زنجبیل تهوع بارداری را کاهش می دهد

مصرف زنجبیل در دوران بارداری باعث کاهش و یا برطرف شدن تهوع در این دوران میشود. مصرف روزانه ۲۵۰ میلی گرم زنجبیل به مدت ۴ روز می‌تواند تهوع دوران بارداری را درمان کند. 
ضمنا مصرف کم و مکرر غذاهای کم چرب ,افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها و اجتناب از مصرف سایر داروها توصیه می‌شود.

اشتراک‌گذاری
3 نظر
  1. حالت تهوع در نخستين ماههاي دوران بارداري، يکي از عمده دلايل نگراني خانمهاي باردار است علت آن تغييرات هورموني و فعاليت زياد آنهاست که بر بسياري از فعاليتهاي بدن از جمله کاهش و دگرگوني در فعاليتهاي دستگاه گوارشي، تأثير مي گذارد با توجه به ويژگي هاي متفاوت فردي، راه حل کلي درماني براي همه وجود ندارد. به منظور کاهش اين مشکل نکات زير به مادران توصيه مي گردد :
    تغيير فشار خون موجب افزايش حالت تهوع مي شود، بنابراين از انجام حرکات ناگهاني و سريع بلافاصله بعد از بيدار شدن خودداري نماييد.
    صبح ها، قبل از اين که از رختخواب بلند شويد،چند عدد بيسکويت خشک و يا چند لقمه نان سبوس دار ( نان سنگک ) بخوريد.
    به هنگام صرف صبحانه، از نوشيدن چاي و مايعات زياد بپرهيزيد. بدين منظور نيم استکان چاي کافي است. بيشتر سعي کنيد از خوراکيهاي جامد و به طور مختصر صرف کنيد.
    حدود ساعت ۱۰، مجددا کمي نان و يا بيسکويت بخوريد.
    به هنگام غذا خوردن، سعي کنيد حداقل آب ممکن را بياشاميد. البته از نوشيدن آب سرد و نيز تند خوردن آن خودداري نماييد. بهتر آن است که آب به صورت جرعه هاي کوچک و به آهستگي نوشيده شود.
    از مصرف غذاهاي دير هضم مانند انواع سرخ کردني ها، نيمرو و غذاهاي ادويه دار بپرهيزيد.
    به محض احساس حالت تهوع، چند لقمه کوچک و پشت سرهم از مواد غذايي جامد و زود هضم بخوريد.
    چنانچه اين مشکل توأم با کاهش وزن باشد مراجعه به پزشک متخصص ضروري مي باشد. و در غير اينصورت جاي نگراني نيست.

  2. آيا تهوع بر روي جنين تأثير دارد؟

    تهوع خفيف و استفراغ گهگاهي كه معمولاً در بيماري صبحگاهي وجود دارد تا زمانيكه مادر غذا را تحمل كند و مقادير زياد مايعات بنوشد تهديدي براي سلامتي جنين نيست. از اين گذشته، جنين در عمده زمان سه ماهه اول آنقدر كوچك است كه به كالري چنداني نياز ندارد. اگر مادر نتواند يك رژيم غذايي متعادل داشته باشد بد نيست كه مولتي ويتامين مصرف كند. اگر آهن تهوع را بدتر مي كند بهتر است از مولتي ويتامين هايي استفاده شود كه دوز آهن آنها كم بوده و يا آهن نداشته باشند.
    عدم افزايش وزن مادر در سه ماهه اول معمولاً اشكالي ندارد البته تا زمانيكه ناشي از غذا نخوردن نباشد و مايعات به اندازه كافي مصرف شود. اشتهاي مادر پس از گذشت اين زمان بازگشته و وزنش افزايش خواهد يافت.
    آيا نداشتن بيماري صبحگاهي به معناي افزايش احتمال سقط است؟

    نه ضرورتاً. اين واقعيت وجود دارد كه بعضي مطالعات نشان داده اند كه زناني كه كودكانشان سقط مي شود كمتر دچار تهوع مي شوند. (عدم تكامل كافي جنين يا جفت سبب پايين بودن هورمون هاي حاملگي شده و در نتيجه تهوع در اين زنان كمتر است.) ولي بسياري از زنان هم وجود دارند كه حاملگي كاملاً طبيعي داشته و بعد از سه ماهه اول ديگر تهوع ندارند.

  3. ” زنجبیل” یکی از بهترین ادویه هاست که خواص بی نظیر آن برای سلامتی کاملا شناخته شده است. زنجبیل سرشار از ویتامین C است، به رفع ناراحتی های گوارشی کمک می کند، جریان خون را بهبود می بخشد و برای تسکین سردرد بسیار عالی است.
    این ریشه خوراکی در همه مناطق دنیا به خصوص چین و پرو کشت می شود و کاربرد زیادی در آشپزی دارد زیرا عطر و طعم تند آن بی نظیر است. همچنین زنجبیل از دوران باستان نیز به عنوان یکی از ادویه های دارویی کاربرد داشته است.
    خوشبختانه می توان زنجبیل را به شکل های مختلف در برنامه غذایی گنجاند و از فواید آن بهره مند شد.
    بهبود هضم غذا
    یکی از شناخته شده ترین خواص زنجبیل کمک به بهبود هضم غذاست. این خوراکی خاصیت ضد التهابی دارد و به همین دلیل برای مقابله با ناراحتی های گوارشی از جمله حالت تهوع، التهابات معده و تحریکات روده ای مفید خواهد بود. همچنین باید اشاره کرد که زنجبیل عملکرد پانکراس را تحریک می کند و ترشح آنزیم های جذب ریزمغذی ها را افزایش می دهد.
    ادویه ای سرشار از آنتی اکسیدان ها
    آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که آسیب های سلولی ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کنند. رادیکال های آزاد مولول هایی هستند که در بدن جمع شده و زمینه ساز بیماری های جدی مانند سرطان می شوند.
    ریشه زنجبیل منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست که می تواند از سلامتی محافظت کرده و از بروز پیری زود هنگام پیشگیری کند.
    مقابله با سرما خوردگی و آنفولانزا
    زنجبیل خوراکی عالی برای بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا محسوب می شود. خواص ضد التهابی آن به باز شدن مجاری تنفسی کمک می کند.
    دمنوش زنجبیل تاثیر خلط آوری خوبی دارد و می تواند به بدن در دفع عوامل بیماری زا کمک کند.
    تسهیل جریان خون
    مصرف زنجبیل به حذف کلسترول بد خون کمک می کند و مانع از مسدود شدن عروق می شود. این خواص باعث شده تا زنجبیل ماده عالی برای سلامت سیستم قلبی عروقی و جریان خون محسوب گردد. با این حال، نباید ئر مصرف آن زیاده روی کرد زیرا در صورت همزمانی با مصرف دارو ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. از همین رو بهتر است ابتدا با پزشک مشورت شود.
    تسکین دردهای مفصلی
    قدرت ضد التهاب و مسکن زنجبیل باعث شده تا درمانی مؤثر برای کاهش دردهای مفصلی مانند آرتریت باشد.
    به علاوه، به رفع اسپاسم ها نیز کمک می کند و در بهبود علائم دردهای قاعدگی و عضلانی بسیار عالی است.
    بهبود دردهای میگرنی
    میگرن زمانی احساس می شود که چربی هایی به نام پروستاگلاندین ها انبساط و انقباض هایی در عروق مغزی ایجاد کنند. این فعالیت غیر عادی التهاب ایجاد می کند و فشار خون را بالا می برد که در نتیجه دردهای شدید بروز می کند.
    ریشه زنجبیل مانع از این عملکرد پروستاگلاندین ها می شود. برای کسب بهترین تاثیر توصیه می شود با شروع نخستین علائم سردرد، زنجبیل مصرف شود.
    کاهش التهابات
    زنجبیل حاوی ترکیباتی است که مانند یک داروی ضد التهاب قوی عمل می کند و می تواند به تسکین انواع دردها و التهابات کمک کند. این تاثیر به قدری عالی است که بعضی از متخصصان توصیه می کنند زنجبیل به عنوان درمان جایگزین برای بهبود بیماری هایی مانند آرتریت استفاده شود. به علاوه، این کاهش التهابات مزمن در همه بدن موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود.
    مقابله با دیابت
    مصرف روزانه زنجبیل می تواند مقدار قند خون را تا حدود ۳۰% کاهش دهد. همچنین تولید انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، ۱۰% بالا می برد. البته در هر صورت باید مصرف زنجبیل با مشورت پزشک باشد و این نکته در مورد بیمارانی که برای کنترل قند خون دارو استفاده می کردند اهمیت بیشتری دارد.
    خواص ضد سرطانی
    ترکیبات فیتوشیمیایی، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زنجبیل مانع از افزایش استرس شده و سیستم ایمنی را تقویت می کند. به این ترتیب، بدن توانایی مقابله با سلول های سرطانی را خواهد داشت.
    مطالعات مختلف نشان می دهد که این ریشه خوراکی به پیشگیری و درمان سرطان پروستات، تخمدان و سینه کمک می کند.
    البته باید همواره به خاطر داشت که مصرف زنجبیل باید در حد متعادل و منظم باشد زیرا زیاده روی می تواند عوارض جانبی در پی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *