چسبندگی رحم یکی از علل شایع ناباروری

رشد بافت آندومتر درهر قسمت لگن غیر از رحم مانند اطراف لوله‌ها باعث چسبندگی رحم می‌شود که به طبع افزایش نازایی در خانم‌ها را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، آزاده غضنفری با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین عوارض چسبندگی رحم مشکل نازایی است، گفت: عفونت لگنی (PID )، وجود جسم خارجی، IUD و عمل سزارین از علتهای ایجاد چسبندگی رحم است که در صورت رعایت نکردن بهداشت تشدید می‌شود و ممکن است در صورت عدم پاسخ به درمانهای دارویی نیاز به عمل جراحی در لگن باشد.

وی در ادامه افزود: اغلب زنانی که با نازایی مواجه می‌شوند به متخصصان مراجعه می کنند و از چسبندگی رحم مطلع می‌شوند به طوریکه با وجود تخمک گذاری و عادت ماهانه منظم و کارکرد صحیح هورمونها باردار نمی‌شوند در این صورت قدم اول گرفتن عکس رنگی از رحم است.

این کارشناس مامایی با بیان اینکه گرفتن عکس از رحم باعث تشخیص صحیح می‌شود خاطر نشان کرد: پس از تشخیص وسعت چسبندگی رحم، اقدامات درمانی لازم انجام می‌شود که در صورت محدود بودن چسبندگی رحم با تزریق مایع به رحم پس از گذشت چند ماه درمان می‌شود اما در صورت وسیع بودن مقدار چسبندگی پس از انجام عمل جراحی یا استفاده از لقاح آزمایشگاهی، بارداری صورت می گیرد.

غضنفری اولین علت ایجاد چسبندگی رحم را عفونت لگنی که حاصل از رعایت نکردن بهداشت فردی است، دانست و خاطرنشان کرد: نشانه‌های این بیماری ترشح زیاد مواد رنگی و بدبو و درد در ناحیه لگن است.

این کارشناس مامایی تصریح کرد: مراجعه به متخصصان هنگام مشاهده علائم الزامی است و باید با مراجعه زودهنگام از گسترش این بیماری جلوگیری شود.

وی در پایان تاکید کرد: انجام تست تشخیص عفونت هر شش ماه یا سالی یک بار به تمام زنان توصیه می‌شود و باید آن را جدی بگیرند تا با تشخیص و درمان به موقع عوارض حاصل از چسبندگی که همان ناباروری است، کمتر شود. 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
 

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. دلايل ناباروري در زنان و مردان
    دلايل مختلفي احتمال ناباروري را در مردان و زنان به وجود مي​آورد. بروز هر يک از اين احتمال​ها مي​تواند بارداري را در زوج دچار اختلال کند. در اين شرايط نيز متخصصان پس از ۱۲ بار تکرار تلاش براي بچه​دار شدن، در صورت به دست نيامدن نتيجه به زوج اعلام مي​کنند که احتمال ناباروي آنها به يکي از دلايل زير وجود دارد و آنها براي درمان بايد اقدام کنند.

    * گاهي ممکن است اسپرم سالم وجود نداشته باشد يا شکل مناسب را براي باروري نداشته باشد.

    * در برخي شرايط اسپرم فعال و محرک وجود ندارد.

    * اسپرم در مسير رسيدن به رحم از بين برود يا امکان رسيدن اسپرم به تخمک وجود نداشته باشد.

    * عوامل مناسب براي لقاح وجود نداشته باشد که در اين شرايط بايد فاکتورهاي مناسب در اسپرم و تخمک وجود داشته باشد.

    * در برخي موارد تخمک سالم وجود ندارد يا لوله​هاي رحمي دچار اختلالي هستند که مانع رسيدن تخمک به اسپرم مي​شود.

    * گاهي محيط مناسب براي لقاح وجود ندارد و رحم شرايط لازم را براي باروري ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *