خطر مرگ جنین در مادران بارداری که رژیم غذایی پر چربی مصرف می کنند، افزایش پیدا می كند. رژیم غذایی پرچربی موجب کاهش جریان خون از بدن مادر به جفت، افزایش احتمال چاقی در نوزاد و دیابتی شدن نوزاد در آینده می شود.رژیم غذایی پُرچربی موجب کاهش جریان خون از بدن مادر به جفت می شود، اندامی که مسئول تغذیه جنین است و از خون مادر منابع مورد نیاز خصوصاً اکسیژن را به جنین منتقل می کند.مطالعاتی که در گذشته انجام شده بود حاکی از این بود که اغلب اختلالات بارداری مانند عدم رشد مناسب جنین، فشار بارداری ، تولد نوزاد نارس و مرگ جنین در شکم مادر، همگی به نحوی ناشی از اختلالات جفت است. به علاوه چاقی مادر در دوران بارداری با التهاب جفت و نقص عملکردی جفت و احتمال مرگ جنین در ارتباط است.
چاقی در بارداری برای خود مادر هم خطر آفرین است. زنانی كه در دوران بارداری خود بسیار چاق هستند به مراتب بیش از دیگران در معرض ابتلا به عوارض دوران بارداری هستند.آزمایشات نشان می دهد که مغز نوزادانی که مادران شان در دوران بارداری رژیم غذایی پر چربی مصرف کرده اند، دارای سلول های مخصوصی است که نوعی پروتئین محرک تولید می کند. این یافته می تواند دلیل افزایش سرعت چاقی را از همان اوایل زندگی توجیه کند.
مصرف غذاهای پرچرب در هنگام بارداری سبب می شود نوزاد در آینده در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار گیرد، حتی اگر مادر چاق یا دیابتی نباشد مصرف مواد غذایی پرچربی قبل از زایمان سبب تغییراتی در بیان ژن در سلول های کبدی جنین می شود این تغییرات سبب می شود کبد بیشتر به تولید قند بپردازد و این موضوع سبب ایجاد مقاومت به انسولین و بروز دیابت می شود. رژیم های غذایی غربی شامل ۴۵ درصد چربی است.
در سال های اخیر، رژیم غذایی اکثر کشورها به سمت مصرف غذاهای پرکالری، پرچربی و غذاهایی که در کافه تریاها سرو می شود سوق یافته و مهم تر از همه علاقه به مصرف فراوان فست فود ها افزایش یافته است. توصیه های تغذیه ای که برای سلامت مادر و نوزاد بسیار مهم و ارزشمند است: زنان باردار باید دارای تغذیه ای متعادل با چربی های اشباع کم باشند.
چربی های اشباع غالباً در گوشت های چرب، فست فودها، شیرینی ها و دسرها یافت می شوند. البته مادران باردار به مقادیر مناسبی از چربی های ضروری نظیر اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ نیاز دارند که برای رشد مغز نوزاد و سلامت دستگاه عصبی از اهمیت زیادی برخوردار است.ماهی های آب سرد که جیوه کمتری دارند، دانه و روغن دانه کتان، لوبیای سویا، روغن ماهی Cod، گردو و کدو زمستانه منابع بسیار خوبی برای اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. تخم مرغ، روغن ذرت، نان های تهیه شده از غلات کامل، مرغ و دانه و روغن آفتابگردان غنی از اسیدهای چرب امگا ۶ هستند.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…