حواس پنج گانه کودک را تقویت کنید

ما، معمولا در هر لحظه از زندگی‌مان، بیش‌تر از یکی از حواس پنج‌گانه‌مان را به کار می‌گیریم تا محیط پیرامون‌مان را درک کنیم و متناسب با آن، واکنش نشان دهیم. با این حال، به کار انداختن عمیق دو یا سه حس از این حواس، در کودکان، مثل گوش دادن به موسیقی، وقتی مشغول گِل‌بازی یا خمیربازی هستند، در بهبود عملکرد مغزی‌شان نقش مهمی دارد.

برای تیز کردن حواس بچه‌ها، بازی‌های متعددی وجود دارد. مثلا می‌توانید چشم‌شان را ببندید و از آن‌ها بخواهید چیزهایی را که دور و برشان هست، با استفاده حس بویایی- مثل بو کردن انواع میوه‌ها یا لامسه- مثلا دست زدن به سکه- شناسایی کنند.

با هم قدم بزنید

شاید به نظر شما، پیاده‌روی، ورزش ساده‌ای باشد که بر سلامت جسمی تاثیر می‌گذارد، اما محققان دانشگاه کلمبیا در آمریکا، پس از بررسی‌های متعدد، اعلام کرده‌اند که پیاده‌روی باعث رشد سلول‌های مغزی جدید می‌شود. در واقع، پیاده‌روی، یکی از بهترین نرمش‌ها، هم برای مغز کوچک‌ترها و هم برای بزرگ‌ترهاست؛ چون گردش خون را افزایش داده و به‌خصوص بچه‌ها را به انجام دو کار هم‌زمان، یعنی ورزش و دیدن محیط اطراف‌شان، مشغول می‌کند. برای این‌که نتیجه بهتری بگیرید، هر بار، یک مسیر جدید را برای قدم زدن با بچه‌ها انتخاب کنید و در طول راه، از شعر خواندن، جمع کردن برگ، نگاه کردن به دور و بر و حرف زدن درباره چیزهایی که می‌بینید، غافل نشوید.

از روش‌های تازه استفاده کنید

وقتی از بچه‌ها می‌خواهید یا به آن‌ها یاد می‌دهید که خلاف شیوه‌های معمول‌شان، عمل یا جور دیگری فکر کنند، در واقع، در حال تمرین دادن ذهن آن‌ها هستید. مثلا می‌توانید از کودک بخواهید با چشم‌های بسته، لباس بپوشد یا با دست مخالفش، مسواک بزند. حتی می‌توانید این تمرین را به‌صورت گروهی، وقتی در جایی، میهمان هستید یا میهمان دارید، انجام دهید. مثلا همه بچه‌ها را دور هم جمع، یک کلمه را برای هر کدام از بچه‌ها انتخاب کنید و از آن‌ها بخواهید که در دو، سه جمله کوتاه، کلمه مورد نظر شما را برای بقیه توضیح دهند. برای هیجان‌انگیزتر شدن ماجرا، از قبل، به بچه‌ها بگویید که این، یک مسابقه است که هر کسی اشتباه یا مکث کند، از دور بازی خارج می‌شود.

در کنار هم یاد بگیرید

یادگیری مهارت‌های تازه، باعث تقویت شبکه‌های عصبی و حتی ایجاد شبکه‌های جدید می‌شود. برای این‌که قدرت ذهنی کودک‌تان را افزایش دهید، می‌توانید یک برنامه آموزشی خانوادگی تدارک ببینید. تمرین کردن به‌صورت گروهی و یاد گرفتن مهارت‌هایی مثل آشپزی، یک زبان جدید، موسیقی و…، کارآیی ذهن فرزند شما را چندین برابر می‌کند.

منوی ویژه برای مغز کودک شما

اسفناج: اسفناج را معمولا به‌خاطر آهن آن می‌شناسند، ولی برگ‌های سبز اسفناج، علاوه‌بر آهن، اسید فولیک هم دارد که در بهبود عملکرد مغزی، نقش پررنگی داشته و از بروز اختلالات شناختی هم پیش‌گیری می‌کند.

تخم‌مرغ: غني از امگا۳ است و به سلامت مغز کمک می‌کند. بچه‌هایی كه قبل از هفت سالگی، در وعده صبحانه، تخم‌مرغ می‌خورند، IQ بالاتري دارند.

انبه: این میوه، حافظه فرزند شما را تقویت می‌کند، باعث تسهیل گردش خون در بدنش می‌شود و در نتیجه، خون بیش‌تری به مغز کودک می‌رسد.

تخم کدو: سرشار از ویتامین A، E و روی است و در افزایش قدرت ذهنی کودک شما، تاثیر فراوانی دارد. هم‌چنین تخمه کدو که ارزشمندترین بخش این گیاه نیز محسوب می‌شود، مقدار زیادی اسید چرب امگا۳ و امگا۶ دارد.

بادمجان: آن‌قدرها هم که فکرش را می‌کنید، بی‌خاصیت نیست. این سبزی مغذی، ترکیبی به نام ناسوسنین دارد که غشای سلول‌های مغزی را از آسیب، حفظ می‌کند و در افزایش کارآیی مغز هم نقش دارد.

 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *