چه غذاهایی باعث بیش فعالی جنین می شود؟!

مصرف غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی قند، چربی هستند و همچنین خوردن غذاهای فرآوری شده در دوران بارداری احتمال بیش فعالی جنین را افزایش می دهد؛ و در مقابل مصرف چربی های مفید مانند اسیدهای چرب امگا-۳ از منابعی مانند ماهی، گردو، و گوشت بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون برای رشد سیستم عصبی و پیشگیری از بیش فعالی جنین مفید است…

داشتن یک رژیم غذایی سالم برای بانوان باردار می تواند احتمال بروز اختلال نقص توجه بیش فعالی ADHD و مشکلات رفتاری جنین را در آینده کاهش دهد.

می دانیم که پیروی از رژیم غذایی متعادل عامل کلیدی در رفع بیماری و حفظ وزن سالم محسوب می شود، اما نتایج مطالعه تیمی از پژوهشگران کالج کینگ لندن نشان داده است این نوع رژیم غذایی می تواند احتمال بروز اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در کودکان را کاهش دهد.

چه غذاهایی باعث بیش فعالی جنین می شود؟

به گزارش "مديکال دیلی" بیش از شش میلیون کودک مبتلا به ADHD هستند که یکی از رایج ترین اختلالات رفتاری در کودکان محسوب شده و به مشکلاتی در زمینه توجه، رفتارهای تکانشی، و بیش فعالی منجر می شود. یافته های جدید دانشمندان از امکان آغاز این اختلال در رحم مادر حکایت دارند.

پژوهشگران کالج کینگ دو گروه از کودکان را زیر بررسی اقرار دادند که یکی از آنها شامل ۸۳ کودک با مشکلات رفتاری زودرس، یکی از نخستین نشانه های ADHD، بوده و گروه دوم ۸۱ کودک با رفتاری نسبتا طبیعی برای سن خود را شامل می شد. پس از بررسی رفتار کودکان، پژوهشگران تغذیه مادران به همراه DNA کودکان را لیز تجزیه و تجلیل کردند تا بروز هرگونه تغییر در مغز را شناسایی کنند.

بر همین اساس، آنها دریافتند احتمال به دنیا آمدن کودکی مبتلا به مشکلات رفتاری از مادرانی که مقادیر زیادی قند، چربی، و غذاهای فرآوری شده را طی دوران بارداری خود مصرف کرده اند، بیشتر بوده است در همین راستا، توصیه می شود بانوان باردار از مصرف غذاهای فرآوری شده و آنهایی که سرشار از قند و چربی هستند، پرهیز کنند تا از شکل گیری چنین تغییرات ژنتیکی در مغز نوزاد متولد نشده آنها پیشگیری شود.

در عوض، بانوان باردار می توانند مصرف چربی های مفید مانند اسیدهای چرب امگا-۳ از منابعی مانند ماهی، گردو، و گوشت بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون را مد نظر قرار دهند که برای توسعه و رشد سیستم عصبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. مواد شیمیایی صنعتی در غذا، آب و هوا، آفت کش ها و پلاستیکها در دوران بارداری خطر سقط،تولد نوزاد نارس و اختلالات رفتاری نظیر بیش فعالی را به دنبال دارد.قرار گرفتن در معرض این مواد در دوران بارداری و شیردهی تهدیدی برای سلامت جنین است.
    ✴️برای در امان ماندن از اثرات مخرب مواد شیمیایی چه کنیم؟
    ♦️شستشو میوه سبزیجات با محلول آب و سرکه:برای پاک شدن میوه ها و سبزیجات از آفت کش ها آنها را در محلول آب و سرکه قرار دهید و سپس آبکشی کنید(محلول ۹۰درصد آب و ۱۰درصد سرکه سفید) این محلول تا ۹۸ درصد باکتری ها را از میوه و سبزیجات پاک میکند
    ♦️از مواد غذایی ارگانیک و طبیعی استفاده کنید.
    ♦️میوه ها و سبزیجاتی که درزهایی دارند که امکان شستشوی آنها وجود ندارد میبایست پوست آنها گرفته شود
    ♦️میوه های نوبرانه گوجه سبز،چاقاله بادام و زردآلوی کال؛مقدار کم در حد رفع هوس مصرف شود زیرا میوه هایی که نارس چیده می‌شوند، امکان نفوذ سم و باقی ماندن آن در بافت میوه وجود دارد و این سم با شستن هم از بین نمی‌رود.
    ♦️از محصولاتی که حاوی عطر و رایحه مصنوعیست استفاده نشود.
    ♦️نصب فیلتر های تصفیه آب در منزل

  2. “غذاهای مضر برای کودکان بیش‌فعال”

    غذاهایی که باید از خوردن آن‌ها اجتناب کرد:
    غذاهای شیرین

    * قند و مواد غذایی حاوی قند مانند بیسکویت، کیک، شیرینی، شکلات و نوشابه‌های شیرین می‌توانند موجب افزایش سریع قند خون و بروز بیش‌فعالی در بعضی از کودکان شوند.

    * شکر
    یافته‌های برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف شکر ممکن است سطح آدرنالین را در کودکان به میزان ۱۰ برابر افزایش دهد.

    بنابراین این نتایج بیانگر ارتباط مستقیم بین رفتارهای خشونت آمیز با دریافت شکر بالاست.

    ♢مواد غذایی حاوی سالیسیلات:
    بادام، سیب، زردآلو، کشمش، هلو، آلو، آلو بخارا، پرتقال، توت، گوجه فرنگی و خیار حاوی سالیسیلات طبیعی هستند که ماده‌ای شبیه به آسپیرین می‌باشد و لازم است از رژیم‌های غذایی کودکان بیش‌فعال تا حد ممکن کاسته و گاهی اوقات حذف شود (این ماده به ویژه در بادام، سیب و زردآلو زیاد است).

    برخی افزودنی‌ها:

    * تارترازین (Tartrazine):
    رنگ غذایی نارنجی رنگی است که به صورت رنگ غذایی افزودنی مصرف می‌شود. تارترازین ممکن است در بیش‌فعالی موثر باشد، تارترازین بیش از همه در موارد زیر وجود دارد: غذاهای آماده بسته‌بندی‌شده، آدامس، شکلات، افشره لیمو، سس‌ها و افزودنی‌هایی که بیشتر جهت تزئین روی دسرها مصرف می‌شوند.

    نوشابه‌های گازدار، به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی فسفر، و قهوه، چای، کولا و سایر نوشیدنی‌ها به علت داشتن کافئین، ممکن است علایم بیماری را تشدید کنند.

    میوه‌های کنسرو شده، کنسرو نخودفرنگی، بادام ساییده شده، نوشیدنی‌های کربنات دار و کیک‌هایی که به صورت بسته‌بندی‌شده به فروش می‌رسند، حاوی تارترازین هستند.

    * اسید بنزوئیک:
    اسید بنزوئیک نیز ماده‌ای افزودنی است که ممکن است در ایجاد بیش‌فعالی موثر باشد. از این ماده به منظور محافظت و سالم نگه داشتن مواد غذایی آماده استفاده می‌شود و در بسیاری از غذاهای آماده مانند مرباها، سس‌ها، دسرها، شربت‌های طعم‌دهنده غذا، پوره میوه‌ها، آب‌میوه‌ها و ماهی‌های کنسروی خوابانده شده در سرکه، نمک و ترشی‌ها یافت می‌شود.
    سوسیس

    * نیترات و نیتریت:
    سوسیس و کالباس اختلالات موجود در کودکان بیش فعال را تشدید می‌کند. دکتر کیمیاگر، متخصص تغذیه، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: مواد موجود در سوسیس و کالباس به ویژه مواد افزودنی که در آن‌ها وجود دارد، باعث تشدید اختلالات در کودکان بیش فعال می‌شود. برای نگهداری طولانی مدت سوسیس و کالباس از نیتریت و نیترات استفاده می‌شود تا زود فاسد نشوند و این مواد در داخل معده تبدیل به مواد سرطان زا شده و ترکیب تیرامین را تشکیل می‌دهد.
    برای کاهش عوارض ناشی از مصرف سوسیس و کالباس بهتر است با گوجه فرنگی زیاد و آب پرتقال به جای نوشابه مصرف شود.

    -دیگر مواد غذایی::

    نوشابه‌های گازدار، به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی فسفر، و قهوه، چای، کولا و سایر نوشیدنی‌ها به علت داشتن کافئین، ممکن است علایم بیماری را تشدید کنند.

    ♢آلرژی‌های غذایی:

    آلرژی‌های غذایی به یکی از مواد غذایی مانند شکر، شکلات، تخم مرغ، گندم، رنگ‌ها، طعم دهنده‌ها، افزودنی‌ها و ذرت منی توانند باعث بروز نشانه‌هایی از بیش فعالی شود که در حال حاضر حذف این مواد از برنامه غذایی کودکان آسان نیست زیرا به راحتی در دسترس کودکان است.

    سوسیس و کالباس اختلالات موجود در کودکان بیش فعال را تشدید می‌کند

    می‌توانیم این مواد غذایی را تا ۲ هفته حذف کنیم بعد از ۲ هفته هر ۲ روز در میان، هر کدام را به غذای کودک اضافه کنیم. به وسیله حذف کردن این مواد از برنامه غذایی و بازگرداندن آن بعد از مدتی می‌توانید تشخیص دهید که کودک به کدامیک حساسیت دارد و آیا کودک نشانه‌هایی از بیش فعالی دارد یا خیر؟

    ?توصیه‌های کلی برای کودکان مبتلا به بیش فعالی? رژیم کم شکر، پرهیز از خوردن قندهای ساده و شیرینی‌ها

    * حذف یا کاهش آلرژن های غذایی مثل: بادام زمینی، تخم مرغ، پنیر، شکر، گندم، سویا، گیلاس، آلبالو، توت فرنگی، کشمش، هلو، آلو، پرتقال، سیب، توت، گوجه فرنگی، خیار، آدامس، شکلات، بیسکویت، نوشابه‌ها، سس، آب‌لیمو، کنسروها، مربا، ترشی، کمپوت‌ها، قهوه و چای.

    * حذف یا کاهش افزودنی‌های خوراکی و رنگ‌های مصنوعی مثل: ادویه‌های معطر، آب‌نبات‌ها، کیک‌ها، دسرها و نوشابه‌ها

    * حذف غذاهای سرخ شده

    * حذف کاکائو، شکلات‌های حاوی قهوه و نسکافه، نوشابه‌های رنگی، چیپس و پفک

    * برخی منابع توصیه کرده‌اند که غذاهای تند را هم به دلیل محرک بودن باید محدود کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *