تست پاپ اسمیر در ماه اول بارداری اشکالی دارد؟!

تست پاپ اسمیر در ماه اول بارداری، تشخیص بارداری با پاپ اسمیر،  عوارض پاپ اسمیر در بارداری،  پاپ اسمیر قبل از بارداری،  پاپ اسمیر وبارداری،  عوارض بعد از پاپ اسمیر،  پاپ اسمیردربارداری

سلام من هفته سوم بارداری هستم می خواستم بپرسم اگر تست پاپ اسمیر بدم باعث سقط جنین میشه و اینکه کلاً خطرناکه در بارداری تست پاپ اسمیر بدم یا نه؟!!

پاسخ مشاور:

خیر- انجام آن در صورت داشتن یک بارداری عادی بلامانع است. برای انجام آزمایش، خانم باردار باید دراز کشیده و پاهای خود را روی دو رکاب مشخص شده قرار دهد.

پزشک از وسیله‌ای به نام اسپکولوم برای باز نگهداشتن دهانه واژن استفاده کرده و با یک وسیله به نام اسپاچولا یا برس سرویکس‌ شروع به نمونه‌برداری از رحم و گردن رحم می‌نماید. در مرحله بعد، نمونه‌ها برای آنالیز به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.

چند نکته مهم:

خانم‌هایی که می‌خواهند برای بارداری اقدام کنند باید تست پاپ‌اسمیر را قبل از بارداری انجام دهند.

 انجام تست پاپ اسمیر در ۳ ماهه اول حاملگی بلامانع است. در حاملگی دو هفته بعد از اولین روز آخرین قاعدگی (روز ۱۸-۱۶ سیکل) بهترین زمان برای گرفتن پاپ اسمیر است.

انجام تست پاپ اسمیر باید حداقل ۸ هفته بعد از زایمان باشد.

انجام تست پاپ اسمیر مجدد باید با فاصله زمانی بیشتر از ۸ هفته از نمونه گيري قبلی باشد.

***

تشخیص زود هنگام بیماری­‌های ژنتیکی در حین بارداری می­‌تواند منجر به درمان به موقع این بیماری­‌ها در دوران بارداری و قبل از تولد جنین گردد.

بر اساس یک مطالعه‌ی انجام شده محققان دریافته‌اند که با انجام یک تست ساده‌ی پاپ‌اسمیر در هفته‌ی پنجم بارداری می­‌توان برخی اختلالات ژنتیکی را در کودکان تشخیص داد.

به گفته‌ی این پژوهشگران روش‌های فعلی برای غربالگری جنین از لحاظ اختلالات ژنتیکی، روش‌های غربالگری تهاجمی می‌باشند که برای انجام آن‌ها، مادران باردار می‌بایست در هفته‌ی نهم تا دوازدهم بارداری مراجعه نمایند.

یافته­‌های جدید نشان می‌­دهد که انجام تست پاپ‌اسمیر حتی یک روز زودتر می­‌تواند منجر به تشخیص بیماری‌های ژنتیکی و نهایتاً درمان آن­‌ها گردد. به عنوان مثال جنین­‌هایی که دارای اختلال ژنتیکی هایپرپلازی مادرزادی آدرنال می‌باشند و عمدتاً تهدیدکننده‌ی زندگی آن‌ها است، می‌توانند در دوران بارداری قبل از تولد در رحم مادر تشخیص و تحت درمان قرار گیرند.

در یک مطالعه‌ی جدید محققان انجام تست پاپ‌اسمیر را در یک گروه از زنان که در هفته‌ی پنجم تا نوزدهم بارداری بودند مورد بررسی قرار دادند. در این روش محققان از طریق انجام پاپ‌اسمیر از سلول‌های جفت نمونه‌ی سلولی تهیه نموده و سلول‌های حاوی DNA جنین را شناسایی و سپس ژنوم این سلول­‌ها را مورد بررسی و آنالیز قرار داده‌اند. این محققان اظهار نموده­‌اند تاکنون هیچ‌گونه خطری از انجام این روش برای مادر و جنین گزارش نشده است.

به گفته‌ی این پژوهشگران یکی از مهم‌ترین مزایای این روش نسبت به دیگر روش‌های در دسترس، اثرات تهاجمی کمتر در این روش برای جنین می‌باشد. در روش‌های تهاجمی نمونه‌برداری به صورت مستقیم از جفت و یا مایع آمنیون اطراف جنین انجام می‌­گیرد که می­‌تواند به بافت‌ها و یا اندام‌های جنین که در این ناحیه قرار دارند آسیب وارد نماید و نهایتاً منجر به نقص مادرزادی و یا مرگ جنین گردد. از دیگر مزایای این روش عدم ناسازگاری با شاخص توده‌ی بدنی در زنان نسبت به دیگر روش‌های غربالگری است. نتایج قابل قبول از انجام این روش منجر به استقبال فراوان از سوی زنان باردار برای انجام غربالگری‌های تشخیصی در دوران بارداری شده است.

به گفته‌ی محققان اینکه شما بتوانید در هفته‌ی پنجم بارداری ژنوم جنین را بررسی نمایید یک شاهکار بزرگ صورت گرفته است.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *