عکس لخته خون گوشتی در پریودی

لخته خون گوشتی در پریود نشانه چیست؟!

من ۸ روز پریودیم عقب افتاد تست بارداری هم زدم منفی بود. بعد اون که پریود شدم روز اول لکه بینی داشتم و تا روز سوم خوب شد پریودی عادی داشتم ولی از روز چهارم لخته های خونی کوچیک و بزرگ گوشتی داشتم همراه با درد شدید روز پنجم کمتر بود یا اصلاً نداشتم لخته باز روز ششم همینطور لخته و درد شدید. کلا قاعدگی من ۵ روز بیشتر طول نمیکشه یعنی روز پنجم اصلا چیزی وجود نداره. ولی الان به روز ششم هم رسیدم همراه با درد سمت چپ بیشتر. نگرانم دکتر برم چیز بدی باشه. لخته خون گوشتی در پریود نشانه چیست؟، آیا لخته خون گوشتی در پریود خطرناکه؟  لطفا کمکم کنید.

لخته خون گوشتی در پریود

پاسخ مشاور نی نی نما:

اگر درد دارید بهتر است سونوگرافی انجام بدهید؛ چون لخته خون گوشتی ممکن است نشانه کیست تخمدان، آندرومتریوز و یا فیبروم رحم باشد. زنانی که به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مبتلا هستند، چندین کیست در تخمدان آنها وجود دارد. خونریزی قاعدگی در این افراد به صورت لخته خون است. هرچند دفع لخته خون در دوره عادت ماهانه پدیده ای طبیعی است. اما لخته های خون زمانی باعث نگرانی می شود که بالاتر از مشت یک زن باشد در تمام دوره عادت ماهانه بیش از حد اتفاق بیفتد و پس از دوره عادت ماهانه هم رخ بدهد و همراه با درد نیز باشد و به صورت گوشتی باشد. اما در ادامه به برخی دلایل دفع لخته خون در قاعدگی می پردازیم که مهم هستند و باید مورد بررسی قرار گیرند.

مطلب پیشنهادی: رابطه لکه بینی در وسط سیکل قاعدگی و کیست تخمدان!

علت لخته های گوشتی در پریودی چیست؟

عکس لخته خون گوشتی در پریودی

لخته های گوشتی در پریود و کیست تخمدان

یکی از دلایل دفع لخته خون در قاعدگی، سندروم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین مشکل هورمونی زنان است. وقتی زنی از سندروم تخمدان پلی کیستیک رنج می برد تعادل بین هورمون های زنانه، استروژن و پروژسترون بهم می خورد. این اختلال باعث خونریزی غیرعادی و سنگین خون می شود که به صورت لخته دفع می شود.

دفع لخته خون در قاعدگی به دلیل یک کمبود بدنی

مطالعات نشان می دهد کمبود آهن موجب لخته شدن خون می شود. اگر کم خونی هنوز تشخیص داده نشده است نباید بلافاصله مصرف مکمل های آهن را شروع کنید. ابتدا آزمایش خون برای تعیین مقدار هموگلوبین انجام دهید. اگر مقدار آن پایین باشد پزشک مکمل تجویز می کند. کمبود مواد معدنی و مواد بیولوژیکی که فرایند تشکیل لخته خون را تنظیم می کنند باعث لخته شدن خون می شوند. همچنین کمبود ویتامین هایی مانند ث، پتاسیم و کا نیز باعث لخته شدن خون می شود. اگر مقدار آمینو اسید زیاد باشد لخته خون تشکیل می شود حتی اگر فاکتور لخته شدن خون کم باشد.

آندومترویوم و دفع لخته خون

به دنبال دانستن علت دفع لخته خون در قاعدگی هستید؟ وقتی لایه داخلی رحم که به آن اندومتریوم گفته می شود بیرون از بخش داخلی رحم رشد می کند به آن آندرومتریوز گفته می شود. این غشای مخاطی مثل اندومتریوم غشای مخاطی رفتار می کند و شروع به خونریزی در دوره عادت ماهانه می کند. این لایه به ذره کوچکی بیرون می آید که شبیه لخته خون های بزرگی است که در دوره عادت ماهانه خارح می شود. آندرومتریوز هم عارضه دردناکی است.

دفع لخته خون در قاعدگی و فیبروم رحم

یکی از دلایل دفع لخته خون در قاعدگی فیبروم رحم در سال های فرزند آوری اتفاقی شایع است. طبق برآوردها، از هر پنج زن، یکی شان فیبروم رحم دارند. خبر خوب این است که فیبروم رحم غده های (غیرسرطانی) خوش خیمی هستند. آن ها درون فضای خالی رحم یا در دیواره رحم رشد می کند. فیبروم ها ممکن است آن قدر کوچک باشند که تنها بتوان با میکروسکوپ آن ها را دید، اما آن ها به آرامی رشد می کنند تا زن قاعده شود و اندازه شان در یک دوره زمانی کاملاً بزرگ می شود. عموماً بیش از یک فیبروم در رحم زن رشد می کند. این فیبروم ها نسبت به هورمون استروژن بسیار حساس هستند. در دوره عادت ماهانه وقتی سطح هورمون زن افزایش پیدا می کند این فیبروم ها هم رشد می کنند و رشدشان باعث خونریزی شدید همراه با لخته های خونی بزرگ می شود.

بارداری می تواند دلیل دفع لخته خون شود

مشکلات بارداری مانند بارداری خارج از رحم و یا سقط جنین می تواند دلیلی برای دفع لکه های خون باشند.

دفع لخته خون به علت تغییرات هورمونی

این تغییرات هورمونی می تواند به صورت موقتی باشد بعنوان مثال بروز مشکلاتی مانند شکست در تخمک گذاری و یا همان طور که اشاره شد بوجود آمدن کیست های تخمدان و همچنین مصرف دارویی خاص می توانند از دلایل موقتی لخته شدن خون در پریودی باشند. اما گاهی دفع لخته خون می تواند شکل مزمن به خود بگیرد، تغییرات زیاد در وزن شما (حال چه مقدار زیادی وزن کم کرده باشید و یا اضافه کرده باشید)، تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی، و یا استفاده در بازه های زمانی طولانی شامل استروئید ها از دسته عواملی هستند که موجب دفع لخته خون در قاعدگی به شکل مزمن می شوند.

بزرگ شدن رحم

اگر شما چندقلوزایی داشته اید، اندازه رحم شما نسبت به قبل از بارداری و زایمان چند قلویی بزرگتر شده است، در نتیجه خون در آن جمع می شود و به شکل لخته دفع می شود.

دفع لخته خون به علت پولیپ ها

وجود پولیپ در رحم و یا رشد های دیگر در رحم مانع از خون به موقع خون در پریودی می شوند و این عاما باعث جمع شدگی خون و دفع به شکل لخته شود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *