محققان هشدار دادند مصرف قهوه در مردان میتواند شانس موفقیت آمیز بودن درمان ناباروری در زوجها را از بین ببرد. البته لازم است بررسیهای بیشتری انجام شود تا نقش این ماده در روند طبیعی باروری مشخص شود.
محققان آمریکایی در بوستون به ارزیابی تاثیر مصرف قهوه روی میزان تولد به روش لقاح مصنوعی پرداختند. این گروه 105 مرد با میانگین سنی ۳۷ سال را مورد بررسی قرار دادند که در ۲۱۴ مورد روش درمانی لقاح مصنوعی انجام شده طی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ میلادی شرکت کرده بودند. همچنین در مورد نوع رژیم غذایی این افراد پیش از شروع درمان پرسشنامه هایی تکمیل گردید.
نتایج نشان داد در مردانی که بیشترین میزان مصرف کافئین را داشتند نسبت به مردانی که کمترین میزان کافئین را مصرف کرده بودند روند موفقیت آمیز بودن لقاح مصنوعی کمتر بوده است. علاوه بر این مشخص شد در زوجهایی که مرد بیشترین میزان مصرف کافئین را داشته احتمال آنکه نوزاد زنده به دنیا بیاید ۱۹ درصد کمتر بوده است.
لقاح مصنوعی
لقاح در خارج از بدن یا آیویاف (به انگلیسی: IVF، مخفف in vitro fertilization) روشی است که در آن سلولهای تخمک را در شرایط آزمایشگاهی با اسپرم بارور میکنند و یک یا چند سلول تخم به دست آمده را پس از گذشت چند مرحله تقسیم سلولی، ۸ سلولی یا جنین ۵ روزه، در رحم قرار میدهند تا روند رشد جنین به طور طبیعی ادامه پیدا کند. در این روش ابتدا تخمک گذاری در زن را القا میکنند و پس از اینکه تعداد مناسبی تخمک به دست آمد آنها را در آزمایشگاه کشت میدهند. پس از اینکه تخمکها بالغ شدند با اسپرم مناسب ، تخمک را بارور میکنند. بر حسب اینکه اسپرم به چه روشی سبب باروری تخمک شود روشهای مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال چنانکه اسپرمها به تعداد مشخص در محیط کشت حاوی تخمک تلقیح شوند تا اسپرم دارای تحرک، شکل و فیزیولوژی مناسب بتواند تخمک را بارور کند، این روش آی وی اف نامیده میشود. اما در صورتیکه اسپرم مناسب انتخاب شود و با استفاده از دستگاه میکرواینجکشن به داخل تخمک تلقیح شود این روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم یا Intracytoplasmic sperm injection یا ICSI که به اختصار ایکسی نامیده میشود.
لقاح مصنوعی به روشهای مختلفی انجام میشود و تفاوت این روشها به دلیل تفاوت در انجام هریک از مراحل بالاست. میزان موفقیت لقاح مصنوعی به عوامل مختلفی وابستهاست، از جمله سن زوجین و نیز درجه سلامت تولید مثلی در آنها.
تاریخچه لقاح مصنوعی
لقاح مصنوعی برای اولین بار در دنیا در سال ۱۹۷۸ در انگلستان توسط دکتر رابرت ادواردز انجام شد که جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را در سال ۲۰۱۰ برای وی به ارمغان آورد. لوئیزی براون، کودک حاصل از این لقاح در ۲۵ ژوئیه ۱۹۷۸ به دنیا آمد. از آن تاریخ تا کنون حدود ۵ میلیون کودک به این روش در دنیا متولد شدهاند.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…