کبد یکی از مهمترین اعضای بدن هر انسانی محسوب میشود که یکی از وظایف مهم آن، فرآیند مواد غذایی و سموم است. هنگامی که فرد ماده غذایی را میخورد، معده و روده باریک آن را هضم میکنند و مواد غذایی هضمشده از طریق دیواره روده باریک جذب خون میشود و به کبد میرود. در کبد، مواد غذایی بیشتر تجزیه میشوند. بنابراین در آنجا، مولکولهای مفید مواد غذایی، بهشکلی که مورد استفاده قسمتهای مختلف قرار گیرند، در میآیند.
در این رابطه سیدمؤید علویان فوقتخصص گوارش و کبد درباره رابطه کبد چرب و بارداری عنوان کرد: کبد چرب یک حالت نادر، جدی و تهدید کننده زندگی است که در سهماهه سوم بارداری رخ میدهد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: احتمال وقوع کبد چرب؛ یک مورد در ۱۰هزار بارداری است.
علویان، بهعنوان فوقتخصص گوارش و کبد در توضیح بیشتر بیان داشت: این بیماری در حاملگیهای نخست، دوقلویی و جنین مذکر شایعتر است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه علت این بیماری بهدرستی معلوم نیست، خاطرنشان کرد: ولی به نظر میرسد که اکسیداسیون اسیدهای چرب در میتوکندریها دچار اختلال میشود، بنابراین درمان این حالت نیز بعد از پایان بارداری خواهد بود.
از مهمترین اعمال کبد میتوان به این موارد اشاره کرد؛ کبد پروتئینهای خاصی را تولید میکند که برای پلاسمای خون بسیار بااهمیت است، کبد میزان اسیدهای آمینه خون را تنظیم میکند. کبد آهن ذخیره میکند و هموگلوبین خون را پردازش میکند تا از محتوای آهن آن استفاده کند. کبد آمونیاک سمی را به اوره تبدیل میکند. اوره یکی از محصولات مهم متابولیسم پروتئینهاست که از طریق ادرار دفع میشود. کبد خون را از مواد سمی و آسیب زا به سلولهای بدن، پاکسازی میکند. کبد لخته شدن خون را در تمام بدن تنظیم میکند و در نهایت کبد با تولید عواملی برای از بین بردن باکتریها، ایمنی و مقاومت بدن را افزایش میدهد.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…