محققان دانشگاه کالیفرنیا ۲۲۶۵ زن باردار مبتلا به اختلالات خواب نظیر کم خوابی یا بدخوابی را بررسی کردند. آنها این زنان را با گروه کنترل زنان باردار فاقد هرگونه ابتلا به اختلال خواب بررسی کردند. البته زنان گروه کنترل هم دارای فاکتورهای پرخطر زایمان پیش از موعد نظیر زایمان زودرس قبلی، سیگار کشیدن در طول بارداری یا فشارخون بالا بودند.
محققان دریافتند نرخ زایمان زودهنگام در بین زنان مبتلا به اختلال خواب ۱۴.۶ درصد و در بین گروه کنترل ۱۰.۹ درصد بود. زایمان زودهنگام به معنای زایمان قبل از هفته ۳۷ بارداری است.
طبق نتایج این مطالعه، خطر زایمان قبل از هفته ۳۴ بارداری در بین زنان مبتلا به اختلال خواب بیش از دو برابر و در بین زنان مبتلا به بیخوابی حدود دو برابر بود.
به گفته محققان، درمان اختلال خواب می تواند نرخ زایمان پیش از موعد را کاهش دهد.
جنیفر فلدر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اختلال خواب یک فاکتور پرخطر قابل اصلاح است.»
محققان اذعان می کنند که رفتار درمانی شناختی با هدف تغییر الگوهای فکری یا رفتاری که در پس مشکلات فرد هستند، می تواند درمانی موثر برای اختلال خواب باشد و نیازی به مصرف دارو توسط زنان باردار هم نباشد.
اگر مواد غذایی مختصر و مایعات کم پیش از خواب مصرف شود از گرسنگی شبانه و کابوس ناشی از افت قندخون و رفتن مکرر به دستشویی جلوگیری کرد.
همچنین توصیه می شود مادران باردار از چند بالش نرم برای حمایت کمر و شکم استفاده کنند و مایعات حاوی کافئین را پس از ناهار ننوشند.