همه چیز درباره اکبر جوجه اصل و طرز تهیه آن

 

طرز تهیه اکبر جوجه اصل

 

حدود ۶۰ سال پیش در منطقه ای به نام گلوگاه جوانی مازنی به نام علی اکبر کلبادی (که به اشتباه گلبادی هم گفته می شود) با جثه نحیف و لاغر،به همراه همسرش (صنمبر عظیمی) در سال ۱۳۲۳ در ملکی اجاره ای ، قهوه خانه ای بر پا کردند. آن ها با کمترین امکانات و پشتکاری وصف ناشدنی شروع به سرو صبحانه کردند؛ صبحانه ای که شامل چای،پنیر محلی،کره گوسفندی،تخم مرغ محلی و نان های خوشمزه و معروف به کمبه می شد. پرسنل پاسگاه چشمه بلبل و افراد بومی و مسافران عبوری از جمله مشتریان پروپا قرص نان محلی بودند؛ نان هایی با عطر و بو و مزه به یاد ماندنی که توسط همسر حاج اکبر تهیه می شد. پس از مدتی به دلیل استقبال مشتریان شروع کردند به پخت غذاهایی از قبیل چلو جوجه و چلو تخم مرغ. قهوه خانه در مسیر جاده مشهد قرار داشت و کیفیت و کمیت عالی و قیمت منصفانه غذاهای اکبر آقا یا به عبارتی مش اکبر دلیلی بود برای اینکه رانندگان کامیون و اتوبوس ناهار را در این قهوه خانه میل کنند.
 
معروفترین غذایی که در این قهوه خانه عرضه می شد،چلو جوجه مخصوص رانندگان بود و بقیه غذاها برای افرادی با درامد کم وشاگرد شوفرها بود که مقدار عرضه ی غذا به حدی بود که کارگران را به راحتی سیر می کرد. گاهی هم به دلیل سرمای هوا در زمستان مش اکبر با کمبود جوجه مواجه می شد و به اجبار کبک را جایگزین می کرد. در این میان همسر حاج اکبر با پخت نان محلی و رب انار و فروش آنها به مشتریها کم رونق بودن کار و کاسبی را جبران می کرد. کیفیت چلو جوجه ها هم که به دلیل عشق اکبر آقا به مشتریان و استفاده از رب انار مخصوص محلی و غلظت و مزه و استفاده از جوجه رسمی و کره محلی زبانزد خاص و عام بود(تخم مرغ و به اصطلاح نیمرو هم اگر با عشق و علاقه پخت شود خوشمزه می شود). کم کم لقب اکبر جوجه(که خود مشتریان این لقب را برای ایشان انتخاب کرده بودند) بر سر زبان ها افتاد و حالا این لقب به دلیل طبخ جوجه بود یا به مناسبت قد و قامت کوچک اکبر آقا بماند….

 

در ابتدای کار هر روز برای ناهار از یک دیگ ۱۰ الی ۱۲ نفری برای پخت برنج استفاده می کردند. شیوه پخت برنج و جوجهء مش اکبر خاص و معروف بود و بیشتر معروفیت مش اکبر به دلیل جوجۀ سرخ شده با کره گوسفندی بود که با چلو و رب انار و پیاز سرو می شد. آغاز عرضه ی این غذا حدود سال ۱۳۳۰ بود. بعد از چند سال حاج اکبر و همسرش به دلیل انتقال جاده قدیم به جاده جدیدو محدود بودن مکان ، تصمیم به جابه جایی گرفتند و مکان دیگری یعنی جادۀ شوسه یا همان جادۀ امروزی که مسیر ارتباطی استانهای مازندران و گلستان است را انتخاب کردند .

ایجاد جاده ی جدید(شوسه)در سال ۱۳۴۲ بود و مشتریان مش اکبر روز به روز بیشتر می شدند و کار پخت غذا از روزی ۲۰ پرس به ۲۰۰۰ پرس انتقال یافت. در نتیجه مش اکبر و همسرش برای راحتی و آسایش مشتریان و رونق کار خود رستوران را بزرگتر کردند.ساخت ساختمان جدید ۴۰ روز به طول انجامید و بناها به طور شبانه روزی در این مکان کار می کردند؛در این مدت به دلیل نبود مکانی مناسب برای پذیرایی از مشتریان،همسر مش اکبر منزل مسکونی خود را که در جوار رستوران بود، به سالن غذا خوری تبدیل کرد و تمام این فعالیت ها در حالی انجام می شد که حاج اکبر در بستر بیماری بود.بالاخره ساخت ساختمان تمام شد و در کنار آن باغچه ای را برای پرورش جوجه در نظر گرفتند. دیگ های بزرگ جانشین قابلمه های کوچک شدند؛اتاق پخت برنج و جوجه جدا شد و روزانه تعداد بسیار زیادی جوجه ذبح و پس از پر کندن و تمیز کردن برای پخت آماده می شد،اگر امروزه رستوران های زنجیره ای اکبر جوجه با حدود ۵۰۰ نفر پرسنل در استان های مازندران،گلستان و سمنان(البته به استثنای یک سری از رستورانها که با تقلب و حیله و بدون هیچ گونه مدرک و سندی و صرفاً به دلیل پخت جوجه نام خود را اکبر جوجه گذاشته اند وبه خصوص در تمامی جاده های منتهی به شمال کشور و حتی خارج از کشور مستقر هستند)مشغول پخت و ارائه چلو جوجه با همان کیفیت می باشند، همگی آنها اعتبار خود را مدیون زحمت ها،پشتکار و صبوری اکبر آقا و صنمبر خانم هستند.
 
هم اکنون فرزندان و نواده های اکبر آقا با تاسیس ۱۱ شعبه در شهرستان های ساری،گرگان،بابل،آمل،نوشهر ،خلیل شهر،قائمشهر،ایزدشهر،گرمسار،چالوس و بهشهر که در سایت www.Akbarjoojeh.com آدرس و شماره تلفن آنها ثبت شده، مشغول فعالیت هستند و فرزند ارشد ایشان حمید رضا کلبادی در سال ۱۳۶۳ اکبر جوجه را رسماً به ثبت رسانید و با تاسیس اولین شعبه اکبر جوجه در شهرستان ساری در سال ۱۳۷۰ و فرزند دیگرشان سیروس کلبادی با تاسیس شعبه گرگان در سال ۱۳۷۱ و ثبت اکبر جوجه در بخش ”ثبت اختراعات” راه و هدف علی اکبر کلبادی و صنمبر عظیمی را ادامه می دهند.

طرز تهیه اکبر جوجه اصل

شاید کمتر کسی باشد که به شمال ایران سفر کند و آوازه غذای لذیذ اکبر جوجه را نشنیده باشد,حاج علی اکبر کلبادی ابداع کننده غذای اکبر جوجه و موسس رستوران های اکبر جوجه در خطه مازندران است که این غذای خوش طعم نیز از اسم ایشان گرفته شده,برای تهیه اکبر جوجه دستور های بسیار زیادی وجود دارد اما امروز در آشپزخانه زیبازن طرز تهیه اکبر جوجه اصل را برای شما در نظر گرفتیم.

 

مواد لازم:

جوجه مرغ یک کیلو

رب انار دو پیمانه

لیمو ترش یک کیلو

برنج ۴ پیمانه

روغن مایع سه پیمانه

نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه:

اصل این غذا با جوجه کوچک درست میشود اما اگر در دسترس شما نبود از مرغ هم میتوانید استفاده کنید.جوجه ها را به مدت دو ساعت یا بیشتر در آبلیمو و نمک بخوابانید,ماهیتابه مناسبی که بزرگ و تقریبا گود باشد آماده کنید و درون ماهیتابه روغن بریزید تا داغ شود,جوجه ها را روی روغن بچینید,جوجه ها شروع به آب انداختن میکنند,اجازه دهید آب جوجه ها بخار شود و سپس در روغن دو طرف جوجه ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.پس از سرخ شدن آن ها را در ظرف مناسب سرو قرار دهید و با رب انار نوش جان کنید,همراه با اکبر جوجه معمولا پلو زعفرانی سرو میشود که معمولا بصورت کته است,پلو ساده یا کته زعفرانی را تهیه و همراه با این غذا نوش جان کنید.

 

در اکبر جوجه اصل از پیاز و زعفران برای تهیه جوجه ها استفاده نمیشود اما اگر مایل بودید به سلیقه خودتان اضافه کنید.اصل غذای اکبر جوجه باید در روغن سرخ شود اما اگر در رستورانی برای تهیه اکبر جوجه, جوجه ها را به سیخ کشیده و کباب کردند تعجب نکنید!

اکبر جوجه را در یک روز تعطیل برای اعضای خانواده تان تهیه کرده و به همراه دوغ نوش جان کنید.

 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *