افسردگی پس از زایمان تا کی ادامه دارد؟!

افسردگی پس از زایمان کی تموم میشه؟!

چند روزه سزارین کردم. مدام خونمون رفت و آمد هست برای دیدن بچه. اما اینقدر حال روحیم خرابه که لحظه شماری می کنم از خونمون برن بیرون.. تا محیط خلوت میشه و تنها میشم می زنم زیر گریه.. می خوام تنها باشم.. بعد جستجو در اینترنت فهمیدم افسردگی بعد زایمانه.. این افسردگی پس از زایمان تا کی ادامه دارد؟ حالم خیلی خرابه.. ناراحت و عصبی ام..

پاسخ مشاور نی نی نما:

به شما توصیه اکید می شود که حتما به روانپزشک مراجعه نمایید. افسردگی بعد زایمان بسیار شایع است و درمان  آن بسیار راحت است و با قرصهایی نظیر فلوکستین حالتان بهبود می یابد. در مورد احساسات خود با خانواده تان، بویژه همسرتان صحبت کنید تا از حمایت آنها برخوردار شوید.

افسردگی بعد از زایمان معمولاً تا یک ماه پس از زایمان از بین می رود.

افسردگی پس از زایمان تا کی ادامه دارد

مطالعات نشان میدهد گروه کثیری از خانم ها در حدود ۸۰ درصد از آنها – طی روزها و هفته های اول بعد از زایمان، از افسردگی هایی رنج می برند اساسا، چند روز بعد از زایمان، کمی احساس تکدر خاطر می کنید و ممکن است احساس غمی نامشخص، تردید ناامیدی، و نارضایتی احساسی برای چند هفته ادامه یابد.

بسیاری از خانم ها نسبت به این احساس متعجب میشوند؛ در نهایت، وظایف مادری را پیش روی خود قرار میدهند و مطمئن میشوند در واقع از آن وحشت دارند. هیچ کس به طور قطع نمیداند چرا خانمها بعد از زایمان دچار تكدر خاطر می شوند، ولی برخی توضیحات قابل قبول است:

اول، تغییر در سطح هورمون ها که بعد از زایمان به وجود می آید، می تواند بر حالت روحی تاثیر بگذارد. همچنین، هنگامی که دوران بارداری خاتمه می یابد، مادر باید تمام توجه خود را تغییر دهد. پس از ماهها توجه به زایمان، ناگهان متوجه میشود رویداد بزرگ سر آمده، و ممکن است تقريبا احساس فقدان کند.

باید قبول کنیم که وظایف مادری اضطراب فوق العاده ای به همراه می آورد، مخصوصا برای کسی که برای اولین بار مادر شده است. احساس غرق شدن در تمام مسئولیت ها و تمام چیزهایی که برای دانستن در مورد نگهداری از نوزاد لازم است، برای یک زن غیر عادی نیست.

علاوه بر ناراحتی جسمانی – ترمیم اپیزیوتومی، التهاب سینه ها، بواسیر، خستگی و مابقی – سرگردان می شوید که چگونه هر تازه مادری می تواند از احساس کمی تکدر خاطر اجتناب بورزد خوشبختانه، افسردگی بعد از زایمان به سرعت از بین می رود؛ معمولا در حدود دو تا چهار هفته بعد از زایمان، به خاطر داشته باشید احساستان کاملا شایع است و به این معنا نیست که به نوزاد خود عشق نمی ورزید یا مادری غیرواقعی خواهید شد. احساس خود را بیان کنید. اجازه بدهید همسر، اعضای خانواده و دوستانتان از احساس شما آگاه شوند، زیرا در این زمان شما به حمایت و محبت نیاز دارید.

اگر متوجه میشوید دچار تكدر خاطريد، به خاطر داشته باشید شما اولین زنی نیستید که چنین احساسی دارد. این احساس به اندازه ی خود دوران بارداری طبیعی است. امیدوار باشید: کسانی که قبلا با این مشکل دست و پنجه نرم کرده اند، راههای زیادی برای از بین بردن ناراحتیها پیدا کرده اند.

 فهرست زیر را به عنوان برخی از بهترین راهکارها در نظر بگیرید:
– بی خوابی مشکل افسردگی را بیشتر می کند. وقتی خسته اید، همه چیز بدتر می شود. هنگامی که استراحت کرده باشید، میزان استرسی که می توانید از عهده اش برآیید، بسیار بیشتر از زمانی است که به مقدار کافی نخوابیده اید. بنابراین سعی کنید بیشتر بخوابید. اگر بچه در حال خواب نیمروزی است.

– سعی کنید دراز کشیده و یک چرت بخوابید. به کمک دیگران را قبول کنید. در اکثر موارد، مجبور نیستید تمام کارهای نگهداری از نوزاد را خودتان انجام بدهید. حتی اگر اجازه بدهید عمه یا مادر بزرگ پوشک بچه را عوض کنند یا او را برای آروغ زدن نگه دارند، مادر فوق العاده ای هستید.

– از احساس خود با مادران دیگر، اعضای نزدیک خانواده و دوستان صحبت کنید.
به احتمال زیاد متوجه میشوید آنها نیز دقیقا همان احساسی را داشتند که شما الان دارید. آنها می توانند با شما همدردی کرده و پیشنهادهایی برای کنار آمدن با آن بدهند.

– در صورت امکان، سعی کنید وقتی برای خود اختصاص دهید. اغلب، والدین جدید در این واقعیت غرق می شوند که دیگر وقتی برای خود ندارند. اگر می توانید از خانه بیرون بروید. پیاده روی کنید، مطالعه کنید، یک فیلم ببینید، با کمی نرمش کنید. با همسر یا دوست خود شام بخورید.

– با یک مانیکور یا پدیکور به خودتان برسید، سری به آرایشگاه بزنید با ماساژ بگیرید. 

– اغلب افسردگیها با این اصل تشدید می شود که بدنتان هنوز به آنچه عادت داشته، برنگشته است. انجام کاری که به شما احساس زیبایی بدهد، می تواند مفید باشد اگر ظرف سه یا چهار هفته احساس بهتری پیدا نکردید، به پزشک خود اطلاع دهید. اندوه در برخی از خانم ها به افسردگی تمام عیار بعد از زایمان تبدیل میشود. 

اشتراک‌گذاری
7 نظر
  1. من الان چند ماهه تو همین حالم. به غیر از مراجعه به پزشک راه دیگه ای برا خلاصی هست؟

  2. سلامتی نوزاد هم هس … به قرص شیمیایی اعتقادی ندارم رو ماهیت شیر اثر میذاره!

  3. راهکار درمان یه مستند خارجی بجای مصرف قرص افسردگی، مصرف روزانه ۱۴ عدد بادام هندی بود. البته کیلویی ۲۲۰ ت شده…

  4. ?وقتی مواد مورد نیاز مغز کم بشه انسان افسردگی میگیره !

  5. غم، ناامیدی، حس پوچی و ناتوانی از برقراری ارتباط عاطفی با نوزاد موارد شایعی هستند که در هفته های اولیه پس از زایمان اغلب مادران آن راتجربه می کنند. وارد کردن موادغذایی سرشار از آهن و همچنین مصرف انواع ماهی ها، مغز گردو، دانه کتان و شاهدانه به دلیل داشتن امگا۳ در پیشگیری و کاهش میزان افسردگی پس از زایمان بسیار مفید خواهد بود.

  6. بیشتر زنان بعد از زایمان دچار گرفتگی خلق می‌شوند. تغییرات هورمونی و شرایط جدید زندگی باعث می‌شود بسیاری از مادران احساس اضطراب، ناتوانی یا خشم کنند. این نوسانات خلقی و غم و اندوه در بیشتر مادران پس از گذشت چند روز یا چند هفته رفع می‌شود، اما اگر طولانی یا شدیدتر شود، افسردگی بعد از زایمان نام دارد. برخی از نشانه‌های این افسردگی احساس ناامیدی یا اضطراب خیلی شدید است. کمبود خواب، تغییرات هورمونی و درد‌های بعد از زایمان نیز گاهی در کنار هم می‌تواند منجر به افسردگی شود و وفق پیدا کردن زنان با شرایط و وظایف جدید و غلبه بر احساس تنهایی، ترس یا حتی گناه را برای آنها سخت کند. اگر افسردگی‌تان همراه با بی‌علاقگی به فرزندتان، افکار خشونت‌آمیز یا فکر به خودکشی، توهم یا رفتار‌های غیرعادی است، هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

  7. احساس غم و اندوه شدید، پوچی یا ناامیدی، احساس برانگیختگی و خشم، گریه کردن مداوم یا بیشتر وقت‌ها قرار داشتن در آستانۀ گریه، بی‌علاقگی یا لذت نبردن از فعالیت‌ها و سرگرمی‌های معمول، دشواری در به خواب رفتن در آغاز شب یا مشکل در بیدار ماندن طی روز، از دست دادن اشتها یا خوردن بیش‌ازحد، احساس گناه شدید، حس بی‌ارزش بودن زندگی و احساس ناتوانی در کنار آمدن با مسائل از جمله مهمترین علائم افسردگی پس از زایمان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *