متخصص زنان با اشاره به تأثیر مصرف فستفود در ایجاد اختلالات هورمونی گفت:بسیاری از بیماریها در حوزه تخصصی زنان اکتسابی بوده و با تغییر نحوه زندگی و داشتن تغذیه سالم میتوان از آن پیشگیری کرد.
ربابه طاهریپناه در ارتباط با شایعترین مشکلاتی که سلامت زنان را به خطر میاندازد، اظهار داشت: بسیاری از بیماریها در حوزه تخصصی زنان اکتسابی بوده و با تغییر نحوه زندگی و تغذیه سالم میتوان از آن پیشگیری کرد.
وی افزود: امروزه به دلیل کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش استفاده از فستفودها، در سنین نوجوانی متأسفانه شاهد بروز چاقی و اختلالات هورمونی در این قشر از جامعه هستیم که این مسئله علاوه بر افزایش وزن، باعث اختلالات قاعدگی و افزایش موهای بدن میشود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این مشکلات در سالهای بعد میتواند برای فرد علاوه بر اینکه احتمال ناباروری را افزایش دهد، باعث افزایش شانس ابتلا به دیابت و سرطان نیز شود.
این متخصص زنان با تأکید بر اینکه از دوران نوجوانی باید کنترل وزن درنظر گرفته شود و در صورت دارا بودن عادت ماهیانه نامرتب به پزشک مراجعه شود، گفت: این مسائل سبب شده تا از بروز بسیاری از بیماریها در نوجوانان پیشگیری کنیم.
طاهریپناه به موضوع ابتلا نوجوانان به آندومتریوز اشاره کرد و گفت: ایجاد دلدردهای دردناک در دوران قاعدگی در نوجوانان بسیاری از مواقع با بیتوجهی والدین همراه بوده و این افراد گمان میکنند که این مشکل طبیعی است، در حالی که ممکن بوده نشانی از بیماری آندومتریوز باشد.
وی گفت: اگر آندومتریوز به موقع تشخیص داده نشود، میتواند در آینده سبب ناباروری فرد شده لذا با تشخیص به موقع باید از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.