در ساعتهای اولیه پس از تولد نوزاد چه اتفاقاتی می افتد؟

درست زمانی است که کودک‌تان متولد شده؛ همه و خود شما هیجان‌زده‌اید. دکتر دستگاه مکنده‌ای را در دهان و بینی او قرار می‌دهد تا مخاط و مایع آمنیوتیک جنینی را بیرون بکشد و مطمئن شود لوله بینی او باز است. سپس او را آویزان و بند ناف‌اش را قطع می‌کنند؛ در این لحظه می‌توانید برای نخستین بار او را ببینید. درست است که همه نوزادها شیرین و دوست داشتنی هستند؛ اما انتظار نداشته باشید پس از تولد یک بچه تر ‌و تمیز ببینید! فراموش نکنید این کوچولو ۹ ماه مشغول شنا کردن در شکم‌تان بوده است.

این کوچولو همچنین مزین به یک لایه مومی ‌شکل سفید به نام ورنیکس است که پوست جنین را از اثرات مایع آمنیوتیک جنینی محافظت می‌کند. اگر هرگونه لکه،‌ جوش و دمل روی پوست نوزادتان دیدید وحشت نکنید؛ این علائم طبیعی‌اند و در عرض چند هفته برطرف خواهند شد.

 

۵ دقیقه پس از تولد

در عرض ۵ دقیقه اول، پرستار اتاق زایمان نوزاد شما را می‌شوید و خشک می‌کند، سپس او را روی دستگاه گرم‌کن قرار می‌دهد تا حرارت بدن نوزاد حفظ شود؛ در این حین بند ناف او را دوباره می‌برند؛ ‌اما این بار از قسمتی نزدیک‌تر به بدن. پزشک یا پرستار وضعیت سلامت نوزادتان را بررسی می‌کنند. این بررسی شامل ۵ مورد است: ضربان قلب، ‌تنفس، ‌رنگ نوزاد، تونوس ماهیچه‌ای و رفلکس و پاسخ آن. در هرکدام از این تست‌ها نمره ۷ به بالا،‌ سلامت نوزاد را نشان‌ می‌دهد؛ باید بدانید کسب نمره ۱۰ تقریباً نادر است. نمره پایین تر از ۷ هم نشان می‌دهد نوزاد شما به مراقبت بیشتری نیاز دارد.

 

۱ ساعت پس از تولد

حدود ساعت اول، برای پیشگیری از عفونت در چشم نوزادتان قطره می‌ریزند و همچنین به منظور جلوگیری از خونریزی، یک تزریق ویتامین K در ناحیه ران او انجام خواهد شد. در نهایت نوزاد را در پوشش مخصوصی می‌پیچند. اگر نوزاد نیاز به بررسی و آزمایش‌های بیشتری داشته باشد، ‌او را به بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) منتقل خواهند کرد. هنگامی که از اتاق زایمان به اتاق (Recovery) منتقل می‌شوید، ‌پرستاران از شما می‌خواهند به نوزادتان شیر دهید.

اگر شیرتان نمی‌آید نگران نشوید، بیشتر مادران خصوصاً مادرانی که نخستین تجربه زایمان را پشت سر گذاشته‌اند،‌ معمولاً شیرشان تا ۳-۲ روز اول درست نمی‌آید؛ اما مایع کلستروم (مایعی حاوی مواد مغذی و محافظ در برابر عفونت‌ها) از سینه‌ها ترشح می‌شود. مکیدن نوزاد باعث تحریک غدد و هورمون‌های تولید شیر شده و در نتیجه بدن شیر تولید می‌کند.

 

۱۲ ساعت پس از تولد

بعد از این‌که کمی نوزادتان را در آغوش گرفتید،‌ ممکن است پرستار بیاید و روش گرفتن نوزاد در دست، قنداق کردن و حمام کردن او را به شما بیاموزد. سپس نوبت به نخستین واکسیناسیون او یعنی واکسن هپاتیت B می‌رسد. طی ۲۴ ساعت اول زندگی، نوزادتان توسط متخصص اطفال معاینه می‌شود. به علاوه قد، وزن و دور سرش هم اندازه‌گیری و با اندازه‌های طبیعی مقایسه می شوند. متخصص به ضربان قلب و صدای طبیعی ریه‌های نوزاد گوش می‌دهد، دمای بدنش را اندازه‌گیری و هرگونه اختلالات احتمالی را بررسی می‌کند.

 

مسئولیت‌های پدر پس از تولد نوزاد

قطعاً کار سخت زایمان را شما انجام داده‌اید؛ اما همسرتان می‌تواند در موارد مهمی دستگیر شما باشد:

۱- تماس گرفتن با بزرگان فامیل و رساندن خبر تولد فرزندتان به آنها.

۲- گرفتن یک عالمه عکس و فیلم از شما و نورسیده.

۳- یادداشت‌برداری از توصیه‌های پزشکان و پرستاران (زیرا در آن روز خسته‌تر از آن هستید که همه نکات را به خاطر بسپارید.)

۴- جویا شدن وضعیت پزشکی و زایمان شما و نوزادتان و انجام دادن اقدامات لازم.

۵- توجه به محدود کردن ملاقات‌های فامیل و آشنایان تا شما بتوانید استراحت کافی داشته باشید.

۶- یادگیری عوض کردن پوشک، حمام کردن و شیردادن به نوزاد.

 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *