خوردن خامه صبحانه در دوران بارداری برای وزن گیری جنین!

خوردن خامه صبحانه در دوران بارداری در حد متعادل اشکالی ندارد و حاوی کلسیم و ویتامین دی و آ هست البته مراقب باشید که حتماً پاستوریزه باشد تا از بیماری تب مالت در امان بمانید…

هفته ۳۴ بارداری هستم و وزن جنین ۲ کیلو و ۳۵۰ گرم هست و با توجه به اینکه هفته های آخر بارداری زمان وزن گیری جنین هست خوردن خامه صبحانه میتونه باعث وزن گیری جنین بشه؟؟

خوردن خامه صبحانه در دوران بارداری در حد متعادل اشکالی ندارد و حاوی کلسیم و ویتامین دی و آ هست البته مراقب باشید که حتماً پاستوریزه باشد تا از بیماری تب مالت در امان بمانید.

اما به منظور وزن گیری جنین نباید در مصرف آن زیاده روی کنید زیرا باعث افزایش وزن و چربی و فشار خون شما می شود و در وزن گیری جنین تاثیری نخواهد داشت. بهترین تغذیه برای وزن گیری جنین استفاده از میوه و سبزیجات و آجیل است و پرخوری و غذاهای چرب و شیرین باعث وزن گیری جنین نمی شود. 

برخی از روش‌های افزایش وزن جنین در دوران بارداری به جای خامه صبحانه عبارتند از:

۱. داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل

رژیم غذایی مهم‌ترین نقش را در بارداری ایفا می‌کند. برای افزایش وزن جنین، بایستی رژیم غذایی شما شامل میوه‌های تازه، سبزیجات، دانه‌های غلات، گوشت و مرغ باشد.

۲. آجیل و میوه‌های خشک را در رژیم خود قرار دهید

در رژیم غذایی متعادل آجیل و میوه‌های خشک جایگاه ویژه‌ای دارند. شما می‌توانید بادام، برگه زردآلو، انجیر خشک، گردو و سایر آجیل‌ها و میوه‌های خشک را مصرف کنید. البته همواره تعادل را در خوردن مواد غذایی رعایت کنید.

۳. مولتی ویتامین‌های بارداری

برای اطمینان از رشد و تکامل جنین، مولتی ویتامین‌های دوران بارداری بهترین گزینه اند. مصرف این مکمل‌ها همچنین باعث افزایش وزن جنین می‌شود. این ویتامین‌ها بایستی به صورت منظم در دوران بارداری مصرف شوند.

۴. هیدراته بودن

در دوران بارداری آب و مایعات به میزان کافی بخورید تا از کم آبی بدن جلوگیری شود. کمبود آب در بارداری ممکن است عوارض جدی در پی داشته باشد. نوشیدن آب میوه ها، آب سبزیجات، شیر، دوغ یا آب برای هیدراته نگه داشتن بدن بسیار مناسب است.

۵. استراحت کافی

داشتن استراحت کافی برای زنان باردار بسیار ضروری است. فشار بیش از حد و غیر ضروری بر رشد و تکامل جنین تاثیر می‌گذارد. بایستی حداقل هشت ساعت خواب شبانه داشته باشید تا سطح انرژی خود را حفظ کنید.

۶. آرامش و مثبت اندیشی

حفظ سلامت جسمی در دوران بارداری به تنهایی کافی نیست، بلکه بایستی به سلامت روانی خود نیز توجه داشته باشید. هر نوع استرس و اضطراب می‌تواند بر سلامت شما و جنین تأثیر بگذارد. هیجانات عاطفی شدید ممکن است منجر به خوردن بیش از حد، کم خوری یا خوردن غذا‌های نامناسب شود، و این می‌تواند سلامت جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

۷. ارزیابی پزشکی

اگر افزایش وزن جنین از نظر پزشک مطلوب نباشد، او شما را راهنمایی می‌کند. ممکن است به شما بگوید مکمل‌های خاصی مصرف کنید و یا تغییراتی در رژیم غذایی خود دهید.

نکات یاد شده در بالا می‌تواند موجب افزایش وزن جنین در دوران بارداری شود. با این حال، توصیه می‌شود که بدون مشورت با پزشک متخصص هیچ اقدام خودسرانه‌ای انجام ندهید.

مصرف مواد غذایی زیر موجب افزایش وزن جنین می‌شوند:

*سیب زمینی شیرین: سیب زمینی شیرین سرشار از فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B. ۶، آهن، مس و بتا کاروتن است. بتا کاروتن (آنتی اکسیدان) موجود در سیب زمینی شیرین در بدن تبدیل به ویتامین A. می‌شود. ویتامین A. برای پوست، استخوان‌ها و چشم‌های جنین ضروری است. خوردن سیب زمینی شیرین میزان ذخیره آهن در بدن را افزایش می‌دهد. سیب زمینی شیرین را می‌توان به شکل پخته شده، کبابی، بخارپز و یا نیمه سرخ شده مصرف کرد.

*عدس و لوبیا: عدس و لوبیا دارای آهن و پروتئین هستند. این مواد غذایی فیبر، فولات و کلسیم مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. اگر گیاهخوار هستید، لوبیا به شما مواد معدنی را می‌دهد که در گوشت و مرغ یافت می‌شود. لوبیا سرشار از روی است و موجب کاهش خطرات ناشی از زایمان طولانی مدت، تولد نوزاد با وزن کم یا زایمان زودرس می‌شود.

*آب پرتقال: روز خود را با یک لیوان آب پرتقال تازه شروع کنید و میزان ویتامین C. پتاسیم و فولات بدن خود را افزایش دهید. فولات و اسید فولیک در بارداری نقش بسیار مهمی دارند. با تامین نیاز روزانه بدن از این مواد مغذی، می‌توانید احتمال ابتلا به برخی از نقایص مادرزادی در جنین را کاهش دهید. آب پرتقال به حفظ سلامتی، متابولیسم و عملکرد عضلانی شما کمک می‌کند.

*ماست: کلسیم، پروتئین، ویتامین B، روی و دیگر مواد مغذی سازنده استخوان، همه در ماست جمع شده است. یک زن باردار روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد و ماست می‌تواند این نیاز را برطرف کند. به غیر از حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان ها، کافی بودن کلسیم در بدن باعث کاهش خطر زایمان زودرس یا تولد نوزادان با وزن کم می‌شود.

*سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کلم بروکلی و مارچوبه سرشار از مواد مغذی ضروری و آنتی اکسیدان هستند. سبزیجات برگ سبز برای سلامت زنان باردار و جنین در حال رشدشان بسیار مفید و ضروری اند. شما می‌توانید دوز روزانه کلسیم، پتاسیم، ویتامین A، اسید فولیک و فیبر را با خوردن سبزیجات برگ سبز دریافت کنید.

*ماهی سالمون: ماهی سالمون یکی از بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ و پروتئین است. اسید چرب امگا ۳ برای رشد جنین بسیار مفید است و به رشد مغز و چشم‌ها کمک می‌کند. همچنین پروتئین مورد نیاز مادر را تامین می‌کند. مصرف ماهی سالمون برای زنان باردار ایمن است، زیرا سطح جیوه آن بسیار پایین است.

منبع خبر : مطلب تکمیلی از setare

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. از صبحانه پرش نکنید. افرادی که صبحانه می خورند ، بهتر می توانند وزن خود را مدیریت کنند. غلات سبوس دار بدون قند را انتخاب کنید. در صورت امکان با اضافه کردن میوه ، ۵ عدد از روزانه خود را امتحان کنید.
    در دوران بارداری ، با افزایش سطح قند خون می تواند به آسودگی در بیماری صبحگاهی نیز کمک کند و به احتمال زیاد شما را در اواخر روز متوقف می کند.
    اگر نمی توانید خیلی معده کنید ، حتی نوشیدن مقداری نان تست خشک بهتر از هیچ چیز نیست. به این ۵ ایده آسان برای صبحانه نگاهی بیندازید.

    فعال بمانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *