در هر ماه از بارداری خصوصیات و ویژگیهای خاصی برای جنین است و جنین نسبت به ماه قبل تغییرات بیشتری از خود نشان می دهد. هر پدر و مادر بآرزوی چهره زیبایی برای کودک آینده خود دارند و با دانستن این موضوع که جنین در چه ماهی زیبا میشود؟ با خوردن خوراکی هایی که جنین را زیبا را میکند سعی در خوشگل تر کردن چهره کودک خود می کنند. جنین پس از وارد شدن به رحم زن مدت ۲۸۰ روز در آنجا اقامت می کند. قبل از اقامت جنین مادران و پدران باید نیت خیر داشته باشند و هوسهای شیطانی را از خود در زمان جماع دور کنند چرا که نیت در انعقاد نطفه تأثیر عجیبی دارد.
ماه زیبایی جنین چه ماهی است؟
زیبایی جنین در ماه هشتم بارداری شکل می گیرد
ماههای جنینی را با توجه به ویژگیهای هر ماه نامگذاری کرده اند:
۱٫ ماه قلب ۲٫ ماه چهره ۳٫ ماه تارهای صوتی ۴٫ ماه رویش مو ۵٫ ماه حرکت ۶٫ ماه عضلات ۷٫ ماه اعصاب ۸٫ ماه زیبایی جنین ۹٫ ماه تولد.
زن باید در دوران حاملگی از هر لحاظ مواظب خود باشد مثلا از پوشیدن کفشهای پاشنه دار خودداری کند که باعث کمردرد و دردپا می شود. لباسهای تنگ که انسان را آزار می دهد نپوشد و سعی کند کمتر به مسافرت برود و بالاخص در ماههای آخر بارداری از هوای خوب و مطبوع استفاده کند. از مناظر و تصاویر زیبا و قشنگ استفاده ببرد.
در ماههای اول آمیزش کند و از آمیز در ماههای آخر بارداری اجتناب کند که باعث عفونت رحم و سقط جینی می گردد. غمها و ناراحتیها را از خود دور کند چرا که عیوب و نواقص بچه در رحم مادر حاصل می شود.
عوامل مؤثر در رشد جنین قبل از تولد:
سن مادر، تأثیر داروهای شیمیایی، تأثیر دخانیات و مواد مخدر. بهداشت عمومی.
دوران بارداری:
ورزش، کار و فعالیت، مسافرت.
وظایف مادر در دوران جنینی کودک:
تغذیه مادر، بیماری مادر، زیاده روی در استعمال دخانیات. غذاهای ضروری و انرژی زا در دوران حاملگی عبارتند از: گوشت، شیر، تخم مرغ، پنیر، میوه و سبزی، غلات و نان، کره، حبوبات و سالادها، تغذبه صحیح مادر و استفاده از ماده مقوی در سلامتی جنین تأثیر دارد.
همان طور که آمده است: زن باردار به بخورد تا فرزندش قشنگ گردد.
مادر برای زیبا شدن جنین چی خوراکی بخورد؟
در کتاب «خصال» شیخ صدوق از امام علی علیه السلام روایت است که فرموده اند: «بهترین غذای زن باردار خرمای تازه است و هیچ دارویی برای او بهتر از خرما نیست». دستورالعمل های متنوعی درباره شیوه مصرف خرما برای خانم های باردار وجود دارد اما بهترین سفارش این است که علاوه بر خوردن روزانه چند دانه خرما در روزهای بارداری، این دستورالعمل نیز رعایت شود:
خوراکی های ماه اول بارداری برای زیبایی جنین:
سفارش شده که زن باردار هر روز سوره مبارکه قدر را بر دو عدد خرما بخواند و آن را به صورت ناشتا میل کند.
سیب شیرین از قلم نیفتد
سیب نیز از میوه هایی است که درباره ی آن سفارش زیادی شده. خوردن سیب موجب می شود احتمال تنگی نفس در دوران بارداری کمتر شود و احتمال ابتلای نوزاد به آسم کاهش یابد. همچنین در کتاب «بحارالانوار» به نقل از ائمه معصوم علیهم السلام توصیه شده که خوردن سیب را در چهار ماهه اول بارداری این گونه در برنامه غذایی خود قرار دهید:
ماه اول بارداری:
خانم باردار در روزهای پنجشنبه و جمعه سوره یس و صافات بخواند و به شکم خود بدمد. بعد کمی سیب شیرین بخورد. البته خوردن سیب در تمام روزهای اول بارداری مفید است.
ماه دوم بارداری:
خوب است که مادر در ماه دوم بارداری خود هر هفته مقداری گوشت را همراه با کمی شیر و سیب شیرین میل کند.
ماه سوم بارداری:
مادر در ماه سوم بارداری هر روز آیة الکرسی را بر یک عدد سیب بخواند و سیب را به صورت ناشتا بخورد.
خوراکی های ماه چهارم بارداری برای زیبایی جنین
خوردن سیب شیرین و عسل را در برنامه غذایی خود قرار دهد.
علاوه بر این خوب است که خانم باردار در طول دوران بارداری خود ۴۰ بار سوره مبارکه یوسف را تلاوت کرده، بر سیبی بدمد و آن را میل کند. این کار باعث زیبایی صورت و سیرت فرزند او خواهد شد.
زیبایی جنین در ماه ششم بارداری
تقریبا با با به پایان رسیدن ماه ششم بارداری کم کم پوست جنین با ترشح غده های چربی به حالت طبیعی خود نزدیک می شود و از آن حالت قرمزی ابتدایی خود خارج میشوند. و با بوجود آمدن ماده سفید رنگی بر روی پوست که نقش محافظی پوست جنین را بر عهده دارد، پوست جنین تشکیل میشود.
در ماه ششم بارداری چشم های جنین و پلک ها و مژه های جنین به مرحله تکامل خود میرسند.
زیبایی جنین در ماه هشتم بارداری
سفارش های زیادی درباره ی خوردن انار در روزهای بارداری شده است. بر اساس روایت های اسلامی، بهترین زمان خوردن انار در ماه های پنجم، ششم و هشتم بارداری است. در کتاب «بحارالانوار» به نقل از امام صادق علیه السلام نوشته شده که زنان در ماه ششم بارداری خود هر روز بعد از تلاوت سوره ی مبارکه ی فتح، یک انار را به صورت ناشتا میل کنند. خوردن انار شیرین در روزهای جمعه ماه هشتم بارداری نیز توصیه شده. البته بهتر است که این کار به صورت ناشتا انجام شود. یعنی اولین خوراکی ای که زن باردار در روزهای جمعه ماه هشتم بارداری خود میل می کند انار باشد.
جالب این است که خوردن انار در دوران بارداری توسط متخصصین علوم تغذیه نیز توصیه شده. زیرا انار نقش بسیار مهمی در تکامل ارگان ها و اندام های بدن جنین دارد و از تولد نوزاد نارس جلوگیری می کند. حتی اگر مادری انار خورده باشد و نوزادش زودتر از موعد مقرر به دنیا بیاید، آسیب مغزی کمتری در اثر کمبود اکسیژن و اختلالات مغزی می بیند و در نتیجه فلج مغزی از او دور خواهد بود.
«به» بخورید
یکی دیگر از مسائل مورد تأکید در احادیث و روایات اسلامی این است که زن باردار از انواع میوه ها و سبزیجات استفاده کند تا هم نشاط و شادابی خود را حفظ کند و هم این کار اثر مستقیمی بر فرزند او خواهد داشت. در میان تمامی روایات، به میوه «به» توجه خاصی شده. به عنوان مثال در حدیثی در کتاب «وسائل الشیعه» به نقل از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمده است: «به زنان باردارتان «به» بدهید».
در حدیث دیگری به نقل از آن حضرت آمده است: «بوی پیامبران، بوی «به» و بوی حورالعین، بوی گیاه خوشبوی آس و بوی فرشتگان بوی گل است و بوی دخترم فاطمه، بوی «به» و آس و گل است. خداوند هیچ پیامبر و وصی ای را برنینگیخت مگر آنکه او بوی «به» می داد. پس آن را بخورید و به زنان باردارتان بدهید تا فرزندانتان زیبا شوند.» امام صادق علیه السلام نیز درباره ی خاصیت میوه ی «به» فرموده اند: «هرکس یک میوه ی «به» را ناشتا بخورد، نطفه اش سالم و فرزندش زیبا می شود.»
جالب این است که تحقیقات علمی ثابت کرده که «به» برای سلامت و آرامش خاطر انسان مفید است. به همین دلیل به خانم های باردار توصیه می شود که در رژیم غذایی خود این میوه ی مفید را فراموش نکنند. در روایتی از امام علی علیه السلام نیز نقل شده که فرموده اند: «خوردن «به» قلب ضعیف را قوی، معده را پاک، ترسو را شجاع و فرزند را زیبا می کند». البته بهتر است خانم باردار در ماه هفتم بارداری هر روز پس از خواندن سوره ی مبارکه ی یس، یک عدد «به» را ناشتا میل کند.
زیبایی جنین در ماه نهم بارداری:
توصیه شده که زن باردار هرروز سوره مبارکه دهر را بر کمی شیر و خرما بخواند و آن را به صورت ناشتا میل کند. اهمیت مصرف روزانه خرما تا اندازه ای است که پیامبراکرم و حضرت امیر علیهم السلام فرموده اند: «زنان در موقع حمل و در حالت نفاس خرما بخورند چرا که فرزندانشان را باهوش و باحوصله می کند.»
گلابی یادت نره
در طب اسلامی به خانم های باردار توصیه شده مصرف گلابی را هم در سبد میوه خود داشته باشند. در همین خصوص روایت است که امام صادق علیه السلام به پسری زیبا نظر کردند و فرمودند: «پدر این جوان باید گلابی خورده باشد». در روایت دیگری گفته شده که خوردن گلابی موجب طراوت فرزند و سلامت مادر می شود.
در کتاب «بحارالانوار» به نقل از امام باقر علیه السلام آمده است: «به زنان باردار گلابی بدهید که فرزندان را نیکو و زیبا می کند.» همچنین آن حضرت تأکید فرموده اند: «به زنان باردار گلابی بدهید که اخلاق فرزندانتان را نیکو می کند.» براساس تحقیقات علم تغذیه ثابت شده که خوردن گلابی موجب قوت قلب، پاکی معده، صفا و تزکیه ی دل، شجاعت و زیبایی کودک می شود. همچنین گلابی قلب را جلا می دهد و دردهای درون بدن را به اذن خدا شفا می بخشد.
میوه های دیگر
در کنار میوه هایی مثل سیب، خرما و «به» که تأکید زیادی درباره ی مصرف آنها در دوران بارداری شده میوه های دیگری هم هست که خوردنشان در این دوران مفید است.
خربزه:
در کتاب «دررالکلم» به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آمده است: «هر زن آبستنی که خربزه بخورد بچه اش زیبا و خوش اخلاق می شود». از سوی دیگر توصیه شده که خانم باردار در ماه هفتم بارداری خود، بعد از هر غذا کمی خربزه بخورد و در این کار کوتاهی نکند اما قبل و بعد از آن آب نخورد.
انجیر:
خوب است که مادر در ماه چهارم بارداری خود هر روز سوره ی مبارکه تین را بر دو عدد انجیر بخواند و آن را به صورت ناشتا بخورد.
عناب:
خوردن عناب در ماه دوم بارداری بیشتر از ماه های دیگر بر جنین اثر می گذارد و در عین حال دردهای شکمی مادر را کم می کند. در همین خصوص در طب اسلامی توصیه شده که مادر در ماه دوم بارداری هر روز سوره ی مبارکه توحید را بر دو عدد عناب بخواند و آن را ناشتا میل کند.