تاثیر صدای بلند بر گوش جنین/ آیا به شنوایی جنین آسیب می زند؟

هر صدای بلند و ناهنجاری که مادر می‌شنود بر سیستم شنوایی جنین نیز اثر مخرب می‌گذارد و علاوه بر مشکلات شنوایی می‌تواند موجب ترس و وحشت و استرس شود که این موضوع احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد…

رئیس انجمن شنوایی‌شناسان ایران گفت: شنوایی اولین حسی است که در نوزاد شکل می‌گیرد و نوزاد ۴ ماهه صداها را کامل می‌شنود. بنابراین هر صدای ناهنجاری که مادر می‌شنود بر سیستم شنوایی جنین نیز اثر مخرب می‌گذارد و البته احتمال سقط را افزایش می‌دهد.

درباره پایش شنوایی در نوزادان اظهار داشت: در طرح غربالگری شنوایی نوزادان اکنون پوشش ۷۰ درصدی داریم و شنوایی نوزادان در اکثر زایشگاه‌های کشور ارزیابی می‌شود. پس از تولد، شست‌وشو و مقیاس آپگار به ارزیابی شنوایی نوزادان پرداخته می‌شود.

وی با بیان اینکه اولین حسی که در دوران جنینی شکل می‌گیرد شنوایی است، ادامه داد: سیستم شنوایی نوزاد در ۴ ماهگی کامل می‌شود و نوزاد به طور کامل صداهای محیط را می‌شنود همچنین به محض تولد تنها حسی که به طور کامل قابلیت استفاده دارد شنوایی است به همین دلیل است که اولین ارتباطات نوزاد با محیط، گفتاری است.

رئیس انجمن شنوایی‌شناسان ایران گفت: در نتیجه شنوایی انسان از همان ابتدای تولد قابل اندازه‌گیری است و اتفاقاً این ارزیابی می‌تواند موجب پیشگیری از ابتلا به اختلالات شنوایی شود.

این شنوایی‌شناس در پاسخ به سؤال دیگری درباره تأثیر صداهای بلند و ناهنجار بر سیستم شنوایی جنین اظهار داشت:

هر صدای بلند و ناهنجاری که مادر می‌شنود بر سیستم شنوایی جنین نیز اثر مخرب می‌گذارد و علاوه بر مشکلات شنوایی می‌تواند موجب ترس و وحشت و استرس شود که این موضوع احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که توصیه می‌شود زنان باردار در معرض سر و صدای شدید قرار نگیرند احتمال افزایش استرس و وقوع سقط جنین است.

منبع خبر : برگرفته از فارس

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. صحبت‌ با جنین همچنین می‌تواند باعث افزایش مهارت های گفتاری او در سالهای بعد شود، صدای مادر جزو یکی از اولین تجربیات حسی نوزاد در حین رشد است و او همینطور می‌تواند صدای ضربان قلب مادر خود را نیز بشنود.
    کارشناسان دانشگاه‌ هاروارد که در این تحقیق حضور داشتند اعتقاد دارند صدای مادر و اطرافیان جنین باعث افزایش قدرت مرکز پردازش زبان در مغز کودک می‌شود و در آینده سبب زود به راه افتادن زبان کودک برای برقراری ارتباط با اطرافیان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *