دارد
اندازه سینه های شما به میزان بافت چربی موجود در آنها بستگی دارد. خانم هایی با سینه های کوچک تر، دارای بافت چربی کمتری هستند، و زنانی با سینه های بزرگ تر، بافت چربی بیشتری دارند. اما بافت چربی، شیر سینه تولید نمی کند. سینه ها همچنین دارای بافت غده ای است و این همان چیزی است که باعث تولید شیر مادر می شود. بر خلافه چربی، میزان بافت تولید کننده شیر در سینه لزوما به اندازه سینه ها ارتباطی ندارد.
زنان با اندازه پستان مختلف کاملا قادر به تولید شیر مادر سالم برای فرزند خود هستند.
نگرانی های شایع در خصوص تغذیه با شیر مادر در مورد اندازه و شکل سینه ها
اکثر زنان با هر شکل و اندازه ای از سینه، قادر به شیردهی به فرزند خود هستند. اما برخی از نگرانی های رایج و مشکلات واقعی پستان وجود دارد که می تواند در شیردهی اختلال ایجاد کند.
در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کرده و معاینه سینه انجام دهید. پزشک قادر خواهد بود تا نگرانی های شما را برطرف کرده و به از بین رفتن ترس تان کمک کند. بعد از اینکه فرزندتان متولد شد، می توانید با پزشک همکاری کرده تا هر مساله مشخص شده ای را برطرف کنید.
در اینجا برخی از رایج ترین نگرانی های مربوط به تغذیه با شیر مادر در مورد اندازه و شکل پستان وجود دارد:
هيپوپلازی پستان
تنها در تعداد کمی از خانم ها، هيپوپلازی پستان می تواند از شیردهی موفق آمیز به نوزاد جلوگیری کند. سینه ها اغلب به میزان زیادی از هم فاصله دارند و ممکن است شکلی بسیار کوچک و لاغر داشته باشند و یا دراز و لوله ای شکل به نظر برسند.
آئرولا ممکن است بسیار بزرگ و سینه ها ممکن است نابرابر باشند. زنان مبتلا به هيپوپلازی پستان، بافت غده ای سینه رشد نکرده ای دارند (غده تولید کننده شیر)، و ممکن است قادر به تولید کامل شیر مادر نباشند.
شیردهی به کودک با سینه های کوچک
زنانی با سینه های کوچک اغلب نگران این مساله هستند که ممکن است قادر به تولید شیر کافی برای فرزند خود نباشند. تا زمانی که اندازه کوچک سینه ها مربوط به اختلال هيپوپلازی پستان نباشد، کوچک بودن پستان نباید مشکلی ایجاد کند.
اگر چه ممکن است در بازه های زمانی کوتاه تر به فرزند خود شیر بدهید که به دلیل میزان شیری است که سینه کوچک تر می تواند نگه دارد، اما هنوز هم می توانید با موفقیت میزان شیر کافی برای کودک تولید کنید.
شیردهی به کودک با سینه های بزرگ
شیردهی با سینه های بزرگ می تواند ناجور باشد. ممکن است قرار دادن نوک پستان در دهان کودک دشوار باشد، و ممکن است نگران این مساله باشید که سینه شما می تواند مجاری بینی کودک را مسدود کند. پیدا کردن یک پوزیشن مناسب و کمک گرفتن از ابتدا مهم است.
شیردهی به کودک با ایمپلنت سینه
بسیاری از خانم ها با کاشت سینه قادر به شیردهی به فرزند خود بدون مشکل هستند. این مساله به نحوه انجام عمل جراحی بستگی دارد. با پزشک و جراح خود در مورد نحوه این عمل جراحی صحبت کنید. اگر این ناحیه در نزدیکی نوک پستان است و آئرولا تحت تأثیر قرار نگرفته باشد، احتمال با موفقیت شیر دادن به کودکتان بسیار بیشتر است.
کوچک کردن پستان
جراحی کوچک کردن پستان با احتمال بیشتری با شیردهی تداخل ایجاد می کند. برداشتن بافت سینه به همراه تغییر شکل مجدد پستان می تواند باعث آسیب به بافت غده، اعصاب و مجاری شیر شود.
اگر عمل کوچک کردن پستان داشته اید، باید میزان شیر مادری که قادر به تولید آن هستید را با دقت مشاهده کنید. همچنین احتمال زیادی وجود دارد که برای کودک خود به مکمل نیاز داشته باشید.
سایر جراحی های پستان یا قفسه سینه
هر بار که پوست در اطراف پستان بریده می شود (زیر تیغ جراحی می رود)، این احتمال وجود دارد که بر شیردهی تاثیر بگذارد. مجاری شیر، اعصاب، و بافت پستان تولید کننده شیر می توانند در حین عمل به خصوص در اطراف نوک پستان و آئرولا آسیب ببینند.
اگر هر نوع جراحی پستان یا قفسه سینه داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید. شما باید میزان شیر مادر و کودک خود را تحت نظارت داشته باشید.