علل هورمونی افسردگی/ چرا زنان بیشتر دچار افسردگی میشوند؟

زنان نسبت به مردان بیشتر به افسردگی مبتلا هستند. به دلایل بیولوژی، زنان نسبت به افسردگی ناشی از هورمون آسیب پذیرتر هستند…

هورمون افسردگی به هورمونی گفته می شود که یکی از دلایل بروز افسردگی است. می دانیم که رفتارهای ما بسیار تحت تاثیر ترشح هورمونی بدنمان قرار دارند به همین خاطر در این مطلب به بررسی هورمون های افسردگی خواهیم پرداخت.

سطح هورمون های خاصی که توسط غده تیروئید تولید می شوند، می تواند عاملی برای افسردگی باشد.

علاوه بر این، برخی از علائم افسردگی با بیماری های تیروئید در ارتباط است.

همچنین چرخه های قاعدگی نیز با آن در ارتباطند، مانند سندرم دوره قبل از قاعدگی، دوره قبل از یائسگی و دوران یائسگی.

از آنجا که بین نشانه ها و علائم افسردگی و سایر بیماری ها ارتباط وجود دارد، معمولا برای جلوگیری از تشخیص اشتباه، آزمایش خون انجام می شود.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که می توانید هم زمان افسردگی و هم بیماری تیروئید داشته باشید.همچنین ممکن ارتباطی بین افسردگی و علائم مرتبط با قاعدگی وجود داشته باشد. در حقیقت زنان به احتمال بیشتری به دنبال درمان علائم افسردگی خود نسبت به مردان هستند.

تاثیر ترشحات هورمون بر افسردگی چقدر است؟
برخی از روانشناسان می‌گویند که شاید زنان بیشتر درونگرا باشند و یا تحت‌ تاثیر استرس قرار بگیرند و این احتمال افسردگی را افزایش میدهد. اما بیشتر محققان در حال یادگیری و بررسی این هستند که هورمون‌ها، به خصوص نوسانات هورمون‌های موجود در چرخه قاعدگی ماهانه، نقش مهمی در رشد افسردگی ایفا می‌کنند.

مطمئنا، هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که ما در مورد نحوه تاثیر هورمون‌ها بر مغز و وضعیت آن‌ها نمی‌دانیم. ما آموخته ایم که مغز تغییرات هورمونی را متوازن می کند و هورمون ها به نوبه خود تحت تاثیر مغز عمل می کنند، از جمله بخش هایی از مغز که مسئول رفتارهای عاطفی است.

اگر نگران این هستید که هورمون های شما ممکن است بر روحیه شما تأثیر بگذارد یا منجر به بروز علائم افسردگی شود و یا علائم شدید ماهانه را تجربه می کنید، ممکن است شما را به این باور برساند که افسردگی شدید دارید که باید به مشاور روانشناس مراجعه کنید.

آیا سایر بیماری های مرتبط با هورمون با افسردگی همراه است؟
اول، همانطور که قبلا نیز اشاره شد، زنان نسبت به مردان بیشتر مبتلا به بیماری تیروئید میشوند. آمار نشان داده است زنان نسبت به مردان بیشتر به افسردگی مبتلا هستند. به دلایل بیولوژی، زنان نسبت به افسردگی ناشی از هورمون آسیب پذیرتر هستند.

فرآیند قاعدگی شامل نوسانات در سطوح استروژن و هورمون‌های دیگر است. برخی از خانمها علائم مرتبط با افسردگی مانند غم، تحریک پذیری و خستگی را قبل از قاعدگی تجربه می کنند. این علائم بخشی از سندرم قبل از قاعدگی یا PMS است.

یک مساله جدی‌تر از مشکلات عاطفی که به قاعدگی مربوط می شود، به عنوان اختلال دیسفوری قبل از قاعدگی شناخته می شود.

تغییر هورمونی در دوران بارداری و بروز افسردگی
در طی بارداری، زنان در معرض تغییرات جسمی و عاطفی قرار دارند که تا حدودی توسط تغییرات هورمونی ایجاد می شود. بعد از بارداری، زنان تغییر زیادی در سطح هورمون ها تجربه می کنند.

این تغییر احتمالا به علت افسردگی بعد از بارداری است، یک نوع خفیف افسردگی که بلافاصله پس از زایمان در حدود ۸۰٪ از خانمها اتفاق می افتد و عموما به سرعت برطرف می شود.

یک شکل شدیدتر از افسردگی وجود دارد به نام افسردگی پس از زایمان که ممکن است کمتر دیده شود (در حدود ۱۰-۲۰٪ از مادران جدید).

افسردگی پس از زایمان را می توان با برکزانولون (زولرسو) brexanolone) Zulresso) که نوعی مصنوعی از آلوپراژانولون مشتق پروژسترون است، درمان کرد.

زنانی که علائم افسردگی را تجربه می کنند، به درمان نیاز دارند. درمان افسردگی مادران برای مادران و کودکان بسیار مهم است. درمان افسردگی مرتبط با هورمون ممکن است همان مواردی باشد که به طور کلی برای افسردگی به کار می رود مانند گفتگو درمانی، شبکه های حمایتی قوی و داروهای ضد افسردگی.

مهم ترین هورمون های افسردگی
از صدها هورمونی که بدن ما تولید می کند، در اینجا چهار مورد ذکر شده که اگر از تعادل خارج شوند منجر به علائم اختلال افسردگی می شوند.

تیروئید
تیروئید یک غده کوچک و پروانه ای شکل است که نقش مهمی در سلامتی مغز و بدن شما دارد. در تولید بسیاری از انتقال دهنده های عصبی از جمله هورمون دوپامین و هورمون سروتونین نقش دارد که همه در تنظیم حالات و خلق و خوی ما نقش دارند.

ممکن است مشکلاتی بوجود آید که باعث اختلال عملکرد تیروئید می شود طوری که غده هورمون خیلی کم (کم کاری تیروئید) یا هورمون بیش از حد (پرکاری تیروئید) تولید می کند. در حقیقت، اختلال عملکرد تیروئید به طور مستقیم با یک سوم از همه افسردگی ها در ارتباط است.

استروژن
همچنین هورمون استروژن در تولید انتقال دهنده های عصبی مانند هورمون سروتونین، دوپامین و گابا تأثیر می گذارد. استروژن بیش از حد یا خیلی کم می تواند سطح انتقال دهنده عصبی را تغییر داده و منجر به احساس افسردگی شود.

پروژسترون از مهم ترین هورمون های افسردگی است
هورمون پروژسترون اغلب به نام “هورمون آرامش” شناخته می شود. اگر این هورمون در سطوح بهینه تولید ‌شود، اثر آرامش بخشی دارد. هنگامی که هورمون ها نوسان دارند یا کمبود هورمون آرامش وجود دارد، می تواند منجر به افسردگی و همچنین تحریک پذیری، اضطراب، بی خوابی شبانه و اختلالات فکری شود.

تستوسترون
هورمون تستوسترون یکی از هورمون های افسردگی است که در زن و مرد، علاوه بر کمک به اختلال شناختی و هورمون افسردگی به افسردگی نیز کمک می کند. ثابت شده است که سطح پایین تستوسترون علائم افسردگی و اضطراب را افزایش می دهد، از جمله مشکل در تمرکز، عدم انگیزه و خستگی. 

منبع خبر : wikiravan

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *