فواید و مضرات کاهو در بارداری/ تاثیر کاهو بر زیبایی جنین

آیا کاهو باعث زیبایی و خوش آب و رنگ شدن جنین میشه؟!

پاسخ مشاور:

خوردن کاهو در بارداری بسیار مفید است. کاهو فواید بسیاری اعم از آهن، املاح و ویتامینها دارد که برای مادر و جنین مورد نیاز است همچنین باعث کاهش فشار خون، دفع سموم بدن و خواب راحت در بارداری می شود. 

در طب سنتی برای اینکه نوزاد پوست خوب و روشن داشته باشد توصیه شده است که از کاهو، روغن زیتون، روغن ماهی، کره و روغنهای گیاهی، خیار، هویج، شیرخشت، ترنجبین، زرشک، بیدخشت، عناب و نعناع مخصوصا دم کرده آن استفاده شود.

همچنین گفته می شود خوردن میوه ها و سبزی هایی مانند فلفل دلمه، توت فرنگی، آناناس، کیوی و … که ویتامین ث دارند رنگ نوزاد را زیبا می کند.

۱۰ فایده مهم مصرف کاهو در دوران بارداري:

می توانید در دوران بارداری کاهو مصرف کنید. اما پیش از خوردن، به خوبی آن را بشویید تا انگل های خاص و باکتری هایی که موجب بیماری های مانند لیستریوز و توکسوپلاسموز می شوند، را پاک کنید. همچنین سعی کنید هر برگ را جداگانه بشویید تا از شر آفت کش ها خلاص شوید.
خوردن کاهو نه تنها ولع مصرف مواد غذایی اضافی را ارضا می کند، بلکه خواص درمانی فراوانی هم برای حفظ سلامتي مادران باردار و جنين داخل رحم آن ها ارائه خواهد داد.

در ادامه این مقاله، فواید برجسته مصرف کاهو در دوران بارداری زنان بیان شده است، که عبارتند از:

۱٫ جلوگیری از بروز نقص های هنگام تولد در نوزادان با خوردن کاهو در بارداری:
به دلیل این که كاهو حاوي مقدار فراوانی اسید فولیک است، بنابراین مصرف آن در دوران بارداري زنان مي تواند از بروز نقص هنگام تولد در نوزادان جلوگیری کند. همچنین، مواد معدنی و ویتامین های مختلف موجود در کاهو تضمین کننده یک بارداری سالم است. علاوه بر اين موارد، ویتامین K موجود در این گیاه هم مانع از بروز خطر خونریزی در زنان باردار شده و از طریق جفت به بدن جنین انتقال می یابد، که برای او نيز بسیار مفید است.

۲٫ بهبود روند هضم مواد غذايي با خوردن کاهو در بارداری:
به دلیل این که کاهو دارای فیبر زیادی است، به هضم راحت غذا در بدن مادران باردار کمک کرده و مانع از بروز مشکل یبوست بارداری مي شود. علاوه بر آن، این سبزی حاوی کلرید بالایی است، که به هضم غذا در بدن مادران باردار کمک کرده و به طور طبیعی، مایعات بدن اين افراد و جنين داخل رحم آن ها را تامین می کند.

۳٫ القا خواب راحت به زنان با مصرف منظم کاهو در دوران بارداری:
از آن جايي كه در شرایط عادی، مصرف كاهو به عنوان یک القاء کننده خواب طبیعی در بدن انسان عمل می کند، بنابراین در طول دوران بارداری هم مي تواند به مادراني كه به طور مداوم، دچار کم خوابی مي شوند، كمك كند. جالب است بدانيد كه برگهای این گیاه در طی فرآیندهای مختلف، سیگنال هایي به بدن زنان باردار ارسال کرده و سبب تحریک شدن بافت های عصبی و عضلانی در بدنشان می شود، که احساس آرامش و خواب راحت را برای فرد مصرف کننده به دنبال خواهد داشت.

۴٫ کاهش سطح کلسترول خون مادران باردار با مصرف منظم كاهو:
به عنوان يك مادر باردار به یاد داشته باشید كه مصرف كاهو مي تواند سطح کلسترول خون را در بدن شما تنظیم نموده و از خطر ابتلا به مشکلات قلبی و سکته مغزی در دوران بارداری جلوگیری كند.

۵٫ کاهو ضد سرطان در دوران بارداری:
مصرف برگ های کاهوی تازه برای جلوگیری از رشد و توسعه سلول های سرطانی، به خصوص سرطان سینه و سرطان خون در بدن مادران باردار بسیار مفید است. مصرف سبزیجات در طول دوران بارداری می تواند بدن شما را از خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان ها محافظت کند.

۶٫ کاهش التهابات بدن مادران باردار با مصرف كاهو:
كاهو دارای خواص ضدالتهابی بوده و به کاهش التهاب بدن مادران در طی دوران بارداری کمک زیادی مي كند. در واقع، عصاره کاهوي تازه که شامل کاراگینان و لیپواکسیژناز است، در به حداقل رساندن التهابات بدن مادران باردار نقش بسیار مفیدي را بازي مي كند.

۷٫ مبارزه با عفونتهای میکروبی با خوردن کاهو در بارداری :
لاتکس موجود در برگ های کاهو دارای مزایای ضدمیکروبی قدرتمندی بوده و مصرف آن طی دوران بارداری مي تواند شما را از شر بیماری های آلبیکنس و پادمان در امان نگه داشته و از ورود عفونت های میکروبی مضر به بدنتان، به طور موثري جلوگیری كند.

۸٫ به حداقل رسيدن اضطراب و استرس مادران باردار با مصرف منظم كاهو:
برگ های تازه کاهو داراي اثرات آرام بخش زیادی بوده و مصرف منظم آن ها مي تواند استرس و اضطراب موجود در بدن مادران باردار را تا حد زیادی از بین ببرد.

۹٫ تقویت سلول های عصبی بدن مادران با مصرف منظم كاهو در دوران بارداري:
مصرف کاهو در دوران بارداری کمک می کند تا سلول های عصبی موجود در مغز شما و فرزند داخل رحمتان تقویت شده و از مبتلا شدن نوزاد به خطر مرگ نورون ها به طور قابل توجهی جلوگیری شود. همچنین، مصرف این نوع سبزی در دوران بارداری زنان شرایطی را فراهم می کند که از سلول های عصبی بدن محافظت شده و خطر ابتلا به بیماری های عصبی به طور کامل از بین برود.

۱۰٫ افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن مادران باردار با مصرف كاهو:
به دلیل این که كاهو حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان ها است، بنابراین مصرف منظم آن در دوران بارداري زنان مي تواند به خنثی کردن رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و از آسیب رسیدن به سلول ها، بافت ها و DNA بدن خود مادر و جنين داخل رحم او جلوگیری كند. علاوه بر اين، آنتی اکسیدان موجود در این سبزی سیستم ایمنی بدن مادر باردار را تقویت نموده و خطر ابتلا به انواع بیماری ها و اختلالات مضر در طی كل دوران بارداری را از بین خواهد برد.

یک نکته مهم جهت مصرف كاهو در دوران بارداري:
مصرف بیش از حد كاهو در دوران بارداری ممکن است شما را به مشکل آلرژی غذایی مبتلا کرده و باعث رنج در این دوران شود. همچنین، مصرف زیاد این نوع سبزی می تواند شما را به آنافیلاکسی دچار کرده و سلامت بدنتان را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
بنابراین، باید به عنوان یک زن حامله همیشه مطمئن شوید که كاهو را در رژیم غذایی خود به طور منظم و در حد اعتدال مصرف مي کنید، تا طبیعت بدن خود را به هم نزنید. 

احادیث زیادی در باب اهمیت کاهو نقل شده است که در اینجا به چند مورد اشاره می نماییم:

پیامبر (ص) فرموده اند: کاهو بخورید چرا که خواب آور است و غذا را هضم می کند.
از امام صادق (ع) نیز در کتاب کافی نقل شده است که بر شما باد مصرف کاهو، چرا که خون را تصفیه می کند.
امام رضا (ع) نیز فرموده اند: بهترین سبزی ها کاسنی و کاهو است.
کاهو مزاجش سرد و تر است. رطوبت بسیار خوبی دارد و رطوبت طبیعی بدن را تقویت و تأمین می کند. بهترین کاهو برای مصرف، نوعی است که برگ و ساقه نازک داشته باشد و سطح برگ هایش تا حدودی چرب بوده و تلخ نباشد. 

مضرات کاهو در طب سنتی
* زیاده روی در مصرف کاهو میل جنسی را کاهش می دهد.
* کسانی که دچار افزایش سردی و تری در معده و کبد هستند باید کاهو را با احتیاط مصرف کنند.
* زیاده روی در مصرف آن برای بیماری های ریوی مضر است.
* زیاده روی در مصرف کاهو موجب کدورت حواس، کاهش حافظه، کندفهمی، ضعف بینایی و تولید ریح می گردد. مصلح این زیان های کاهو، نعناع و کرفس و زیره است.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *