قد و وزن جنین در هفته ۱۸ بارداری چقدر است؟!

قد جنین ۱۴٫۲ سانتی‌متر و وزن جنین حدود ۱۹۰ گرم در هفته ۱۸ بارداری است…

قد و وزن جنین در هفته 18 بارداری

جنین در هجده هفته تقریبا ۱۴٫۲ سانتی‌متر است. یعنی تقریبا به‌اندازه یک سیب‌زمینی بزرگ. وزن جنین در هفته ۱۸ بارداری حدود ۱۹۰ گرم است.

او مشغول خم کردن دست‌ها و پاهایش است و شما به‌تدریج این حرکات را بیشتر و بیشتر احساس خواهید کرد. رگ‌های خونی او را می‌توان از زیرپوست نازک و شفافش دید و گوش‌های او اکنون در مکان نهایی خود قرار دارند و بخش‌های بیرونی گوش‌های او نیز پیدا هستند.

ممکن است برای اسکن ناهنجاری ها در این زمان برنامه ریزی کرده باشید. این اسکن به شما اجازه می دهد جنین را بهتر ببینید و داخل رحم را نیز بهتر مشاهده کنید. سونوگرافیست جنین، جفت و جزئیات را به شما نشان میدهد.

در این مرحله، جنین را بهتر از قبل می بینید. در این اسکن نه تنها جنین را بخوبی می بینید بلکه مشکلاتی که باشد را نیز می توانید تشخیص دهید.

از طریق این اسکن، پزشک رشد جنین را بررسی می کند. پزشک به بررسی وزن جنین، رشد و طبیعی بودن شرایط می پردازد. همچنین بررسی می کند که جفت و بند ناف سر جای خودش است یا خیر.
پیش از انجام اسکن باید مثانه شما پر باشد بنابراین آب و مایعات به مقدار زیاد بخورید. اسکن به شما نشان می دهد فرزند شما دو قلو است یا خیر.

اگر در اسکن ناهنجاری در جنین مشاهده شود، به شما و همسرتان اجازه داده می شود تصمیم بگیرید چه کاری می خواهید انجام دهید. با پزشک درباره شرایط و مشکلات صحبت کنید.

در هفته هجدهم بارداری شما جنسیت جنین را با انجام سونوگرافی متوجه می شوید اما خیلی واضح نیست.

کروموزوم های جنسی:
جنسیت جنین پس از لقاح در تخمدان تعیین می شود. جفت بیست و سوم کروموزوم جنسیت جنین را تعیین می کند. تخمک حاوی دو کروموزوم ایکس می باشد، اسپرمی که لقاح را انجام میدهد حامل کروموزوم ایکس و وای است. جنیست جنین بستگی به نوع کروموزوم پدر که با کروموزوم مادر ترکیب میشود، دارد. اگر کروموزوم ایکس با کروموزوم ایکس ترکیب شود، جنین دختر می شود اما اگر کروموزوم ایکس از مادر با کروموزوم وای از پدر ترکیب شود، جنین پسر می شود. بنابراین، جنسیت جنین هنگامی که در مرحله سلولی است تعیین می شود.

تغییرات تناسلی:
در ابتدا ساختار داخلی و خارجی تناسلی جنین دختر و پسر مشابه است. با گذشت زمان، اندام ها شروع به تغییر می کنند. با گذشت زمان تغییرات اندام ها شامل:

غدد جنسی- غدد جنسی در دخترها به تخمدان و در پسرها به بیضه تبدیلی می شوند.

فالوس- فالوس به آلت تناسلی در دخترها و پسرها تبدیل می شود.

فولدهای تناسلی- در پسرها به کیسه بیضه و در دخترها به لابیا تبدیل می شود.

تغییرات اساسا به حضور هورمون توستسترون در جنین بستگی دارد. هورمون مردانه ترشح می شود اگر کروموزوم وای در جنین وجود داشته باشد. این هورمون در رشد و تکامل اندام های مردانه کمک می کند. در حضور تستسترون، جنین انتخاب می کند دختر باشد.

جنین از حالا به بعد بیشتر به انسان شبیه می شود. خود را برای دیدن چهره او آماده کنید. چشم های بسته جنین نسبت به نوری که بر روی شکم شما می افتد حساس است. می توانید واکنش او را نسبت به نور در هنگام اسکن ببینید.

تغییراتی که در جنین مشاهده می کنید:

صورت جنین همراه با ابرو و مژه
اندام جنین در حال رشد است و با سایر قسمت های بدن جنین هماهنگی دارد.
استخوان های جنین سفت شده اند.
استخوان های گوش داخلی سخت شده و شنوایی جنین در حال تکامل است.
جنین به صداها بیش از پیش واکنش نشان می دهد.
می تواند دستهایش را مشت کند و دست ها را به هم بکوبد.
اتصال بین اعصاب و عضلات به وجود خواهد آمد و حرکات جنین بهتر می شود.
لایه ای چربی بر روی اعصاب قرار می گیرد بنابراین اعصاب می توانند پیام ها را از مغز به بدن منتقل کنند.
ریه های جنین کامل شده است اما اکسیژن هنوز از جفت به او منتقل می شود.
رشد جنین به آرامی انجام می شود.
او میتواند پاهایش را ضربدری قرار دهد می تواند دست ها و پاهایش را خم کند و تکان دهد.
جنین هر چند دقیقه ملق می زند.

تغذیه هفته هجدهم بارداری
هر هفته ای که از هفته های بارداری خود را پشت سر می گذارید باید مطمئن شوید که تغذیه ی سالمی را داشته اید.

تعداد وعده مصرف میوه ها و سبزی را در روز افزایش دهید.
منابع پروتئینی (مصرف عدس در دوران بارداری) خود را افزایش دهید.
از غذا های تازه به جای غذا های بیرون، فست فود، و یخ زده استفاده کنید.
مقدار دریافت کالری روزانه خود را محاسبه کنید. 

علائم طبیعی هفته هجدهم بارداری
دردکمر: ممکن است هورمونی به نام «ریلکسین» در بدن شما ترشح شود که بدن شما را سست و شل می‌کند و حالت ایستادن در شما به همین دلیل با مشکل رو به‌ رو می‌شود و احساس درد در ناحیه کمر می‌کنید.

هشدارهای هفته هجدهم بارداری
بی‌خوابی یکی از عوارض دوران بارداری در هفته هجدهم بارداری است که نباید نسبت به آن احساس نگرانی داشته باشید اما باید آن را جدی گرفت چون اگر برطرف نشود خطر آفرین میتواند باشد، نکات زیر را در نظر بگیرید:

به جای خوردن قرص از دوش آب گرم، نوشیدن شیرگرم در هنگام خواب، خواندن کتاب و روش‌های مدیتیشن (شل و سبک‌سازی بدن) استفاده کنید.
مصرف کافئین را کاهش دهید. مایعات را بیشتر در طول روز و کمتر در شب بنوشید.
در وضعیت خواب خود نیز تغییر ایجاد کنید. به پهلو دراز کشیده و بالشی زیرشکم و بالش دیگری را بین زانونتان قرار دهید.

انواع آزمایش ها در هفته هجدهم بارداری
مهم ترین نکته از مراقبت های بارداری انجام آزمایشات به موقع است. آزمایش آمنیوسنتز یکی از این آزمایشات می باشد که در هفته های ۱۶ تا ۱۸ بارداری انجام می شود. این آزمایش برای بانوان بارداری که در ۳۵ سالگی به بالا باردار شده اند و یا در خانواده شان سابقه ی مشکلات و بیماری ژنتیکی دارند، بسیار مهم می باشد.

آزمایش آمنیوسنتز برای تشخیص بیماری های کروموزومی همچون سندروم داون، بیماری های اسکلتی، بیماری های دستگاه های عصبی، اختلالات در ساخت و ساز بدن و عفونت ها انجام می شود.

چگونگی انجام آزمایش آمنیوسنتز
در زمانی که رحم به اندازه ی کافی بزرگ شده و مایع آمنیوتیک نیز به میزان کافی جنین را احاطه کرده باشد، این آزمایش صورت می گیرد. در قدم اول پزشک بعد از تعیین محل قرار گرفتن جفت و جنین با استفاده از سونوگرافی، پوست شکم را ضد عفونی و بی حس می کند.

سپس به وسیله یک سوزن باریک و بلند که از طریق شکم وارد حفره آمنیون می شود، ۳۰ سی سی از این مایع را داخل سوزن می کشد و برای آزمایشگاه غربالگری می فرستد. در طول مدت انجام این آزمایش که ۱۵ الی ۳۰ دقیقه می باشد، مسیر سوزن با سونوگرافی کنترل می شود. در پایان آزمایش برای بانوانی که RH منفی دارند، آمپول روگام زده می شود.

بانوی بارداری که تحت این آزمایش قرار می گیرد باید بعد از آزمایش ۲۰ دقیقه استراحت کند. جواب آزمایش ۲ تا ۳ هفته بعد حاضر می شود اگر جواب منفی باشد یعنی مشکل کروموزومی وجود ندارد اما اگر مثبت شود، برای تشخیص دقیق تر، تست و آزمایش بیشتری لازم است.

عوارض این آزمایش عفونت، صدمه خوردن جنین و جفت و افزایش یک درصدی خطر سقط جنین است. 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *