آیا درد زیر شکم در هفته پنجم بارداری طبیعی است؟

هفته پنجم بارداری هستم و گاهی زیر دلم تیر میکشه و درد میکه. آیا این درد زیر شگم طبیعی هستش؟ یا ممکنه نشانه سقط باشه؟؟؟

در صورتی که درد شکمی یا دل پیچه همراه با لکه بینی، خونریزی، تب، لرز، ترشحات مهبلی، احساس غش کردن، ناراحتی هنگام ادرار کردن، تهوع و استفراغ باشد یا بعد از چند دقیقه استراحت از بین نرود باید به پزشک مراجعه کرد.

البته کمی درد همراه با گرفتگی عضلات در اوایل بارداری طبیعی است.

خونریزی معمولا اولین علامت سقط است و پس از آن به فاصله چند ساعت تا چند روز درد شکمی رخ می دهد. خونریزی ممکن است خفیف یا شدید باشد. درد ممکن است به صورت درد های مقطعی یا مداوم باشد.

درواقع بر اساس آمار تعداد بسیار زیادی از مادران در تمامی دوران بارداری خود انواع دردهای شکمی با و یا بدون لکه بینی را تجربه کرده اما نوزاد کاملا سالمی را به دنیا آورده اند. خونریزی ممکن است خفیف یا شدید باشد. درد ممکن است بصورت درد های کرامپی بگیرد و ول کند (شبیه به درد های قاعدگی یا اغلب شدیدتر) یا ریتمیک باشد. درد در بعضی از بیماران بصورت کمر درد و در بعضی دیگر بصورت درد مبهم شکمی و یا احساس فشار در لگن احساس می شود. در صورتیکه با این علائم مواجه شدید به پزشک مراجعه کنید. گرچه بیشتر دردها در بارداری ناشی از تغییرات هورمونی، افزایش هورمون ریلکسین و اثر گذاری بر مفاصل، بزرگ شدن رحم و جابجایی احشای شکمی، انقباضات تمرینی رحم برای زایمان و … است اما در صورت داشتن درد شدید یا خونریزی با حجم زیاد، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

احتمال عفونت ادراری را نادیده نگیرید

نباید از خاطر برد که حاملگی، احتمال عفونت ادراری را افزایش می دهد که با علائمی چون درد، ناراحتی یا سوزش هنگام ادرار کردن، ناراحتی لگنی یا درد ناحیه تحتانی شکم، احساس نیاز مکرر به ادرار کردن و ادرار کدر یا بد بو همراه است.

 عفونت مثانه در صورتی که درمان نشود، می تواند سبب عفونت کلیه و زایمان زودرس شود.

علائم انتشار عفونت به کلیه ها که نیاز به خدمات اورژانسی دارد نیز شامل تب بالا، درد در ناحیه کمر یا پهلو، درد شکم، تهوع، استفراغ و وجود خون در ادرار می شود.

تغییرات بدن در هفته پنج بارداری
اگرچه با پیشرفت بارداری و رسیدن به مراحل جلوتر، تغییرات خارجی بدن برجسته‌تر خواهند شد؛ اما هفته‌های اول تغییرات چشمگیر داخلی را برایتان به دنبال دارد. تمام سیستم موجود در بدن باردار شما تغییر می‌کند تا به پیشرفت و رشد جنین‌تان کمک کند. در هفته پنجم بارداری ممکن است شما متوجه موارد زیر شوید:
در طول سه‌ ماهه اول بارداری، شما نیازی به دریافت کالری اضافی ندارید. با این‌ حال نیاز است ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین برای حمایت از تقسیم سریع سلولی و رشد اندام در کودک افزایش یابد

– احساس خستگی می‌کنید؟ بدن شما به‌ منظور رساندن اکسیژن و غذا به کودکتان خون بیشتری تولید می‌کند. افزایش خون ممکن است در پنج هفته اول بارداری به‌ ویژه بیشتر باشد که خود گردش خون را افزایش می‌دهد. به‌ این‌ ترتیب سرعت ضربان قلب نیز افزایش می‌یابد و این تغییر احتمالاً موجب خستگی، سرگیجه و حتی سردرد می‌شود.
– در هفته پنجم بارداری، ممکن است شما علائم دیگری از بارداری اولیه را تجربه کنید؛ که این می‌تواند شامل تغییرات سینه، حالت تهوع، افزایش بویایی، تکرر ادرار یا نوسانات خلقی باشد.
اکثر خانم‌ها در هفته پنجم بارداری شروع به تجربه این علائم می‌کنند؛ اما هر بارداری منحصربه‌فرد است. بعضی از علائم ممکن است بعداً رخ دهد یا اصلاً بروز نکند.
– در حدود هفته پنج بارداری، جفت که به تغذیه کودک کمک می‌کند رشد کرده و به رحم متصل می‌شود که ممکن است باعث دیدن لکه‌بینی‌های خفیفی شود.
– تا هفته پنجم بارداری، ممکن است متوجه این مسئله شده باشید بعضی از بوها که روزانه آن‌ها را استشمام می‌کنید موجب بروز حالت تهوع در شما می‌شود. شاید بخواهید منبع آن‌ها را شناسایی کرده و از بوهایی که آزارتان می‌دهند دوری‌ کنید.
– اگر نوسانات شدید خلقی را در اوایل بارداری تجربه می‌کنید، تنها نیستید. ممکن است بخواهید احساسات خود را با دیگران درمیان بگذارید و از شریک زندگی خود، خانواده و دوستان حمایت عاطفی مورد نیازتان را دریافت کنید.

سلامت در هفته‌ی پنجم بارداری
مراقبت منظم یک بخش مهم برای نظارت بر سلامت مادر و کودک در طول دوران بارداری است. اکنون وقت زمان‌بندی اولین ملاقات با پزشک قبل از تولد است. بیشتر پزشکان قرار ملاقات را بین هفته ششم و دهم بارداری‌تان تعیین می‌کنند.
– زمان اولین مراجعه به پزشک در دوران بارداری یکی از مهم‌ترین مسائل قبل از تولد است. در طی این ملاقات، پزشک، بارداری شما را تأیید می‌کند و سابقه پزشکی‌تان را ثبت می‌کند. پزشک شما احتمالاً یک معاینه فیزیکی و یک سری آزمایشات روتین را برای اطمینان از سالم بودن شما و کودکتان انجام خواهد داد.
– ارتباط خوب یک کلید موفقیت برای ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی است. اگر در هر مراجعه به پزشک، چیزی را متوجه نشدید، حتماً توضیحات یا جزئیات بیشتری بخواهید.
– آگاه و مجهز باشید. هرچه آگاه‌تر باشید، می‌توانید انتخاب‌های بهتری را در طی بارداری خود داشته باشید.
بدن شما به‌ منظور رساندن اکسیژن و غذا به کودکتان خون بیشتری تولید می‌کند. افزایش خون ممکن است در پنج هفته اول بارداری به‌ ویژه بیشتر باشد که خود گردش خون را افزایش می‌دهد. به‌ این‌ ترتیب سرعت ضربان قلب نیز افزایش می‌یابد و این تغییر احتمالاً موجب خستگی، سرگیجه و حتی سردرد می‌شود

بهترین روش ورزش را برای خود بیابید
ورزش، حامی سلامت شما و جنین‌تان است. به علاوه دنبال کردن عادات سالم، در فرآیند درد قبل از وضع حمل و زایمان مؤثر است. چند نکته زیر را دنبال کنید تا روش مناسب خود را بیابید:
– با پزشکتان در مورد تغییر برنامه ورزشی‌تان صحبت کنید.
– برای موفقیت در ورزش، خود را با کفش مناسب و یک سینه‌بند ورزشی با قدرت پشتیبانی و نگه‌دارندگی بالا، مجهز نمایید.
– کشش را فراموش نکنید، ورزش را با حرکات کششی شروع کرده و با آن به پایان برسانید تا از درد ماهیچه‌ها جلوگیری کنید.
– اگر دراز کشیدید یا نشسته‌اید به‌ آرامی از جایتان برخیزید تا احساس سرگیجه یا ضعف نکنید.
– به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید یا در بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.
ممکن است در مورد برخی از انواع ورزش‌ها که به کاهش دردهای بارداری کمک می‌کنند شنیده باشید. حرکات کششی، پیاده‌روی، شنا، ایروبیک در آب، دوچرخه‌سواری بر روی دوچرخه ثابت، ایروبیک کم‌فشار یا ورزش‌های هوازی کم شدت را امتحان کنید. برای یافتن روشی که برای شما بهتر است، ابتدا آن‌ها را امتحان کنید.

نکات تغذیه‌ای
در طول سه‌ماهه اول بارداری، شما نیازی به دریافت کالری اضافی ندارید. با این‌ حال نیاز است ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین برای حمایت از تقسیم سریع سلولی و رشد اندام در کودک افزایش یابد.
– به دنبال یک رژیم غذایی متعادل باشید.
– به‌ جای اینکه در این مرحله به مقدار بیشتری غذا بخورید، بر روی انتخاب غذاهای غنی از مواد مغذی تمرکز کنید. 

منبع خبر : مطلب تکمیلی از تبیان

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. چند وقت یک بار باید برای چکاپ بارداری به پزشک مراجعه کنیم؟
    بیشتر زنان باردار باید طبق برنامه زیر برای معاینه مراجعه کنند:
    هفته ۴ تا ۲۸ بارداری – هر چهار هفته یک بار (ماهی یک مرتبه)
    هفته ۲۸ تا ۳۶ بارداری – هر دو هفته یک بار (دو مرتبه در ماه)
    هفته ۳۶ تا ۴۱ بارداری – هر هفته یک بار
    اگر عوارضی در دوران بارداری داشته اید ممکن است لازم باشد دفعات بیشتری به پزشک مراجعه کنید. در معاینات میتوانید همسر خود را نیز همراه ببرید تا در جریان کامل وضعیت شما و کودک قرار گرفته و از شما پشتیبانی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *