آیا روش تضمینی و صد در صد برای تعیین جنسیت جنین وجود دارد؟!

انجام هیچکدام از این روشهای تعیین جنسیت، به تنهایی تضمین کننده جنسیت مطلوب جنین نیست و استفاده از رژیمها باید به صورت منظم و دقیقا برحسب کالری مورد نیاز فرد انجام گیرد تا فرد دچار مشکلات متابولیکی ناشی از تغذیه نامناسب نشود؛ بنابراین تعیین جنسیت جنین تنها باید در موارد ضروری و وقتی سلامتی جنین با یک جنس خاص به خطر می‌افتد و توسط یک فرد ماهر مثلا ماما یا پزشک، انجام شود.

یک متخصص بهداشت باروری با بیان اینکه هیچ روشی برای تعیین صد در صدی جنسیت جنین وجود ندارد، گفت: تعیین جنسیت نوزاد حتی با استفاده از پیشرفته ترین روش‌ها، به صورت صد در صد محقق نمی شود اما با این حال برخی رژیم‌های خاص و یا تکنیک‌های آمیزش می‌توانند در انتخاب جنسیت جنین به والدین کمک کنند.

دکتر میترا مولایی نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به نقش والدین در تعیین جنسیت نوزاد اشاره کرد و افزود: انتخاب جنسیت جنین، یکی از خواسته های قلبی بسیاری از والدین است اما باید به این نکته توجه داشت که در بسیاری از موارد، بیماری‌های ژنتیکی در یک جنس خاص مثلا در پسران بیشتر بروز می کند بنابراین در مواردی که زمینه های قومی، نژادی، شخصی یا خانوادگی برای ابتلا به یک بیماری خاص ژنتیکی مثلا کور رنگی، هموفیلی و یا بعضی بیماریهای عضلانی در والدین و یا یکی از آنها وجود داشته باشد پیش از انجام هر اقدامی برای تعیین جنسیت جنین باید ابتدا به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه کرد.

وی با بیان اینکه برای تعیین جنسیت جنین پیش از بارداری، سه روش وجود دارد گفت: روش اول روش PGD یا تشخیص پیش از لانه گزینی جنین است که در این روش افزایش سن مادر و همچنین وجود بیماری های ژنتیکی در زوج های در معرض خطر، باعث افزایش خطر بروز ناهنجاری های کروموزومی در نوزاد می شود. مثلا در مورد بیماریهای وابسته به جنس مانند هموفیلی که بروز آن به خصوص در پسران بیشتر از دختران است این روش استفاده می شود.

به گفته این متخصص بهداشت باروری در این روش، با دادن دارو به زن، تخمک ها را به صورت مصنوعی در محیط آزمایشگاهی رشد می دهند و بعد از عمل لقاح با اسپرم، جنین های تشکیل شده را در مرحله هشت تا شانزده سلولی مورد ارزیابی قرار داده و یک یا دو بلاستومر را جدا می کنند به این ترتیب از تولد جنین‌های سالم با جنسیت مطلوب بدون افزایش احتمال بروز بیماریهای ژنتیکی اطمینان می یابند. این روش با دو تا سه درصد خطا همراه است.

وی همچنین در خصوص تعیین جنسیت نیز اظهار کرد: این روش یک روش جداسازی اسپرمهای X و Y و تلقیح اسپرم شسته شده داخل رحم IUI است. در این روش پس از تهیه اسپرم با استفاده از روش اریکسون، اسپرمهایX و Y از هم جدا می شوند و اسپرمهای مطلوب، جدا شده و با تزریق به داخل رحم، اقدام به بارور سازی می شود.احتمال خطا در این روش حدود ۲۰ درصد است.

وی، رژیم درمانی و آمیزش در زمان خاص را روش سوم تعیین جنسیت نوزاد دانست و گفت: در این روش که بر مبنای روش شتلز، طراحی شده است، به زن توصیه می شود به مدت حداقل ۴ تا ۶ هفته پیش از اقدام برای لقاح رژیم خاصی را مصرف کند و سپس در زمانی نزدیک به تخمک گذاری برای پسردار شدن و در زمانی که از تخمک گذاری مدتی گذشته است برای دختردار شدن، آمیزش داشته باشد.

او یادآور شد: تجربه و پژوهشها نشان دهنده آن است که دریافت بیشتر یونهای کلسیم و منیزیم موجب افزایش احتمال دختر زایی و دریافت یونهای سدیم و پتاسیم با افزایش احتمال پسر زایی همراه است.

وی همچنین تعیین زمان تخمک گذاری با روش LH تست و سونوگرافی از دیگر روش های تعیین جنسیت دانست و افزود: براساس روش شتلز، اگر آمیزش در زمان تخمک گذاری صورت گیرد احتمال پسرزایی و اگر دو تا سه روز پس از تخمک گذاری باشد احتمال دخترزایی افزایش می یابد. برای تعیین زمان تخمک گذاری می توان از تستهای خانگی LH و یا سونوگرافی استفاده کرد.

دکتر مولایی نژاد در ادامه توصیه کرد زنان باردار پیش از تصمیم گیری برای بارداری ابتدا آزمایشهای لازم در مورد کم خونی و برخی بیماریهای خاص مانند سرخجه و هپاتیت ب را انجام داده و پس از درمان این بیماریها در صورت وجود و استفاده از یک قرص اسید فولیک به صورت یک روز در میان از سه ماه پیش از بارداری برای تغییر رژیم غذایی خود اقدام کنند.

بنابر اظهارات این متخصص بهداشت باروری خانم ها باید توجه داشته باشند که مدت رعایت رژیم غذایی ۴ تا ۶ هفته پیش از اقدام برای بارداری است. به محض باردار شدن مادر باید رژیم معمولی را از سر گرفته و برای مراقبتهای دوران بارداری، تحت نظر باشند و پیش از شروع رژیم مطمئن شوند که برای مصرف غذاهای حاوی یونهای بالا منعی ندارند مثلا در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و نارسایی کلیوی رژیم پسرزایی با سدیم و پتاسیم بالا توصیه نمی شود. در افراد مبتلا به نارسایی کلیوی و بالا بودن کلسیم خون هم رژیم دخترزایی با کلسیم و منیزیم بالا توصیه نمی شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انجام هیچکدام از این روشهای تعیین جنسیت، به تنهایی تضمین کننده جنسیت مطلوب جنین نیست و استفاده از رژیمها باید به صورت منظم و دقیقا برحسب کالری مورد نیاز فرد انجام گیرد تا فرد دچار مشکلات متابولیکی ناشی از تغذیه نامناسب نشود؛ بنابراین تعیین جنسیت جنین تنها باید در موارد ضروری و وقتی سلامتی جنین با یک جنس خاص به خطر می‌افتد و توسط یک فرد ماهر مثلا ماما یا پزشک، انجام شود.

منبع خبر : ایسنا

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *