این اطلاعات برای چه کسی مفید است؟
اگر شما در نظر دارید که در طول بارداری با هواپیما سفر کنید، این اطلاعات برای شما مفید است. اطلاعات در مورد تمامی فواصل پروازی میباشد.
آیا پرواز به من یا فرزندم آسیبی میرساند؟
وقتی بارداری هیچ مشکلی ندارد، هیچ شواهدی مبنی بر این که پرواز برای شما یا فرزندتان مضر است وجود ندارد.
برخی از خانمها به خاطر تغییر اتمسفر (افت فشار هوا و کاهش رطوبت) در داخل هواپیما نگران مسافرت هوایی هستند. بسیاری از خانمها هم نگران این هستند که پرواز ممکن است باعث دردهای زایمانی زودرس و پارگی کیسه آب در آنها شود.
اگرچه:
اگر حاملگی بدون مشکل و سالمی دارید، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه تغییر فشار هوا و یا کاهش رطوبت اثر زیانباری بر شما یا فرزندتان دارد، وجود ندارد.
هیچ شواهدی مبنی بر این که پرواز باعث دردهای زایمانی زودرس یا پارگی کیسه آب میشود، وجود ندارد.
با هر پروازی مقدار اندکی افزایش اشعه وجود دارد که ممکن است در معرض آن قرار بگیرید. پرواز متناوب هیچ خطر قابل توجهی برای شما و فرزندتان ندارد.
آیا میتوانم کمربند صندلی را ببندم؟
باید کمربند را ببندید. باید مطمئن شوید که نوار کمربند به طور منطقی در زیر شکم و از بالای رانتان محکم بسته شده است.
در طول بارداری، بیخطرترین زمان برای پرواز چهوقت است؟
اگر بارداری شما بالای ۲۸ هفته است، هواپیمایی از شما نامهای مبنی بر زمان زایمان و همچنین تأیید اینکه هیچ مشکلی ندارید، از پزشک خواهد خواست. باید همیشه قبل از رزرو پروازتان با هواپیماییتان هماهنگ کنید، زیرا سیاستها متغیر هستند و هواپیمایی ممکن است تسهیلاتی را بر اساس طول مدت پرواز و مقصد به کار بندد.
وقتی باردار هستید، ایمنترین زمان برای پرواز:
اگر حاملگی یک قلو دارید، قبل از ۳۷ هفتگی است. از ۳۷ هفته بارداری، شانس وارد شدنتان به دردهای زایمانی به طور معنی داری افزایش پیدا میکند، و برای همین است که زنان بسیاری بعد از این زمان پرواز را انتخاب نمیکنند. بعضی از خطوط هوایی به زنان بعد از ۳۷ هفته اجازه پرواز نمیدهند، در حالی که بقیه از زمان زودتری از بارداری، مثلاً بعد از ۳۴ هفتگی اجازه نمیدهند. ممکن است برای دریافت بیمه سفر بعد از ۳۷ هفتگی مشکل بیشتری داشته باشید.
در حاملگی دوقلو بدون عارضه قبل از ۳۴ هفته.
اگر با هواپیما سفر کنم، آیا مشکلاتم افزایش پیدا خواهد کرد؟
در برخی زنان پرواز با افزایش خطر مشکلات پزشکی و احساس عدم راحتی همراه است. نشستن طولانی مدت در بعضی مواقع موجب گرفتگی عضلات میشود که میتواند خطر ترومبوز ورید عمقی (DVT) را افزایش دهد. این یک لخته خون است که در پایتان، ساق پا یا لگن ایجاد میشود. در زمان بارداری و تا ۶ هفته پس از تولد فرزندتان، در مقایسه با خانمی که حامله نیست، در معرض خطر بیشتری برای ایجاد DVT هستید. اگر در پروازی هستید که بیشتر از ۸ ساعت طول میکشد، شواهدی وجود دارد که ممکن است در معرض افزایش ابتلا به DVT باشید. خصوصاً اگر از قبل سابقه عوامل پرخطر مثل ابتلا به DVT و یا چاقی داشتهاید. پزشک مواردی را که شامل حال شما میشود یا نه را میتواند بررسی کند.
ممکن است به علل زیر ریسک ناراحتی افزایش یابد:
تورم پاها به علت تجمع مایع (ادم)
گرفتگی بینی/ مشکلات در رابطه با گوشتان. در طول بارداری بیشتر در معرض احتقان بینی (بینی گرفته شده) هستید. همراه با این مشکل، کاهش فشار هوا در هواپیما هم باعث میشود تا مشکلاتی را در گوشهایتان تجربه کنید.
تهوع دوران بارداری. اگر در حین پرواز مشکل تهوع دارید، ممکن است تهوع دوران بارداری شما بدتر شود.
برای کاهش خطر DVT چه کار میتوانم بکنم؟
اگر پرواز کوتاه (کمتر از ۴ ساعت) است، احتمال کمی دارد که به اقدامات یا پیشگیری خاصی نیاز داشته باشید.
برای کاهش خطر DVT در یک پرواز طولانی (بیش از ۴ ساعت) باید:
سعی کنید صندلی کنار راهرو را بگیرید تا هر ۳۰ دقیقه به طور منظم در اطراف هواپیما قدم بزنید.
در طول پرواز در فواصل منظم آب بخورید.
نوشیدنیهای حاوی کافئین مثل قهوه و نوشیدنیهای گازدار را کمتر مصرف کنید.
جورابی که قابلیت ارتجاعی سفت دارد بپوشید، پزشک اندازه درست و نوعی را که با جورابهای پرواز استاندارد فرق دارند، به شما خواهد گفت.
طول پروازتان هر قدر که باشد، اگر داراری عوامل خطر زای بیشتری برای ایجاد DVT هستید، ممکن است به شما توصیه شود که در روز پرواز و چند روز بعد، هپارین (داروی تزریقی که میل به تشکیل لخته خون را کاهش میدهد) مصرف کنید. به دلایل امنیتی نامهای از پزشکتان برای حمل دارو به داخل هواپیما نیاز خواهید داشت.
آیا شرایطی وجود دارد که به من توصیه پرواز نشود؟
شرایط پزشکی یا مشکلات سلامتی ممکن است برای حاملگی شما ایجاد مشکل کند و برای شما و فرزندتان ایجاد خطر کند. برای همین دلیل، اگر هر یک از موارد زیر را داشتهاید و یا در حال حاضر دچار آن هستید، ممکن است به شما توصیه شود که پرواز نکنید:
در معرض افزایش خطر زایمان زودرس باشید.
آنمی یا کمخونی شدید داشته باشید. این زمانی است که سطح گلبولهای قرمز خون پایینتر از حد نرمال باشد. سلولهای قرمز خون حاوی رنگدانههای هموگلوبین غنی از آهن هستند که اکسیژن را در بدنتان حمل میکنند.
بیماری کمخونی داسی شکل دارید (وضعیتی که سلولهای قرمز خون را تحت تأثیر قرار میدهد) و یا اخیراً شدت بروز علائم این بیماری را داشتهاید.
اخیراً خونریزی قابل توجه واژینال داشتهاید.
شرایط حادی دارید که ریه و قلب را تحت تأثیر قرار داده و تنفس بسیار مشکل است.
شکستگی دارید. اگر استخوان پایتان شکسته است و استخوان هنوز ترمیم نشده است، ممکن در حین پرواز پایتان ورم قابل ملاحظهای بکند. اگر گچ گرفتهاید و پایتان متورم است، خطرات احتمالاً جدیتر هستند.
اخیراً جراحی روی شکم داشتهاید که روده را درگیر کرده است؛ مثل درآوردن آپاندیس.
عفونت گوش (التهاب گوش میانی) یا عفونت در سینوسها دارید.
مهم است که قبل از پرواز با پزشک در مورد هرگونه مشکلی در حاملگی و سلامتیتان صحبت کنید.
اگر پرواز کنم احتمال سقط افزایش پیدا میکند؟
هیچ شواهدی مبنی بر این که پرواز خطر سقط را افزایش میدهد وجود ندارد. اگرچه، سقط کردن در ۱۳ هفته اول بارداری چه پرواز بکنید یا نکنید، شایع است (یک نفر از پنج نفر).
اگر دردهای زایمانی زود شروع شود، چه اتفاقی میافتد؟
برای هر زن بارداری (حتی در حاملگیهای بدون عارضه) احتمال کمی برای زایمان زودرس یا پارگی کیسه آب وجود دارد. اگر این اتفاق در حین پرواز برای شما رخ دهد، هیچ تضمینی وجود ندارد که دیگر مسافران یا پرسنل هواپیمایی آموزش دیده باشند یا تجربه داشته باشند تا به شما کمک کنند تا به سلامت وضع حمل کنید. در صورت وجود هر عارضهای، هیچ تسهیلات پزشکی وجود نخواهد داشت. در نتیجه، خلبان ممکن است تغییر مسیر دهد.
تصمیمگیری
برای تصمیمگیری برای این که پرواز کنید یا نه، در مورد تاریخچه پزشکیتان و هرگونه افزایش خطری که ممکن است داشته باشید، فکر کنید. سؤالات زیر ممکن است به شما در تصمیمگیری کمک کنند:
چرا در این زمان خاص میخواهید پرواز کنید؟
آیا پروازتان ضروری است؟
پروازتان چقدر طول میکشد؟ آیا احتمال خطر مشکلات پزشکیتان را افزایش خواهد داد؟
در زمان سفر و حین برگشتن چند هفته هستید؟
آیا به این خاطر سفر میکنید که به کشوری که میخواهید بروید، در موارد اضطراری، درمانهای پزشکی اختصاصیتری وجود دارد؟
در هنگام وقوع یک عارضه ناخواسته در رابطه با بارداریتان، چه تسهیلات پزشکی در کشور مقصدتان وجود دارد؟
آیا در مورد کشوری که دارید به آن سفر می کنید، همه واکسیناسیونها و توصیههای پزشکی را به کار بستهاید؟ آیا با پزشکتان در مورد اثرات آن بر حاملگیتان صحبت کردهاید؟
در مواردی که زایمان ناخواسته داشته باشید، آیا بیمه سفرتان حاملگی و مراقبت از نوزاد تازه متولد شده شما را پوشش میدهد؟
آیا با مامایتان در مورد برنامههای سفر صحبت کرهاید، و این که فکر میکنید پرواز اندکی و یا خیلی طولانی است، او را مطلع کردهاید؟
اگر تصمیم به پرواز دارید، به یاد داشته باشید که نکات لازم در مورد بارداریتان را با خود همراه داشته باشید.