افسردگی مردان در دوران بارداری همسر و عوارض آن!

پدر‌هایی که در دوران بارداری همسرانشان استرس و افسردگی دارند، احتمال زیادی دارد بچه‌هایی با مشکلات رفتاری و عاطفی داشته باشند…

طبق گزارش مرکز بهداشت استکهلم، از آنجا که مردان کمتر امکان دارد که هنگام بروز مشکلات سلامتی به خصوص سلامت روانی یا عاطفی خود این موضوع را با دیگران و یا پزشک در میان بگذارد، خطر ابتلا به افسردگی در آن ها بیشتر از مادران است.

نتایج یک پژوهش نشان داد:

پدر‌هایی که در دوران بارداری همسرانشان استرس و افسردگی دارند، احتمال زیادی دارد بچه‌هایی با مشکلات رفتاری و عاطفی داشته باشند.

این نوزادان در مقایسه با نوزادانی که پدرانشان پیش از تولد آن‌ها در وضعیت روانی سالمی قرار داشتند، کینه‌توزی، بی‌قراری و بداخلاقی را در سطحی بالا نشان می‌دهند.

طبق گزارش مرکز بهداشت استکهلم، از آنجا که مردان کمتر امکان دارد که هنگام بروز مشکلات سلامتی به خصوص سلامت روانی یا عاطفی خود این موضوع را با دیگران و یا پزشک در میان بگذارد، خطر ابتلا به افسردگی در آن ها بیشتر از مادران است.

به همین دلیل، بهتر است مردانی که از افسردگی رنج می برند دست کم در دوران بارداری و قبل از آن اقداماتی پیشگیرانه در این خصوص انجام دهند و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنند تا از این طریق سلامت کودکان خود را در زمان تولد تضمین کنند.

تاكنون اكثر مطالعات روي تاثير فاكتورها و عوامل مادرانه روي جنين در دوران بارداري متمركز شده‌اند اما يك بررسي جديد در اقدامي متفاوت روي نقش پدر در اين دوران متمركز شده است.

اين بررسي تاييد كرد كه رفتارهاي تنش زاي پدران در دوران بارداري مادر به كودك آنها كه هنوز متولد نشده و دوران جنيني را سپري مي‌كند، منتقل مي‌شود.

متخصصان در اين مطالعه نحوه انتقال استرس و افسردگی پدر به جنين را رديابي كرده و اظهار داشتند كه اين انتقال صورت مي‌گيرد اما چگونگي اين فرآيند بسيار پيچيده است.

محققان پژوهشگاه دانشگاه پنسیلوانیا در ایالات متحده آمریکا پی برده‌اند که صفتی مانند میزان استرس در فرد از طریق پدر به فرزند منتقل می شود، اما منشاء آن در DNA فرد نیست.

احتمال بروز استرس و ساير اختلالات مرتبط با آن به شكل رفتاري به نسل‌هاي آينده قابل انتقال است.

منبع خبر : برگرفته از beytoote

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. بر اساس برخی از تحقیقات افسردگی پس از زایمان علاوه بر مادران، در پدران نیز مشاهده می شود؛ اما به دلیل برخی از عوامل تنش‌زا همچون قائدگی، زایمان، فشارهای اجتماعی و تغییرات هورمونی، میزان آن در زنان ۲ برابر بیش از مردان برآورد شده است.بر اساس برخی از تحقیقات این افسردگی علاوه بر زنان در مردان نیز مشاهده می شود؛ اما به دلیل برخی از عوامل تنش‌زا همچون قائدگی، زایمان، فشارهای اجتماعی و تغییرات هورمونی، میزان آن در زنان ۲ برابر بیش از مردان برآورد شده است.
    بر اساس یک تحقیق که در کشور آمریکا انجام شد؛ از هر ۲ مادر یک نفر با این افسردگی دست و پنجه نرم می کند؛ مطابق با این پژوهش همچنین این روان پریشی متاثر از عوامل محیطی و ژنتیک (ارثی)، در برخی از زنان که توسط همسران به درستی درک نمی شوند، بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *