چگونه به کودکم کمک کنم تا زودتر حرف بزند؟

هر چقدر می‌توانید به صورت مستقیم با کودک خود صحبت کنید. سعی کنید بعضی وقت‌ها، این صحبت‌ها صرفا بین شما و او بوده و شخص ثالثی بین شما نباشد. اگر شما در حال حرف زدن یا کتاب خواندن برای او به همراه یکی از برادر یا خواهرهای بزرگترش باشید، نمی‌توانید لغات و اصطلاحات را به میزان مورد نیاز او تکرار کنید یا برای او توضیح دهید. 

هنگام حرف زدن، به او نگاه کنید. اجازه دهید صورت و حرکات صورت شما را ببیند.  شما می‌توانید برای او کتاب بخوانید و یا برایش آواز بخوانید. پس از زایمان، هنگامی‌که به او شیر می‌دهید، پوشک او را عوض می‌کنید و غیره ، با او صحبت کنید. بهتر است به او فرصت بدهید که با یک لبخند و یا با برقراری ارتباط چشمی‌(نگاه کردن مستقیم به چشمان شما)، به حرف‌های شما پاسخ دهد. 

کتاب یا شعر خواندن برای کودک، یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌تواند مهارت‌های زبانی او را پرورش دهد. نوزادان از شنیدن صدای مادر لذت می‌برند. کودکان نوپا از شنیدن داستان‌های جدید خوششان می‌آید. روابط عاطفی بیشتر می‌شود و همین ابراز محبت کلامی ‌به تکامل مغز او و شکل‌گیری بهترین شخصیت در او می‌انجامد. همچنین می‌توانید با تطبیق دادن حرف‌های خود با حرکات مختلف صورت، احساسات خود را به صورت نمایشی به او نشان دهید. صورت شما و در آغوش گرفتن او، احساس دیگری را به او منتقل می‌کند. 

اگر کودک شما نمی‌تواند حرف‌ها و کلمات شما را تک‌تک و به صورت دقیق متوجه شود، ایرادی ندارد. اگر در حال غذا پختن هستید، بشقاب‌ها را روی میز بچینید، با دست به او اشاره بکنید، و بگویید: «الان موقع ناهار است». کودک می‌فهمد که ناهارش آمده شده و به زودی می‌تواند غذا را جلوی خودش ببیند! البته اگر شما با حرکات دست و نشان دادن بشقاب و غذا، او را راهنمایی نمی‌کردید، او ممکن بود معنای «الان وقت ناهار است» را نفهمد. او معنای لغات را با تکرار آنها در موقعیت مناسب و کاربردشان، یاد می‌گیرد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *