لکه بینی در هفته چندم بارداری اتفاق می افتد؟!

لکه بینی در بارداری بیشتر در هفته‌های ششم و هفتم بارداری اتفاق می افتد…

حدود ۲۵ درصد زنان باردار در طول ۱۲ هفته اول بارداری خود، در معرض لکه بینی قرار دارند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۰ نشان داد که لکه بینی در بارداری بیشتر در هفته‌های ششم و هفتم بارداری دیده می‌شود.

این علائم همیشه نشانه‌ای از سقط جنین نیستند. لکه بینی در سه ماهه اول بارداری ممکن است به دلایل زیر به وجود بیاید:

خونریزی لانه گزینی
حاملگی خارج از رحم
سقط جنین قبلی
علل ناشناخته

علت لکه بینی در هفته های اول بارداری

در ادامه مطلب اطلاعاتی در مورد این علل احتمالی آشنا می کنیم:

۱. خونریزی ایمپلنت
خونریزی ایمپلنت ۶ تا ۱۲ روز پس از تخمک گذاری رخ می دهد. تصور می‌شود که این خونریزی ناشی از ورود جنین به رحم و برخورد آن به دیواره رحم باشد. هر زنی خونریزی را تجربه نمی‌کند، اما برای زنانی که آن را تجربه می‌کنند، معمولا یکی از نخستین نشانه‌های بارداری است.

خونریزی های ایمپلنت معمولا به رنگ صورتی تا قهوه ای تیره است. این گونه لکه بینی با دوره معمول قاعدگی تان متفاوت است، زیرا تنها لکه‌هایی کم رنگ می‌بینید. در این هنگام، به اندازه کافی خونریزی نخواهید داشت تا نیاز به یک تامپون یا یک پوشش بهداشتی داشته باشید. حتی هنگامی که به حمام یا توالت می‌روید خونریزی ندارید. خونریزی ایمپلنت به مدت چند ساعت و حداکثر ۳ روز طول می‌کشد و سپس خودبه خود متوقف می‌شود.

۲. بارداری خارج از رحم
بارداری خارج از رحم یک وضعیت اورژانسی پزشکی است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که تخم بارور شده در خارج از رحم رشد می‌کند. خونریزی شدید واژن از جمله علائم حاملگی خارج رحم است. خونریزی یا لکه بینی خارج رحم در دوران بارداری معمولا همراه با موارد زیر است:

درد شدید یا خفیف شکم یا لگن
ضعف، سرگیجه یا غش کردن
فشار رکتوم
اگر این علائم را تجربه کردید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه و با او مشورت کنید.

۳. زایمان زودرس یا سقط جنین
سقط‌ جنین بیشتر در ۱۳ هفته اول بارداری اتفاق می‌افتد. اگر می‌دانید که باردار هستید و دچار خونریزی، خون قرمز یا روشن بدون گرفتگی عضلات شدید، با پزشک خود صحبت کنید. هنگام سقط‌جنین، ممکن است علائم زیر را نیز مشاهده کنید:

کمردرد شدید یا درد پشت
کاهش وزن
مخاط سفید صورتی
گرفتگی یا انقباضات
عبور بافت با مواد لخته شده از مهبل (واژن) شما

هنگامی که سقط‌جنین آغاز شد، احتمال خیلی کمی دارد که بتوان جنین را نجات داد. با این حال باید باز هم به پزشک خود مراجعه کرده و یا به او تماس بگیرید؛ زیرا ممکن است بارداری دچار مشکل دیگری شده باشد.

پزشک شما احتمالا دو یا چند آزمایش خون برای بررسی میزان هورمون حاملگی‌تان، انجام می دهد. در این آزمایش، میزان هورمون گونادوتروپین کوریونی hCG در خون شما ارزیابی می‌شود.

این آزمایش‌ها ۲۴ تا ۴۸ ساعت از هم فاصله خواهند داشت. دلیل اینکه به بیش از یک تست خون نیاز دارید این است که پزشک شما می‌تواند مشخص کند که آیا سطوح hCG در حال کاهش است یا خیر. کاهش در سطح hCG نشان‌دهنده از دست رفتن بارداری و سقط جنین است.

سقط جنین در بارداری به این معنی نیست که شما در آینده مشکلی در بارداری خواهید داشت و خطر ابتلا به سقط جنین در آینده برای شما افزایش خواهد یافت. توجه داشته باشید که سقط جنین نیز به طور کلی به کاری که انجام می‌دهید یا اصلاً انجام نمی‌دهید، مربوط نمی‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که سقط جنین در ۲۰ درصد از زنان باردار شایع است.

۴. موارد و علل ناشناس دیگر
لکه بینی در بارداری ممکن است دلیل غیرقابل شناسایی دیگری داشته باشد. در اوایل بارداری بدن شما با تغییرات زیادی روبرو است، تغییرات در دهانه رحم می‌تواند در برخی از زنان باعث خارش خفیف شود. تغییرات هورمونی نیز ممکن است باعث این مشکلات باشد. ممکن است لکه بینی ملایم را بعد از روابط جنسی و پس از فعالیت بسیار زیاد داشته باشید. عفونت یکی دیگر از دلایل ممکن برای لکه بینی است، به همین دلیل حتماً با پزشک خود در مورد لکه بینی در دوران بارداری صحبت کنید، آنها می‌توانند علل جدیتری را رد کنند.

لکه بینی در سه ماهه دوم
خونریزی یا لکه بینی در سه ماهه دوم ممکن است به علت تحریک رحم، معمولا پس از رابطه جنسی به وجود آید که رایج بوده و جای نگرانی نیست.

پولیپ سرویکال یکی دیگر از دلایل ممکن برای خونریزی و لکه بینی در بارداری در سه ماهه دوم است. ممکن است با رشد ناحیه گردن دهانه رحم، افزایش تعداد رگ‌های خونی در بافت اطراف دهانه رحم داشته باشید، این رشد بر روی دهانه رحم ضرری نخواهد داشت. اگر خونریزی واژینال را مانند دوره قاعدگی تجربه کردید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید. خونریزی شدید در سه ماهه دوم به مراقبت‌های اورژانسی – پزشکی نیاز خواهد داشت، از جمله:

خونریزی پیش از لانه گزینی
زایمان زودرس
سقط جنین

مراقبت اورژانسی به موقع برای ایمنی شما و نوزادتان ضروری است. حتی با مشاهده لکه روشن‌تر هم باید با پزشک خود تماس بگیرید. بسته به علائم، ممکن است به ارزیابی بیشتر نیاز داشته باشید.

منبع خبر : angize

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *