درمان ریزش مو با نسخه طب سنتی

از آنجا كه طب سنتی یك طب كل‌نگر است درباره ریزش مو به دنبال علت‌های بروز این مشكل می‌گردد و دقیقا براساس تشخیص درمان‌های متفاوتی اعمال می‌كند. یكی از عواملی كه از دیدگاه طب سنتی در رویش مو اهمیت دارد، تغذیه است. به همین دلیل غذاهایی مانند پروتئین و گوشت كه از دیدگاه طب سنتی گرم هستند و از نظر تغذیه ارزش بالایی دارند، باید مورد استفاده قرار گیرد. اصلاح رژیم غذایی می‌تواند در رویش و استحكام مو موثر باشد. یكی دیگر از عواملی كه ممكن است ریزش مو را موجب شود، استرس و حالات روحی- روانی فرد است. اما پیش از هر چیز باید وضعیت كلی بدن بررسی شود تا مشخص شود این مشكل به دلیل بیماری خاصی بروز كرده است یا اختلال در پوست و مو باعث ریزش مو شده است.

 

سرتان را شیرین كنید

شاید باورتان نشود اما عسل خواص فراوانی در جلوگیری از ریزش مو دارد. قندی كه در عسل وجود دارد آب مو را نگه داشته و باعث حفظ رطوبت مو می‌شود. می‌توانید قبل از استحمام مقداری عسل را با روغن زیتون مخلوط كرده و نیم‌ساعت روی موها بمالید. همچنین می‌توانید روغن بادام تلخ و عسل را با هم مخلوط كنید و روی سرتان بمالید. به این ترتیب موهای‌تان پرپشت می‌شود.

 

این گیاه را مثل آب نبات بخورید

هلیله سیاه، گیاهی است معروف به اكسیر طول عمر كه بومی كشور هند است و برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله ریزش مو استفاده می‌شود. این گیاه مانع از سفید شدن موها هم می‌شود. می‌توانید یك دانه هلیله كابلی را زیر زبان گذاشته و مانند آب نبات آن را استفاده كنید. روغن هلیله را هم می‌توان روی موها مالید و بعد استحمام كرد.

 

سرتان را گرم کنید

یكی از گیاهانی كه در كتب طب سنتی به تاثیر آن در پیشگیری از ریزش مو اشاره شده، مصطكی است. این گیاه برای تقویت مو بسیار خوب است. از نظر طبیعت این صمغ گرم و خشك، محلل و مقوی است. می‌توانید پودر مصطكی را با مورد یا حنا مخلوط كرده و روی سر استفاده كنید. مصطكی روغن‌هایی هم دارد كه می‌توان روی سر گذاشت و بعد از چند ساعت سر را شست. علاوه بر این گیاه، پوسته سبز گردو را هم می‌توان به‌تنهایی و هم داخل حنا یا مورد استفاده كرد. جالب اینجاست كه پوسته گردو، گاهی اوقات رنگ مشكی هم به مو می‌دهد. كافی است پودر آن را با آب مخلوط كنید و روی سر قرار دهید.

 

ریشه را سفت كنید

برای جلوگیری از ریزش مو می‌توان از تركیب حنا، مورد و سدر استفاده كرد كه ریشه مو را محكم می‌كند. حنا، مورد و سدر را به صورت تركیبی می‌توان استفاده كرد اما برای اینكه حنا به سر رنگ ندهد بهتر است ۵۰ گرم حنا را با ۱۵۰ گرم سدر و ۱۵۰ گرم مورد ترکیب کرد. به این ترتیب در صورتی كه موهای سفید داشته باشید این میزان استفاده از حنا آنها را قرمز نمی‌كند. این سه گیاه اثر ضدالتهابی دارند و از آنجا كه افرادی كه ریزش مو دارند معمولا پوست سرشان ملتهب است، این گیاهان در كاهش این التهاب موثر است.

 

حنا معجزه می‌كند

حنا و روغن حنا از جمله مواد گیاهی است كه می‌تواند در تقویت مو بسیار موثر باشد. برگ‌های این گیاه خنك و تقویت‌كننده مو و پوست است. حنا ریشه مو را سفت می‌كند. روش استفاده از حنا به صورت موضعی است البته هنگام استفاده از حنا باید به جنس مو توجه شود چون ممكن است این ماده گیاهی مو را خشك كند. برای جلوگیری از خشكی مو می‌توان آن را با مواد دیگری مانند روغن بنفشه و روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط كرد. بسته به‌شدت و ضعف و خشكی و چربی مو می‌توان حنا را هفته‌ای یك تا دو بار استفاده كرد.

 

از هندی‌ها کمک بگیرید

آمله یا آملا گیاهی هندی است كه خواص بی‌شماری دارد. این میوه به صورت خوراكی هم موجود است و از مربای آن می‌توان استفاده کنید. اگر آمله را به ریشه موها بمالید پیاز مو تقویت شده و تار موها سالم می‌ماند، ضمن آنكه از زود سفید شدن موها هم جلوگیری می‌كند. می‌توانید پودر آمله را با حنا مخلوط کنید و پس از خیساندن در حمام روی موها بمالید و بعد از چند ساعت بشویید. آملا به صورت شامپو هم در بازار وجود دارد و می توانید به راحتی آن را تهیه کنید.

 

مورد بزنید

مورد یكی دیگر از گیاهانی است كه می‌توان برای جلوگیری از ریزش مو استفاده كرد.دانه مورد را هم می‌توان پودر و با مواد دیگری مانند حنا مخلوط كرد و به شكل موضعی استفاده كرد. یكی دیگر از روش‌های استفاده از مورد، مصرف روغن آن همراه حناست. به نسبت مساوی می‌توان مورد را پودر كرده و داخل روغن كنجد ریخت تا حالت خمیری به دست بیاید. قبل از استحمام می‌تو‌ان این خمیر را چند ساعت روی سر نگه داشت و بعد استحمام كرد.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *