پیشگیری از لکنت زبان در کودکان با تغذیه ممکنه؟!

پیشگیری از لکنت زبان کودکان در بارداری 

آیا مصرف مواد غذایی خاصی می تواند در جلوگیری از لکنت زبان کودک در آینده موثر باشد؟

اگر می خواهید نوزاد شما دچار لکنت زبان نشود، از حدود سه ماهگی بارداری به بعد از خوراکی هایی مانند: ویتامینهای گروه B، آب میوه های تازه، سبزیجات تازه و پنیر بیشتر استفاده کنید.

درمان لکنت زبان در کودکان با تغذیه

البته عوامل متعددی در ایجاد لکنت زبان کودک موثر هستند:

تحقیقات مختلفی نشان می­ دهند که لکنت زبان بر اثر مجموعه­ ای از علل و عوامل به وجود می­ آید. از جمله وجود زمینه­ های ژنتیکی، آسیب­ های مغزی، اختلال سیستم گویای، الگوهای نامناسب محیطی عقب ماندگی­های ذهنی، اختلالات شنیداری، بحران­های روحی روانی و …

این عوامل شاید به تنهایی علت بروز لکنت زبان در کودک نمی­ باشد، ولی زمینه را برای ابتلا او به ناروانی­های گفتاری هموار می­ کند. از جمله عوامل مهم بروز لکنت زبان می­توان به چند علت عمدۀ زیر اشاره کرد:

۱-عوامل ژنتیکی و عصب­ شناسی: تحقیقات­ گروهی از متخصصین ­گفتار درمانی نشان می­دهد که کودکانی که خانواده­ هایی با سابقۀ اختلالات گفتاری، ناروانی در صحبت و لکنت هستند، بیشتر احتمال دارد که دچار نقص سیستم گویایی شوند. براساس این پژوهش­ها، فرد مبتلا به لکنت زبان از نظر ژنتیکی با شخص سالم متفاوت است.

۲- عوامل بیولوژیک: از آن­جایی که سلامت مغز در گفتار و کلام کودک از اهمیت ویژه­ای برخوردار است، لذا هرگونه فشار، آسیب، ضربه و صدمه­ای به مغز­می­تواند عوارض گوناگونی در برداشته باشد. از جمله؛ فشارها و آسیب­های هنگام زایمان، نرسیدن اکسیژن به نوزاد هنگام تولد، آسیب­های مغزی، صرع، بیماری­های عفونی مغز که منجر به اختلال سیستم گویایی در مغز شوند می­تواند منجر به بروز لکنت زبان در کودک شوند.

۳- عوامل روان­شناختی: بدیهی است هرکودکی دارای­ توانایی­ها، استعداد­ها، ویژگی­ها و خصوصیات رفتاری خاصی است­ که او را از سایر کودکان متمایز می­کند. هیجانات، احساسات تنش­ها، ضربه­ های عاطفی و … همگی از جمله عوامل روانی گوناگونی هستند که می­توانند تأثیراتی منفی بر گویش و کلام گذارند.

۴- عوامل محیطی: در برخی موارد متأسفانه والدین، مربیان و اعضای خانواده کارهایی می­ کنند که مانع از سخن گفتن عادی کودک می­ شود و او را به عجولانه صحبت کردن و اشتباهات گفتاری وا می­ دارد. برای مثال، قطع کردن نا به جای کلام کودک، انتقادهای بیش از اندازه از صحبت­های کودک، اصلاح گفتار کودک ( تلفظ صداها، کلمات و جملات). کامل کردن جملات کود، شتاب زده صحبت کردن باکودک، تأکید بیش از اندازه به کودک برای تند حرف زدن، فشارهای انضباطی شدید توقعات بیش از حد توان کودک، تجربیات ناگوار زندگی، اضطراب شدید مادر و …

منبع خبر : kodakonojavan،nininama

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *