طرز تهیه “ماسک زردچوبه” برای پاکسازی و سفیدی صورت

زردچوبه که به‌ دلیل رنگ زرد متمایل به نارنجی‌ اش به زعفران هندی معروف است، در طول تاریخ به‌ عنوان یک چاشنی و همچنین برای رنگ کردن پارچه استفاده می‌ شده است. همچنین زردچوبه، خواص التیام‌ دهندگی شگفت‌انگیزی هم برای داخل بدن و هم برای پوستتان دارد. عروس‌های هندی سال‌ هاست که برای پاکسازی و تمیزی بدن‌ و همچنین درخشنده و روشن کردن پوست خود قبل از مراسم عروسی از اسکراب‌ های بدن و ماسک‌ های صورت زردچوبه استفاده می‌ کنند.

چرا ماسک زردچوبه برای پوست مؤثر است؟
زردچوبه که ماده‌ ی تشکیل‌ دهنده‌ی اصلی در کاری (زردچوبه‌ی هندی) است، می‌ تواند به‌عنوان ماده‌ ای برای درمان خانگی آکنه و نیز درمان اگزما و پسوریازیس به‌ کار رود. زردچوبه همچنین در درمان پوست خشک، درمان چین و چروک دور چشم و برطرف کردن حلقه های سیاه دور چشم قابل استفاده است. همچنین زردچوبه به‌ دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدان ها، التهاب پوست را کاهش می‌ دهد و آسیب سلولی را کُند می‌ سازد. به‌علاوه می‌ تواند به کاهش تجمع رنگ‌ دانه‌ ها کمک کند و از این طریق باعث یکنواختی و یکدستی پوست شود.

اما چه چیزی باعث می‌ شود که زردچوبه، این‌ قدر مؤثر باشد؟ ثابت شده است که زردچوبه به‌ علت روغن فرّار و رنگ‌ دانه‌ی زرد یا نارنجی‌ اش که کورکومین نامیده می‌ شود، خواص ضدالتهابی بسیاری دارد. کورکومین، فیتونوترینتی با خواص ضدالتهابی است که طبق تحقیقات انجام‌ شده، با بسیاری از داروهای موجود در بازار مقایسه‌ کردنی است اما برخلاف آنها هیچ‌ گونه سمّیتی ایجاد نمی‌ کند.

ماسک زردچوبه برای لایه برداری پوست صورت فوق‌العاده است و فقط با استفاده از چند ماده‌ی تشکیل‌ دهنده می‌توان آن را به‌آسانی در خانه آماده کرد.

با این حال باید توجه داشته باشید که بعضی از افراد پس از تماس زردچوبه با پوست‌شان دچار واکنش‌ های آلرژیک می‌شوند. بنابراین توصیه می‌شود که اول آن را روی ناحیه‌ی کوچکی از پوست‌تان امتحان کنید. ممکن است لازم باشد برای پاک کردن رنگ زرد ایجادشده روی پوست‌تان، از یک صابون ملایم و آب استفاده کنید. مراقب باشید که این ماسک روی لباس‌تان نریزید، چون ممکن است آن را لکه کند. (اگر لباس‌تان لکه‌دار شد، می‌توانید آن را با استفاده از انواع روش های پاک کردن لکه ها پاک کنید.)

استفاده‌ی مداوم از ماسک زردچوبه در درخشان شدن پوست شما بسیار مؤثر است.

زمان کل: ۱۰ دقیقه

این دستور برای یک تا دو بار استفاده، کافی است.

مواد لازم برای تهیه ماسک زردچوبه
نصف قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه
نصف قاشق چای‌خوری سرکه سیب ارگانیک
یک قاشق غذاخوری عسل ارگانیک، محلی و خام
نصف قاشق چای‌خوری شیر یا ماست
یک قطره اسانس طبیعی لیمو یا آب لیمو ترش تازه برای بیشتر سفید کردن پوست (اختیاری).

طرز تهیه ماسک زردچوبه
اول دست‌ها و صورت‌تان را بشویید تا هرگونه آلودگی و آرایش پاک شود. در یک کاسه یا شیشه‌ی کوچک، پودر زردچوبه را با عسل، سرکه‌‌ی سیب، شیر یا ماست و اسانس لیمو مخلوط کنید. سعی کنید غلظت آن در حدی باشد که به پوست‌تان بچسبد. مراقب باشید که آن را بیش‌از‌حد رقیق نکنید، چون ممکن است از روی صورت‌تان به پایین چکه کند.

ماسک را به‌دقت روی صورت‌تان بمالید و مراقب باشید که وارد چشم‌هایتان نشود. اجازه دهید ماسک به‌مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی صورت‌تان بماند و سپس آن را با آب گرم بشویید. اگر مقداری از ماسک باقی ماند، می‌توانید روی آن را بپوشانید و برای استفاده‌ی بعدی‌تان در یخچال قرار دهید. برای رسیدن به بهترین نتیجه، دوبار در هفته از این ماسک استفاده کنید.

خواص درمانی زردچوبه
زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می‌گردد. کارآزمائی‌های بالینی زیادی در ارتباط با فواید مصرف روزمره زردچوبه انجام شده است. گفته شده است که زردچوبه می‌تواند شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

همچنین ماده مؤثر زردچوبه یعنی کورکومین اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا می‌باشد. اثر ضدالتهابی کورکومین با اثر ضدالتهابی داروهای استروئیدی و غیر استروئیدی با فنیل بوتازون قابل مقایسه است. این دارو با مهار سنتز پروستاگلاندینهای التهابی، اثر ضدالتهاب خودرا آشکارمیسازد. درمطالعه روی موش صحرایی اثر مهارکننده کورکومین سدیم mg3 به ازاء هر کیلوگرم وزن موجب مهار لیپواکسی ژنار و سیکلواکسیژناز می‌شود.

در درمان پسوریازیس، دردهای دندان و لثه، مارگزیدگی و عقرب گزیدگی ازاین گیاه استفاده می‌شود. از سوی دیگر تحقیقات نشان می‌دهد که زردچوبه برای درمان بسیاری از انواع بیماری‌های التهابی روده همچون کولیت اولسراتیو مفید است.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *