چسب های ضد بارداری و مزایا و معایب آن

چسب های ضد بارداری (contraceptive patch) شبیه چسب های زخم هستند اما شکل آنها به صورت مربع می باشد. این چسبها را می توان بروی شکم ، کفل ، بازو ویا پشت چسباند . 
به مدت سه هفته باید هر هفته این چسبها را عوض نمود و یک چسب جدید بکار برد، یک هفته هم نباید از چسب استفاده نمود . بنابراین درطی یک ماه ، فقط سه هفته باید از چسب استفاده کرد . چسب های ضد بارداری عمل خود را با آزاد کردن تدریجی ترکیبی از هورمونهای استروژن و پروژسترون از طریق پوست انجام می دهند .این هورمونها با جلوگیری از رها شدن تخمک از تخمدانها وغلیظ کردن ترشحات رحم باعث جلوگیری از بارداری می شوند . 
درصورت مصرف صحیح این چسبها ، تا حدود ۹۹ در صد درجلوگیری از بارداری موثر هستند . اما خانمهای چاقی که وزن آنهابیشتر از ۹۰ کیلوگرم می باشد ، تاثیر این چسبها کمتر می باشد ( حدود ۹۲ درصد ).

● نحوه استفاده از چسبهای ضد بارداری:
در طی ۵ روز اول قاعدگی می توانید استفاده از چسب های ضد بارداری را شروع نمایید . در همان روزی از هفته که چسب را می چسبانید باید در هفته آینده آن را عوض نمایید (مثلا شنبه تا شنبه). قسمتی از پوست که می خواهید چسب را روی آن بچسبانید باید تمیز و خشک باشد . برای جلوگیری از تحریک پوست ، هر بار که می خواهید چسب را بچسبانید باید در جای دیگری آن را بچسبانید .
هیچگاه چسب را روی پستانها نچسبانید . سعی کنید چسب را در محلهایی از پوست بچسبانید که بر اثر پوشیدن لباسهای تنگ دچار مالش وسایش نشود.

● در صورت کنده شدن اتفاقی چسب :
اگر از هنگامی که چسب کنده شده است ، بیشتر از ۲۴ ساعت نمی گذرد، می توان آن را دوباره چسباند ویا از یک چسب نو استفاده نمود . اما اگراز زمان کنده شدن چسب ، بیش از ۲۴ ساعت می گذرد ، باید در آن ماه از روش دیگری برای جلوگیری از حاملگی استفاده نمود .

● عوارض جانبی چسب های ضد بارداری:
▪ بعضی ازخانمها ممکن است دچار عوارض جانبی زیر شوند :
▪ تحریک یا قرمز شدن پوست در محل چسباندن چسب
▪ خونریزیهای نامنظم
▪ مشکلاتی در استفاده از لنزهای تماس چشمی
▪ بالا رفتن فشار خون
▪ تهوع
▪ سردرد
▪ حساس شدن پستانها
▪ تغییرات خلق و خوی
▪ درد های شکمی

● تاثیر داروها برروی اثر ضد بارداری چسبها:
مصرف داروهای آنتی بیوتیک ، داروهای ضد تشنج ، داروهای ضد میگرن و ضد سل می توانند باعث کاهش تاثیر چسبهای ضد بارداری شوند.

● مزایای استفاده از چسبهای ضد بارداری:
▪ مزایای چسبهای ضد بارداری عبارتنداز:
▪ استفاده از آنها آسان می باشد.
▪ در هرماه به مدت سه هفته استفاده می شوند.
▪ تاثیری در فعالیت جنسی ندارند
● معایب استفاده از چسبهای ضد بارداری:
معایب چسبهای ضد بارداری عبارتند از:
▪ از انتقال بیماریهای مقاربتی مثل ایدز جلوگیری نمی کند.
▪ خطر وقوع سکته قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
▪ نیاز به نسخه پزشک دارد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. سوالات رایج درباره آی یو دی….بهترین روش پیشگیری از بارداری…
    آیا آی‌یو‌دی ممكن است در بدن حركت كرده و به قسمت‌های بالایی شكم، معده و قلب كشیده شود؟

    خیر. آی‌یو‌دی وسیله متحرکی نیست که بتواند حرکت کند و معمولا در جای خود باقی می‌ماند. از طرف دیگر مسیری در رحم برای حرکت آی‌یو‌دی به سمت بالا وجود ندارد. تنها امکان جابه‌جایی آی‌یودی به طرف پایین و داخل واژن است که خطری برای سلامت فرد ندارد.

    آیا آی‌یو‌دی باعث عفونت رحم و در نتیجه چسبندگی و خشكی رحم می‌شود؟

    خیر. آی‌یو‌دی باعث ایجاد عفونت دستگاه تناسلی زنان نمی‌شود و بنابراین مشکلات چسبندگی، خشکی‌رحم و بیماری‌های زنانگی با آن به وجود نمی‌آید. با توجه به اینکه تا مدتی پس از کارگذاری آی‌یو‌دی ترشحات طبیعی دهانه رحم کمی‌ زیاد می‌شود، با رعایت نکات بهداشتی باید از عفونی شدن آن جلوگیری کرد.

    آیا آی‌یو‌دی باعث به وجود آمدن دردهایی مانند درد كمر، درد هنگام خون‌ریزی ماهیانه، درد زیر شكم، ساق پا، ران، استخوان و دیسك كمر می‌شود؟

    خیر. آی‌یو‌دی اندازه کوچکی دارد و فشاری به هیچ ناحیه‌ای از بدن مانند استخوان، ساق پا، ران و کمر وارد نمی‌آورد. ممکن است در ۲ تا ۳ ماه پس از گذاشتن آی‌یو‌دی درد کمی‌ در ناحیه کمر، زیر شکم و هنگام قاعدگی ایجاد شود که در صورت نیاز با مسکن‌های معمولی برطرف خواهد شد.

    آیا آی‌یو‌دی باعث لکه‌بینی و نامنظم شدن قاعدگی شده و با زیاد کردن مقدار خون‌ریزی، كم‌خونی به وجود می‌آورد؟

    آی‌یو‌دی در بعضی از افراد ممکن است باعث افزایش میزان خون‌ریزی عادت ماهیانه و لکه‌بینی شود که این مشکل معمولا طی ۲ تا ۳ ماه بعد از گذاشتن آی‌یو‌دی رفع می‌شود. برای برطرف کردن لکه‌بینی آی‌یو‌دی نیازی به خوردن قرص‌های خوراکی پیشگیری از بارداری نیست. كم‌خونی با آی‌یو‌دی در افرادی دیده می‌شود كه خون‌ریزی شدید با آی‌یو‌دی برای آنها به‌وجود آید. مشكل كم‌خونی در معاینه‌های دوره‌ای‌ آی‌یو‌دی بررسی می‌شود و اگر وجود داشته باشد با قرص آهن به راحتی قابل درمان است.

    آی‌یو‌دی باعث مشکلات رحمی‌ مانند افتادگی رحم و كوچك شدن اندازه رحم می‌شود؟

    خیر. آی‌یو‌دی با توجه به اندازه و نحوه اثر و جنس آن نمی‌تواند باعث افتادگی رحم و یا تغییرات اندازه رحم شود. عوامل اصلی افتادگی رحم تعداد زیاد بارداری‌ها، زایمان‌های سخت و…. است.

    آی‌یو‌دی باعث به وجود آمدن سرطان رحم می‌شود؟

    خیر. عفونت‌های درمان نشده و مسایل ژنتیکی از عوامل بروز سرطان رحم بوده و آی‌یو‌دی احتمال به وجود آمدن سرطان‌های رحم و دهانه رحم را کاهش می‌دهد.

    آی‌یو‌دی حالت گزیدگی ایجاد می‌کند؟

    خیر. آی‌یو‌دی قدرت گزیدن ندارد. از طرفی رحم عضو بی‌حسی است، به طوری که فرد در هنگام بارداری درد یا خارش ناشی از بزرگ شدن رحم را حس نمی‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *