علایم اولیه بارداری را بشناسید!

احتمال می‌دهید باردار باشید؟ علائم بارداری یکی از مسائل مهم زندگی خانم‌هاست که نوید ورود به مرحله جدیدی از زندگی را می‌دهد. گرچه تنها راه قطعی برای اثبات بارداری یا عدم بارداری آزمایش خون بارداری است، اما برخی علائم برای بارداری وجود دارد که میتواند شما را راهنمایی کند. البته دقت نمایید این علائم قطعی نیستند زیرا تجربه زنان مختلف از علائم اولیه بارداری و حال کلی در طول دوران بارداری متفاوت است. از آنجا که علائم اولیه بارداری، قبل و در زمان پریود اتفاق می افتد و شباهت زیادی به علائم سیکل قاعدگی زنان دارد، بسیاری از اوقات این علائم نادیده گرفته می شوند. برخی از رایج‌ترین و عمومی‌ترین علائم بارداری :

لکه بینی و گرفتگی

چند روز پس از لقاح نطفه خود را به دیواره پر خون رحم میچسباند که این اتفاق ۱۲ – ۶ روز پس از لقاح انجام شده و ایجاد خونریزی و گرفتگی خفیف در مادر می‌کند و بسیاری از مادران احساسی مشابه آغاز سیکل قاعدگی دارند. علاوه بر خونریزی مادران ممکن است شاهد ترشحات سفید رنگ شیر مانند باشند که به دلیل ضخیم شدن دیواره واژن است. این ترشحات طبیعی بوده ولی اگر حالت بد بو پیدا کند باید به پزشکتان مراجعه کنید تا احتمال عفونت بررسی شود.

تغییرات پستان‌ها پستان‌ها پس از ۱ یا ۲ هفته بعد از باردار شدن، به دلیل تغییرات هورمونی پزرگ‌تر، سفتتر و کمی دردناک می‌شوند. بعضی اوقات رنگ نوک پستان‌ها تیره‌تر می گردند. البته دقت داشته باشید که درد سینه‌ها با عادت کردن بدن به میزان جدید هورمون‌‌های بارداری به مرور کاهش می‌یابد.

کمبود انرژی

کاهش میزان انرژی و احساس خستگی مفرط به دلیل افزایش میزان هورمون پروژسترون، افزایش تولید خون، کاهش قند خون و افت فشار خون کاملاً‌ طبیعی و از علائم رایج بارداری است. بهتر است در این دوران استراحت خود را افزایش دهید.

حالت تهوع

یکی از علائم رایج بارداری حالت تهوع می‌باشد که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود (هورمون‌های بارداری عملکرد دستگاه گوارش را کند می‌کند). حالت تهوع و ویار (تمایل شدید به برخی خوراکی‌ها و بی‌میلی به برخی دیگر) همه طبیعی بوده و برای برخی زنان تا انتهای بارداری به طول می‌انجامد. البته خبر خوب این است که در اکثر موارد مادران باردار پس از اتمام ۳ ماه اول بارداریشان، حالت تهوع و ویارشان کاهش می‌یابد.

علل و درمان تهوع دوران بارداری عقب افتادن عادت ماهانه قطع شدن عادت ماهانه از علائم بارداری است ولی این بدان معنی نیست که عقب افتادن عادت ماهانه حتماً به معنی بارداری باشد. عوامل دیگری چون افزایش یا کاهش ناگهانی وزن، استرس، اختلالات هورمونی ، قطع مصرف قرص‌های ضد بارداری و خستگی می‌توانند در سیکل قاعدگی اختلال ایجاد نماید. البته توصیه می‌شود برای اطمینان آزمایش بارداری انجام دهید.

تکرر ادرار

تکرر ادرار به دلیل تغییرات هورمونی پس از ۸ – ۶ هفته پس از باردار شدن مشاهده می‌شود. البته تکرر ادرار به دلایلی از قبیل دیابت و عفونت مجاری ادرار هم می‌تواند اتفاق بیفتد و الزاماً دلیل بر بارداری نیست.

 

یبوست

به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در بارداری که عملکرد سیستم گوارش را کند می‌کند، یبوست در بارداری امری رایج است. برای کاهش این عارضه، آب زیاد مصرف کنید، ورزش کنید و از مواد غذایی فیبردار استفاده نمایید.

تغییرات روحی و عاطفی ( افسردگی‌های مقطعی)

از علائم دیگر بارداری تغییرات احساسی و روانی و گاه احساس افسردگی است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود. این حالات بیشتر در ۳ ماهه اول بارداری مشاهده می‌شود.

سردرد و کمردرد

برخی خانم‌های باردار سردرد و کمر درد را نیز در این دوران تجربه می‌کنند.

سرگیجه و ضعف کردن

حالت سرگیجه و ضعف کردن به دلیل باز شده عروق، کاهش فشار خون و کاهش قند خون در بانوان باردار مشاهده می‌شود.

 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. خستگی
    بدن شما دستخوش تغییر است، پس خستگی مفرط در این زمان طبیعی می باشد. اما نگران نباشید بدن تان خود را با شرایط وقف می دهد و این خستگی در هفته دوازده تا چهارده بارداری از بین خواهد رفت. بدن شما با این روش به شما پیغام می دهد که بیشتر استراحت کنید.

    یبوست
    حدود نیمی از خانم های باردار از یبوست شکایت می کنند. میزان بالای پروژسترونی که در جریان خون شما در گردش است، موجب شلی و کم شدن حرکات روده می گردد و شما را دچار یبوست می کند.
    تکرر ادرار
    در ابتدای بارداری، رحم، داخل لگن خاصره قرار دارد و به مثانه فشار وارد می کند و به دفعات مکرر نیاز به دفع ادرار را در شما به وجود می آورد و هم چنین حجم خون شما در این دوران به طرز چشمگیری اضافه می شود و باعث افزایش میزان ادراری است که کلیه ها تولید می کنند.
    نفخ کردن
    به محض آن که باردار می شوید، عوارض جانبی تغییر هورمون شروع می شود و قبل از آن که بزرگ شدن جنین باعث برآمدگی شکم تان گردد، هورمون پروژسترون دست به کار شده و حرکات روده را کند می کند و باعث بزرگ شدن و افزایش اندازه شکم می شود و شکم تان نفخ کرده و متورم می گردد.
    تغییرات در خلق و خوی
    تغییرات هورمونی در بدن تان باعث تغییر در خلق و خوی می گردد. ممکن است این احساس در شما به وجود بیاید که هر لحظه آماده گریه کردن هستید.

  2. مهمترین علایم و نشانه های بارداری….

    ۱- قطع قاعدگی:

    معمولاً اولین و شایع ترین علامت بارداری، قطع قاعدگی است. بنابراین کلیه خانم ها باید در صورت عقب افتادن قاعدگی به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

    ۲- تهوع با یا بدون استفراغ:

    بیشتر در اوایل صبح رخ می دهد و پس از چند ساعت رفع می شود. این حالت در ماه های اول بارداری وجود دارد و معمولاً‌خودبخود تا اواخر ماه سوم از بین می رود.

    ۳- تکرر ادرار:

    زن باردار ممکن است در سه ماهة اول بارداری، تکرر ادرار داشته باشد. این حالت با افزایش سن بارداری کاهش می یابد و دوباره در اواخر بارداری ظاهر می شود. ولی در صورت اضافه شدن هر نوع ناراحتی دیگری، باید به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرد.

    ۴- خستگی:

    معمولاً‌خانم باردار در اوائل بارداری احساس خستگی می کند. این مورد نیاز به درمان خاصی ندارد.

    ۵- احساس حرکت جنین:

    معمولاً‌مادران باردار از ماه چهارم حاملگی حرکت جنین خود را حس می کنند. در اواخر بارداری جنین بزرگترشده، حرکاتش شدیدتر می شود و به همین علت برای مادر درد ایجاد می کند.

    ۶- بزرگ شدن شکم:

    در اواخر ماه سوم بارداری، مادر احساس می کند که شکمش بزرگ شده است. البته بزرگی شکم همیشه دلیل بر حاملگی نیست. مادر در این دوران باید از پوشیدن لباس های تنگ و کمربند خودداری کند.

    ۷- حساس شدن پستان ها:

    پستان ها معمولاً‌در خانمی که برای بار اول باردار شده است، حساس تر هستند. با پیشرفت بارداری پستان ها بزرگ می شوند تا برای شیردهی آماده شوند. از ماه پنجم بارداری ممکن است مایع زرد و شفافی از پستان ها ترشح شود.

    ۸- تغییر رنگ پوست:

    در دوران بارداری، هاله و نوک پستان بزرگ تر و پررنگ تر می شود. بر روی صورت بعضی از زنان (بیشتر در ناحیه گونه ها و پیشانی)، لکه های قهوه ای رنگ ظاهر می شود که نسبت به نور آفتاب حساس هستند و در معرض نور آفتاب پررنگ تر می شوند. همچنین در برخی از افراد خطوطی بر روی پوست شکم، پستان ها و رانها ظاهر می شوند که معمولاً به رنگ صورتی هستند. این خطوط پس از زایمان به صورت خطوط نقره ای رنگی باقی می مانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *