کیوی و انجیر ضدیبوست هستند

یبوست ناشی از حرکات کند روده و ام الامراض است که روی کل سیستم بدن اثرات نامطلوب دارد. افراد مبتلا به یبوست باید دریافت فیبر را افزایش دهند. برای این کار باید مصرف میوه و سبزیجات زیاد شود. سبزیجات باید یا به صورت خام و به‌عنوان میان‌وعده مصرف شوند‌ یا به صورت پخته به‌عنوان یک وعده غذایی.
در این بین سبزیجاتی ازجمله هویج، کاهو، کلم و گوجه‌فرنگی تأثیر بیشتری دارند و از بین میوه‌ها نیز انجیر و کیوی موثرترند.
٥ تا ٨ عدد انجیر خیس خورده برای صبحانه و مصرف کیوی قبل از خواب می‌تواند برای برطرف کردن یبوست موثر باشد.
در طب سنتی هم مصرف خاکشیر بدون شکر و همراه با آب گرم برای درمان یبوست توصیه شده که بهتر است قبل از نهار و قبل از شام مصرف شود.

 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
 

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. شايع ترين ناراحتي خانمهاي باردار، يبوست است، که مي توان عمده ترين دلايل آن را کم شدن فعاليت بدني و همچنين کاهش حرکات دودي روده ها در دوران بارداري دانست. گنجاندن سبزيجات و بالاخص اسفناج در برنامه غذايي روزانه به همراه مصرف ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري روغن زيتون (روغن زيتون را مي توان بر روي سالاد و يا داخل غذاهاي روزانه ريخت)، تا حد زيادي اين مشکل را رفع خواهد نمود.
    خوردن آلو، گلابي و مصرف مايعات به اندازه ي کافي نيز از توصيه هاي کاملاً مؤثر ديگر براي رفع اين معضل است.

  2. دليل بروز يبوست در زمان حاملگي چيست؟
    يبوست مشكلي شايع در حاملگي است و حداقل نيمي از زنان حامله دچار آن مي شوند. اين مشكل ناشي از فشار رحم در حال بزرگ شدن بر روي ركتوم (راست روده – قسمت انتهايي روده بزرگ كه به مقعد ختم مي شود) و اثر هورمون هاي حاملگي كه باعث كاهش انتقال غذا در دستگاه گوارش مي شوند است. قرص آهن مي توانند يبوست را بدتر كند.
    براي برطرف كردن يبوست چكار بايد كرد؟
    در زير روش هايي براي جلوگيري و كاهش يبوست آورده شده است:
    • هر روز غذاهاي سرشار از فيبر نظير غلات، نان سبوس دار، و ميوه جات و سبزيجات تازه بخوريد. به صبحانه خود دو قاشق غذاخوري سبوس گندم (كه از داروخانه ها مي توان تهيه كرد) اضافه كنيد و پس از آن يك ليوان آب بخوريد.
    • آب زياد بنوشيد (حداقل ۶ تا ۸ ليوان در روز). روزي يك ليوان آب ميوه، بويژه آب آلو بخارا نيز مي تواند كمك كننده باشد.
    • ورزش كنيد. پياده روي، شنا، دوچرخه ثابت، و يوگا همگي در كاهش يبوست كمك كننده بوده و در عين حال به سلامتي و تناسب اندام كمك مي كنند.
    • به نياز بدن خود توجه كنيد. اگر نياز به دستشويي رفتن داريد هيچگاه از رفتن به دستشويي خودداري نكنيد.
    • با راهنمايي پزشك از قرص هاي حاوي فيبر كه داروخانه ها بدون نسخه هم مي فروشند استفاده كنيد.
    آيا يبوست مي تواند تبديل به مشكلي جدي شود؟
    سفت شدن مدفوع و زور زدن مي تواند سبب ايجاد يا بدتر شدن هموروئيد (بواسير – تورم وريد هاي ناحيه راست روده) شود. هر چند هموروئيد بندرت سبب ايجاد مشكلي جدي مي شود و در بيشتر موارد بعد از زايمان برطرف مي شود ولي مي تواند بسيار دردناك باشد. در صورتيكه يبوست شديد همراه با درد شكمي داشتيد سريعاً به پزشك مراجعه كنيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *