غذاهای مقوی برای کودکان کم وزن/ چگونه به وزن گیری کودکان کمک کنیم؟

غذاهای مقوی برای کودکان کم وزن

چه غذاهایی برای کودکان کم وزن، مقوی و مغذی هستند؟

برای مقوی و مغذی کردن غذای کودکان و همچنین وزن گیری آنها، به سوپ کودک جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر این جوانه‌ها را اضافه کنید. این موارد خوراکی علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین‌های ب و ث هستند به هضم غذا هم کمک می‌کنند. پودر جوانه گندم، جو پرک، بلغور گندم را له کنید و با شکر، شیر و کمی روغن یا کره بپزید و به کودک بدهید. البته غذای حاصل را در حجم کم و دفعات بیشتر به کودک بدهید. در حدود ۱۱ ماهگی کمی خامه پاستوریزه هم به سوپ کودک اضافه کنید.

همچنین زرده تخم مرغ را می توانید رنده کرده و در سوپ کودک و یا پوره میوه و سبزیجات (هر مدل پوره ای که درست می کنید) بریزید.

پس از ۸ ماهگی به کودک تخم مرغ بدهید در ابتدا، فقط باید زرده بدهید. سفیده تخم مرغ را میتوان بعد از ۱ سالگی بدهید. سفیده در برخی از کودکان ممکنست ایجاد آلرژی کند. سفیده تخم مرغ منبع عالی پروتئین و زرده سرشار از روی و ویتامین A، D، E و B12 هستند.

همینطور به تکه های کوچک شده سیب زمینی که پخته شده است و پوست آن جدا شده کمی کره بزنید و اجازه بدهید که شیرخوار با دستان خودش آنرا برداشته و بخورد.

سعی کنید در درست کردن سوپ یا کته از گوشت با استخوان استفاده کنید ، مانند ران مرغ و یا ماهیچه گوسفندی تا مواد معدنی و چربی بیشتر به بدن نوزاد برسد.

شما می توانید چندین قلم گوسفندی یا یک قلم گوساله را جداگانه پخته ، چربی اضافی آن را بگیرید و عصاره آنرا بمدت کوتاه (در یخچال) و زمان طولانیتر (در فریزر) نگهداری نمایید و به هر وعده غذا و یا سوپ کودک کودک دو قاشق غذاخوری از این عصاره را اضافه کنید.

اگر کودکتان دچار کم وزنی می باشد افزودن حبوبات را به غذایش بتعویق بیاندازید (یعنی پس از ۱۰ ماهگی) چون حبوبات حجم زیادی از معده را اشغال می کنند اما پس از ۱۰ ماهگی، حبوبات را خیس کنید، پوست بکنید و آنها را آرد کنید و هر دفعه یک قاشق چایخوری پودر حبوبات را به همراه کره به سوپ کودکتان اضافه کنید.

اضافه نمودن آب غلیظ شده ران مرغ یا تکه های ران مرغ که خوب پخته شده و همینطور جوانه گندم، آرد یا پودر بادام خام، کنجد، مغز تخمه آفتابگردان به غذای کودک سبب رشد بهتر او می شود.

برای بهتر شدن عطر و طعم غذا میتوانید از آب لیموترش تازه، آب نارنج تازه و همینطور سبزی معطر پودر شده استفاده کنید.

برای تهیه کته برای کودکان کم وزن بهتر است از آب مرغ یا گوشت به جای آب استفاده شود.

یک یا دو خرما را پوست بکنید، هسته اش را دربیاورید و خرما را درمقداری آب حل کنید و بعنوان دسر به شیرخوار دهید.

مقداری آرد (برنج یا گندم ) را در روغن تفت دهید به اندازه ای که کمی به زردی بخورد و حالت خامی خود را از دست دهد مقدار کمی شکر حل شده و چند قطره گلاب را به آن اضافه کنید (مانند حلوا) و آنرا بعنوان میان وعده به کودک خود بدهید استفاده کنید.

آبمیوه به میزان زیاد و یا شیرینی و شکلات و بستنی قبل از غذا، سبب کم اشتهایی کودک میشود و رشد او را به خطر می اندازد.

از افزودن نمک به غذا در سر میز یا سفره به غذای کودک مخصوصا کودکان زیر یکسال جداً خودداری گردد. اما برای کودکان که دچار ایست یا افت وزن خود هستند و غذای کاملاً بی نمک خود را نمیخورند هنگام تهیه و طبخ غذا از مقدار بسیار کم نمک استفاده نمایید.

کره بادام زمینی یکی از مواد غذایی عالی برای افزایش وزن است. اگر کودک بیش از یک و نیم سال دارد، میتوانید ۱قاشق چای خوری کره بادام زمینی بر روی نان مالیده و بدهید بخورد.

در مورد میوه و سبزی ها توصیه می شود تنوع و نحوه سرو کردن این گروه را رعایت کنید تا کودکان به خوردن مواد غذایی این گروه بسیار مهم عادت و علاقه داشته باشند و به جای آنها به مصرف خوراکیهای نشاسته ای، چرب یا شیرین و بی ارزش روی نیاورند.

مصرف شیرینی، شکلات، چیپس، پفک، فست فود و نوشابه های گازدار را برای فرزندتان محدود کنید و خوراکی های شیرین سالم از قبیل میوه های شیرین را هم در فواصل زمانی نزدیک به وعده اصلی به فرزندتان ندهید. در عوض آنها را با مقادیر مشخص و محدود به عنوان دسر بعد از وعده غذایی اصلی به فرزندتان بدهید. اگر کودک چنین خوراکی هایی را قبل از غذای اصلی مصرف کند، سیر می شود و دیگر نمی تواند غذای اصلی را که برایش در نظر گرفته اید، بخورد و تناوب زمانی گرسنگی، اشتها و برنامه غذایی اش بر هم می ریزد.

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. وقتی نوزادم مشکل وزنگیری داشت از دو جهت بررسی شد. شیر چی رو میخوره؟ آیا این شیری که میخوره کافیه؟قطره آهن و ویتامینش چی ؟ چه غذای کمکی میخوره و چطوری میخوره؟یکی هم سابقه بیماری بررسی میشه…استفراغ مکرر داره؟یبوست؟بوی بد ادرار؟ اشتها؟ حتی سوابق بیماری خانوادگی… مشکل بیشتر از اینا در میاد، توجه کنید!

  2. از افزودن نمک به غذا در سر میز یا سفره به غذای کودک مخصوصا کودکان زیر یکسال جداً خودداری گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *