جفت جنین مواد مغذی و اکسیژن را به جنین می رساند و جدا شدن و کندگی آن می تواند جنین را دچار مشکل کند. جدا شدن زودرس جفت یک مشکل جدی است که در آن قسمتی از جفت یا تمام آن قبل از به دنیا آمدن جنین از رحم جدا میشود. این وضعیت میتواند جنین را از اکسیژن و مواد مغذی محروم کند و همینطور باعث خونریزی شدید شود که برای مادر و جنین خطرناک است. جدا شدن زودرس جفت همچنین خطر مشکلات رشدی جنین، تولد زودرس و مرده به دنیا آمدن جنین را افزایش میدهد (حتی اگر جدا شدگی کوچک باشد و به آن توجه نشود).
جدا شدن زودرس جفت معمولاً از هر ۱۵۰ بارداری در یک مورد رخ میدهد. این وضعیت بیشتر در سه ماهه سوم رایج است اما میتواند در هر زمانی پس از هفته ۲۰ باردارینیز اتفاق بیفتد.
چه زمانی میتوانم متوجه شوم که دچار دکولمان جفت شدهام؟
در بیشتر موارد در صورت جداشدگی جفت شما خونریزی واژینال را تجربه خواهید کرد که میزان آن از مقادیر کم تا زیاد و قابل توجه یا ریختن یکباره خون متفاوت است. با این حال گاهی اوقات خون، در رحم و پشت جفت باقی میماند، بنابراین این احتمال هم وجود دارد که اصلاً خونریزیای را مشاهده نکنید.
بسیاری از زنان حساسیت به لمس را در قسمت رحم تجربه میکنند، برخی هم دچار کمر درد میشوند؛ نزدیک به ¼ از موارد جدا شدن زودرس جفت سبب زایمان زودرس میشود.
اگر هر گونه نشانهای از جدا شدن زودرس جفت در خود مشاهده کردید، نیاز دارید برای بررسی کامل به بیمارستان بروید؛ در این ارزیابی ضربان قلب جنین چک شده وسونوگرافی نیز انجام می شود.
- سونوگرافی لزوماً نمیتواند جدا شدگیهای مختصر جفت را نشان دهد، اما میتواند علل دیگر مانند جفت سر راهی یا دیگر عوامل خونریزی رحمی را رد کند.
از آنجایی که خونریزی ممکن است از رحم نباشد، پزشک شما واژن و دهانه رحم را بررسی میکند تا ببیند خونریزی از یک عفونت، پارگی، پولیپ گردن رحم یا برخی علل دیگر است یا خیر.
پزشک همچنین ممکن است دهانه رحم را چک کند تا ببیند گشاد شده است یا خیر، زیرا این امر نیز میتواند برخی رگهای کوچک را پاره کرده و به مقدار کمی خونریزی منجر شود.
اگر Rh شما منفی است و هر گونه خونریزی واژینال را در سه ماهه دوم یا سوم بارداریتان تجربه کردید، نیاز دارید ایمنوگلوبین Rh را تزریق کنید، مگر این که Rh پدر جنین نیز منفی باشد.
اگر هر کدام از این نشانهها را داشتید سریع با پزشک تماس بگیرید:
خونریزی واژینال یا لکه بینی
گرفتگی، درد و حساسیت رحم، درد شکم یا درد پشت
انقباضات مکرر و انقباضاتی که پایان نمیپذیرند.
جنینتان به اندازه قبل حرکت نمیکند.
اگر دچار خونریزی زیاد شدید، احتمال دارد در پی آن دچار شوک شوید یعنی احساس ضعف، گیجی، غش یا رنگ پریدگی داشته باشید، همه بدنتان عرق کند و یا دچار تپش قلب شوید، در این صورت حتما با اورژانس تماس بگیرید.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
کندهشدن زودرس جفت، از مواردی است که باعث خونریزی غیرطبیعی در نیمه دوم بارداری میشود و برای مادر و جنین، خطرناک است. البته خطر بیشتر متوجه جنین است؛ چراکه وقتی جفت جدا میشود، خونرسانی دچار اختلال شده و جنین دچار استرس، ناهماهنگی و ناهمگونی در قلب میشود. این موارد جزو موارد اورژانس است و حاملگی باید سریعاً خاتمه یابد.