فاصله مصرف فیناستراید تا بارداری/ عوارض فیناستراید بر جنین!

شوهرم به مدت ۴ ماه قرص فینستراید مصرف کرده منم تو همین مدت مصرفش ناخواسته باردار شدم شنیدم قرص فینستراید باعث ناهنجاری جنینی میشه الان ۴ ماه از بارداریم میگذره ایا باید سقط کنم یا منتظرسونوگرافی سه بعدی باشم و این سونوگرافی رو تو جند هفتگی انجام بدم

پاسخ مشاور نی نی نما:

حداقل تا ۳ ماه بعد از مصرف فیناستراید نباید بارداری صورت بگیرد تا آثار آن از بدن خارج شود چون ممکن است باعث ناهنجاریهایی در جنین بشود.

در این مورد با پزشکتان مشورت کنید و در صورت ادامه بارداری سونوگرافی و غربالگری های ۳ ماهه اول (از ۱۱ هفته تا ۱۳ هفته و ۶ روز) و ۳ ماهه دوم (در حدود هفته‌های ۱۸ تا ۲۲ بارداری) را حتما انجام دهید. اگر ناهنجاری دیده شد مجوز سقط صادر می شود.

این دارو از طریق پوست نیز قابل جذب است. به همین دلیل، در صورت شکسته یا کنده شدن لایه پوششی قرص یا خرد شدن خود قرص، زنان باردار یا زنانی که قصد باردار شدن دارند می‌بایست از دست زدن به آن خودداری کنند.

در دورانی که همسرتان از این قرص استفاده می کند باید از کاندوم استفاده کنید.

نکات مهم:

۱٫ فیناستراید مهار کننده ۵ – آلفا – ردوکتاز نوع ۲ می باشد و از این طریق تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون ( فرم فعال هورمون ) را مهار می کند.

 فیناستراید برای مصرف زنان توصیه نشده و استفاده از آن در دوران بارداری ممنوع است. اگر باردار شده یا احتمال می‌دهید که باردار شده‌اید موضوع را سریعاً به پزشکتان اطلاع دهید. زیرا در تعیین جنسیت جنین دخالت نموده و باعث ایجاد ناهنجاری در ارگان شناسی جنین می‌گردد. فیناستراید از طریق مهار تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون ممکن است باعث ایجاد اختلال در دستگاه تناسلی خارجی جنین پسر گردد. 

۲٫ سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) کاربرد فیناستراید را در دمان هیپرپلازی پروستات و آلوپسی آندروژنیک (طاسی) در مردان تایید نموده است ولی استفاده از این دارو در هیرسوتیسم ( پرمویی صورت و بدن ) زنان مورد تایید FDA نیست.

۳٫ فیناستراید از طریق مهار تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون ممکن است باعث ایجاد اختلال در دستگاه تناسلی خارجی جنین پسر گردد.

۴٫ فیناستراید در خانم های باردار یا زنانی که قصد باردار شدن دارند ممنوعیت مطلق دارد.

۵٫ خانم های باردار باید حتی از تماس با قرص های خرد شده فیناستراید اجتناب ورزند.

۶٫ استفاده از فیناستراید به عنوان داروی خط اول درمان هیرسوتیسم یا پرمویی در خانمهای جوان به هبچ وجه توصیه نمی شود و در صورت لزوم به مصرف حتما باید از راههای مطمئن برای پیشگیری از بارداری اقدام شود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *