چرا نباید زیر سر نوزاد بالش گذاشت؟!

نوزادان کنترل کمی بر سر و گردن خود دارند؛ یعنی، اگر بالش یا ملافۀ نرم روی بینی و دهان آن‌ها قرار بگیرد و راه نفسشان را ببندد، نمی‌توانند سرشان را حرکت دهند. بنابراین نباید زیر سر نوزاد بالش گذاشت…

نوزادان کنترل کمی بر سر و گردن خود دارند؛ یعنی، اگر بالش یا ملافۀ نرم روی بینی و دهان آن‌ها قرار بگیرد و راه نفسشان را ببندد، نمی‌توانند سرشان را حرکت دهند. بنابراین نباید زیر سر نوزاد بالش گذاشت. این یکی از خطراتی است که استفاده از بالش برای نوزاد به‌همراه دارد.

چرا نباید زیر سر نوزاد بالش گذاشت

به توصیۀ انجمن طب اطفال آمریکا (AAP)، والدین باید از جای خواب به‌نسبت محکمی استفاده کنند و از قراردادن بالش‌، ضربه‌گیر و پتو در محل خواب نوزاد، که ممکن است راه تنفس او را ببندد، خودداری کنند. توصیۀ مهم این انجمن به والدین و پرستاران نوزاد این است که آن‌ها را به پشت بخوابانند.

کودک از چه سنی می‌تواند از بالش استفاده کند؟
پاسخ حدود ۲ تا ۳ سالگی است. وقتی نوزاد توانست سر و گردنش را به‌خوبی نگه دارد و او را به تخت‌خوابی معمولی منتقل کردید، می‌توانید از بالش مخصوص نوزادان استفاده کنید که به‌طور معمول نازک و به‌نسبت سفت است.
کودک شما، حتی پس از سپری‌شدن مرحلۀ نوزادی، ممکن است صورت خود را برگرداند، به درون بالش نرم فرو ببرد یا حتی سرش را زیر بالش بگذارد. بنابراین، باید صبر کنید کودکتان به حدود دو تا سه سالگی برسد، سپس به او اجازه دهید از بالش استفاده کند.

آیا کودک بدون بالش خواب راحتی خواهد داشت؟
در اولین سال‌های زندگی کودکتان نیازی نیست نگران راحت‌نبودن او بدون استفاده از بالش باشید. ممکن است شما به استفاده از بالش عادت داشته باشید و بدون آن نتوانید بخوابید، اما آن‌ها، در حالت طبیعی، احساس ناراحتی نمی‌کنند مگر اینکه حالت سر و شانه‌های نوزادتان طوری باشد که نفس‌کشیدن بدون بالش برایش دشوار باشد. درحقیقت، حتی وقتی کودک را از تخت‌خواب نوزادی به تخت‌خواب معمولی انتقال می‌دهید، استفاده از بالش برای او لازم نیست، اما ممکن است خود کودک ترجیح دهد یا دوست داشته باشد روی تختی بخوابد که بیشتر شبیه تخت شماست.

استفاده از بالش برای نوزاد
پس به این نکتۀ مهم توجه کنید که هنگام تزیین تخت‌خواب نوزاد، آنچه به‌واقع نیاز دارید روتختی مناسب و تشکی به‌نسبت محکم است. خیلی نگران خالی‌بودن تخت کودکتان نباشید، آن روز به‌زودی فراخواهد رسید که تخت کودکتان با پتو و بالش و اسباب‌بازی حیوانات پر شده باشد.

منبع خبر : koodaket

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *