تاثیر مصرف الکل توسط پدر بر جنین!

آیا مصرف الکل توسط پدر بر سلامت جنین تاثیر گذار است؟

تحقیقات جدید نشان می دهند بين نقص های مادرزادی جنین و مصرف الکل توسط پدر، رابطه مستقیمی وجود دارد. آنها معتقدند این نقص ها در نتیجه تغییرات اپی ژنتیک بوجود می آیند. که می توانند روی چندین نسل تاثیر گذار باشند.
 گاهی پزشکان اختلالات طیفی الکلی جنینی را برای نوزاد تازه به دنیا آمده تشخیص دهند، در حالی که مادر هرگز نوشیدنی الکلی مصرف نکرده است (اف اسی دی). یعنی پدر با مصرف الکل نه تنها روی فرزند خود، بلکه روی نسل های آینده نیز تاثیر می گذارد.

تاثیر مصرف الکل توسط پدر بر جنین

تاثیر سبک زندگی پدر بر سلامت جنین

در تحقیقی که در مجله امریکایی "استم سل" به چاپ رسید، گفته شده شرایط و سبک زندگی پدر و مادر در سلامتی فرزند خود نقش دارد. این یک نتیجه گیری کلی است که علم در ابتدای راه اثبات آن قرار دارد.

این تحقیق توسط محقق ارشد دکتر جونا کیتلینسکا، پروفسور بیوشیمی و زیست شناسي ملکولی و سلولی انجام گرفت. او معتقد است ما می دانیم شرایط تغذیه ای، هورمونی و روانی مادر همیشه روی تغییرات ساختار بدنی، واکنش سلولی و بیان ژن جنین تاثیر می گذارد. ولی مطالعات ما نشان می دهد، همه شرایطی که در قسمت بالا به آنها اشاره کردیم در مورد پدر نیز صادق است.

سبک زندگی و سن پدر روی ملکول هایی که عملکرد ژن را کنترل می کنند، تاثیر می گذارد. 

بنابراین پدر نه تنها روی فرزند خود بلکه روی نسل های آینده خانواده نیز تاثیر می گذارد. بیش از هفتاد و پنج درصد کودکانی که به (اف اسی دی) مبتلا هستند پدر آنها معتاد به الکل بوده و این نشان می دهد باید تاثیر منفی مصرف الکل قبل از بچه دار شدن به آنها گفته و فهمانده شود.“ این گزارش مروری بر شواهد انسانی و حیوانی است که به منظور نشان دادن رابطه بین پدر و برنامه های اپی ژنتیک که فرزند آنها به را ارث می برد، انجام گرفت.

در بین مطالعات انجام گرفته موارد زیر را یافتند:

– سن بالای پدر احتمال افزایش خطر جنون جوانی، شیزوفرنی، اوتیسم و نقص های مادرزادی فرزند را افزایش می دهد؛ و اگر پدر قبل از سن بلوغ رژیم غذایی مناسبی داشته باشد خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی در فرزندان و نوه های او کاهش می یابد.

– چاقی پدر باعث بزرگ شدن اندازه سلول ها، تغییر در تنظیم متابولیکی، دیابت و چاقی می شود. همچنین احتمال بروز تومور مغزی در فرزند را نیز افزایش می دهد.

– فشار روانی که به پدر وارد می شود، ناهنجاری در ویژگی های رفتاری را در فرزند افزایش می دهد. 

– اگر پدر الکل مصرف کند روی وزن نوزاد هنگام تولد تاثیر گذاشته و وزن او کم می شود و به طور کلی اندازه مغز نوزاد کاهش می یابد و به عملکرد شناختی نوزاد آسیب می رساند.

اشتراک‌گذاری
4 نظر
  1. ⚜ تغذیه‌ی مناسب پدر می‌تواند تاثیر خوبی در باروری او داشته باشد.  دریافت مواد مغذی کافی مانند روی که کمبود آن می‌تواند باعث کم شدن تعداد اسپرم مرد شود و ممکن است باروری مرد را بهبود دهد. #رژیم غذایی مناسب در کنار #ورزش به پدر کمک می‌کند تا علاوه بر آنکه سلامت و باروری بهتری داشته باشد، به وزن مناسب نیز دست پیدا کند. کمبود وزن یا اضافه وزن زیاد می‌تواند در باروری مرد تاثیر #منفی داشته باشد.

    ?مواد غذایی زیر روی و سایر مواد مغذی را داراست و می‌تواند باعث افزایش باروری شود :
    ?گوشت
    ?غلات کامل
    ?غذاهای دریایی
    ?تخم‌مرغ
    ?جگر گوسفند
    ?ماهی تن
    ?قارچ

    ?افزودن ویتامین E به رژیم غذایی نیز می‌تواند باعث افزایش باروری شود. همچنین بهتر است مردان در دوران پیش از بارداری جهت اطمینان از دریافت مواد مغذی و ویتامین‌های مناسب از مکمل‌های باروری مردان استفاده کنند که شامل ویتامین و مواد معدنی دیگر است. مصرف برخی از مواد مانند الکل، محصولات دخانی و مواد مخدر می‌تواند در باروری مردان تاثیر بگذارد و خطر بروز نقص‌های مادرزادی را در جنین افزایش دهد. مصرف الکل می‌تواند باعث کاهش روی در بدن مرد شود. مصرف سیگار، قلیان یا مواد مخدر نیز می‌تواند کیفیت اسپرم‌ها را کاهش دهد. همچنین ثابت شده است که مصرف ماده‌ی مخدر حشیش باعث کاهش کیفیت و تعداد اسپرم می‌شود. فعالیت بدنی و فکری زیاد و خستگی می‌تواند در کیفیت اسپرم و در نتیجه باروری مرد تاثیر داشته باشد. بهتر است مردان در دورانی که برای بارداری اقدام می‌کنند، استراحت کافی نیز داشته باشند.

  2. جالبه⬅در مطالعات انجام گرفته موارد زیر را یافتند:

    – سن بالای پدر احتمال افزایش خطر جنون جوانی، شیزوفرنی، اوتیسم و نقص های مادرزادی فرزند را افزایش می دهد
    ⬅و اگر پدر قبل از سن بلوغ رژیم غذایی مناسبی داشته باشد خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی در فرزندان و نوه های او کاهش می یابد.

  3. ?سن مهمه اما سن زیستی مهم تر? :
    سن زیستی بسیار مهمتر از سن تقویمی بوده و براساس مو، پوست و دندان هر فرد مشخص می‌شود كه فاصله سنی پدر و مادر، سن مادر و سن مادربزرگ در هنگام بارداری در آن اثر دارد.

  4. ?تاثیر عامل زمان و فصل بر بارداری سالم :

    ?با توجه به این كه سه ماهه دوم بارداری به دلیل آن كه در ۱۶ هفتگی روح الهی در جنین دمیده شده، شنوایی جنین و رشد هوشی او آغاز شده و بیش از سه برابر بزرگسالان نیاز به اكسیژن دارد.

    ?بنابراین زمان فوق‌ العاده مهمی است و اگر این دوره زمانی با فصل زمستان تداخل یابد كه در آن اكسیژن، انرژی خورشید، درصد ویتامین E و K كاهش یافته و میزان افسردگی مادر، خستگی روانی و نیز وارونگی هوا افزایش می‌یابد، در مقایسه با فصل تابستان و وفور این ویتامینها و میوه و شیر تازه، امكان بروز چنین مشكلاتی در جنین افزایش می‌یابد و بنابراین فصل بهار بهترین زمان برای آغاز بارداری است تا نوزادان از وزن بهتر و هوشمندی بیشتری برخوردار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *