انجیر منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای B ,A و C است. مقداری آهن داشته و انواع تازه آن درصد بالایی آب و فیبر دارد.
از انجیر میتوان در رژیمهای غذایی خاص مثل رژیم کمچربی، کم سدیم، پرفیبر، کاهش وزن، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانهای استفاده کرد.
انجیر، سدیم و چربی ندارد و مانند سایرمیوهها بدون کلسترول است، بنابراین برای افرادی که کلسترول بالایی دارند، مناسب محسوب میشود.
وجود پتاسیم در آن علاوه بر خاصیت کاهش دهندگی فشار خون به برطرف کردن لختههای زیرپوستی پس از جراحیها و رفع کبودی کمک میکند، از این رو میوه مناسبی برای افرادی که دوره نقاهت را میگذارنند به شمار میآید.
این میوه از نظر طب قدیم ایران، گرم و تر است، ادرار آور بوده و اگر ترشح ادرار کم باشد خواص مفیدی برای ازدیاد آن دارد، همچنین ضعف مثانه را بر طرف میکند.
انجیر تازه یا خشک، یبوست را برطرف میکند و یکی از بهترین میوهها برای حفظ سلامت دستگاه گوارش به شمار میآید. در گذشته برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده میکردند، امروز نیز به دلیل فیبرهای غذایی مفید مثل لیگنین که در انجیر وجود دارد به عنوان درمان مناسبی برای یبوست محسوب میشود و دانههای ریز موجود در آن این اثر را تشدید میکنند.
آهن، منیزیم و ویتامینهای گروه B و C موجود در انجیر آن را تبدیل به میوه مناسبی برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند، کرده است.
مصرف انجیر به زنان شیرده بسیار توصیه میشود. زیرا علاوه بر طعم مناسبی که به شیر میدهد باعث ازدیاد شیر در زنان شیرده میشود.
انجیر میان وعده مناسبی برای دانشآموزان به شمار میآید و از دسته میوههایی است که قدرت حافظه را تقویت کرده و برای افزایش هوش سودمند است.
انجیر به دلیل دارا بودن املاح معدنی مختلف، درصد قلیایی خون را بالا میبرد که به خصوص به افرادی که در فکر ترک سیگار هستند، بسیار کمک میکند.
این میوه تقویت کننده اعصاب به شمار میآید و وجود ویتامینهای B1 و B2 و B6 در رفع حالات اضطراب و ضعف اعصاب بسیار نافعاند.
زیادهروی در مصرف انجیر باعث نفخ شکم میشود.