مسمومیت غذایی، به چند علت، در تابستان شایعترست. یکی اینکه به علت گرمای هوا، مواد غذایی، زودتر فاسد میشوند. دیگر اینکه در هوای گرم، میل به خوردنیهای خنک مثل بستنی، فالوده، انواع آبمیوه و…، بیشترست و البته ظاهر تمیز اونها، دلیل بهداشتی بودن شان نیست. همچنین خوردن غذا در بیرون از منزل، در مسافرت و گردش و مصرف غذاهایی مثل کباب، ماهی، همبرگر و برنج که بهسرعت فاسد میشوند در فصل تابستان بیشتر است.
بعضی میکروبها هم که باعث علایم مسمومیت میشوند، درهوای گرم شایعترند؛ مثل میکروب بیماری وبا و حصبه. مسمومیت غذایی، بسته به شدت آن، میتواند به صورت تهوع و استفراغ، دلدرد، اسهال، سردرد، تب و بیحالی بروز کند که در مورد بچههای شیرخوار، مراجعه به پزشک ضروری است. در بقیه موارد، استراحت و خوردن مایعات و نمک و یا اُ آر اِس، معمولا کافی ست. همچنین تا جایی که کودک میل دارد، باید به او، انواع غذاهای ساده و کمچرب را با حجم کمتر و در دفعات بیشتر داد و محدودیت خاصی وجود ندارد.
توجه داشته باشید به کودکی که مسموم شده و اسهال دارد، اصلا آبمیوه و ساندیس و نوشابه ندهید که بدتر میشود و اگر دایم استفراغ میکند، حتما برای تزریق سِرم به دکتر مراجعه کنید که هیچ چیزی به اندازه کمآبی بدن، خطرناک نیست. در مسمومیتهای غذایی و اسهال، معمولا نیازی به آنتیبیوتیک نیست و استفاده از دارویهای ضداسهال وآنتیبیوتیک، بدون مشورت پزشک، ممکن است حتی بیماری را تشدید کند.
به این نکات توجه کنید:
کوتاه نگه داشتن ناخنها و شستوشوی مرتب دست و پای کودک، بهخصوص بعد از گردش و بازی
همراه داشتن آب بهداشتی
استفاده از غذا و خوراکیهای خانگی یا بستهبندی، به جای خرید از دستفروشها؛ مثلا میتوانید با ریختن آبمیوه، شیرعسل، شیرکاکائو و حتی دوغ در قالبهای بستنی، در خانه برای کودکتان، مرتب بستنی بدون شیرینکنندههای صنعتی درست کنید.
گرم کردن غذا برای پنج تا ۱۰ دقیقه، درست قبل از مصرف کردن آن
شستوشوی دقیق و پوست کندن میوهها
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…