چگونه آروغ نوزاد را بگیریم؟/ سوالات رایج درباره آروغ زدن نوزاد

آروغ‌زدن نوزاد، چگونه آروغ نوزاد را بگیریم؟

مادران عزیز؛ برای اجتناب از نفخ نوزاد، باید در هر بار تغذیه او را وا دارید که آروغ بزند!

▪ این توصیه‌ها را برای آروغ‌زدن نوزاد به کار بگیرید:

ـ راست بنشینید، نوزاد را به سینه خود بچسبانید، به طوری که چانه او در مقابل شانه خودتان قرار گیرد. 
یا: نوزاد را روی ران یا زانوی خود بنشانید، و چانه‌اش را به آرامی در دست‌تان بگیرید و همیشه از سر نوزاد حمایت کنید. 

ـ به آرامی به پشت نوزاد (بین دوکتف و پشت معده) بزنید، اما نه خیلی محکم. 

ـ اگر به نظر می‌رسد نوزاد در حین شیرخوردن دچار نفخ شده است، هر چند وقت یک بار شیردادن را متوقف کنید، و به طور کامل آروغ او را بگیرید، سپس هنگامی شیرخوردن تمام شد، بگذارید دوباره آروغ بزند.

سوالات رایج درباره آروغ زدن نوزاد

۱- چرا بچه‌ها آروغ می‌زنند؟

شیرخواران، هنگام مکیدن شیر هوای زیادی می‌بلعند و زدن به پشت آنها به خالی شدن این هوا از درون معده کمک می‌کند. درواقع سیستم گوارش آنها هنوز کامل نشده است و برای تخلیه هوا از معده به کمک والدین نیاز دارند. اگر فرزند شما زیاد باد گلو دارد شاید به این دلیل باشد که تند و با ولع شیر می‌خورد و در نتیجه هوای زیادی را همراه با شیر می‌بلعد.

۲- چگونه به کودکان‌مان کمک کنیم آروغ بزنند؟

کافی است شیرخوار را درحالی که سرش روی شانه‌تان است در اغوش بگیرید و راه تنفسی‌اش را باز گذارید. برای اینکه شیرخوار راحت آروغ بزند باید کمر او کاملا صاف باشد و گردنش تکیه‌گاه داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم پارچه‌ای روی دوش خود بیندازید زیرا معمولا آروغ زدن با بالاآوردن کمی شیر همراه است.

۳- آیا آروغ نزدن مشکلی پیش می‌آورد؟

خیر. اگر شیرخوار شما بعد از شیرخوردن آروغ نزد به این معنی است که هوای زیادی در معده‌اش جمع نشده است. البته بهتر است بعد از شیرخوردن قبل از خواباندن او کمی او را سردوش خود نگه دارید. البته می‌توانید کودک را به حالت دمر قرار دهید تا آروغ بزند.

۴- آیا شیرخواران یک آروغ می‌زنند یا چند تا؟

گاهی بعد از شیرخوردن شیرخوار ۲ تا ۳ آروغ می‌زند. این موضوع به سرعت شیرخوردن، وضعیتی که در آن شیر خورده، میزان تکامل دستگاه گوارش و… بستگی دارد.

۵- چگونه متوجه شویم که شیرخوار به دلیل آروغ نزدن ناراحت است؟

مرتب تکان خوردن،‌ این طرف و آن طرف بردن سر و ناراحت بودن، نگرفتن دوباره سینه یا شیشه می‌تواند نشانه داشتن باد گلو باشد. در این شرایط او را بنشانید و با دست گردن او را نگه دارید و چند دقیقه‌ای صبر کنید.

۶- آیا شیرخواری که از سینه‌ مادر شیر می‌خورد هم آروغ می‌زند؟

شیرخوارانی که از سینه شیر می‌خورند در مقایسه با آن دسته که از شیشه شیر می‌خورند، کمتر باد گلو دارند. در واقع وقتی شیرخواری درست مقابل سینه مادر قرار می‌گیرد و تمامی یا میزان زیادی از هاله قهوه‌ای سینه را به داخل دهان می‌کشد، هوای زیادی وارد معده او نمی‌شود. در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان شیشه‌های شیر نیز تلاش می‌کنند سرشیشه‌هایی شبیه سینه‌ مادر بسازند اما با این حال باز هم شیشه در مقایسه با سینه مادر سبب می‌شود هوای بیشتری داخل معده شیرخوار شود.

۷- بعد از اتمام شیرخوردن چه مدت باید صبر کنیم تا شیرخوار آروغ بزند؟

حداکثر ۲۰ دقیقه بعد از پایان شیردهی. بهتر است قبل از این مدت شیرخوار را نخوابانید. بهتر است او را سردوش بگذارید یا اگر واقعا سرتان شلوغ است برای چند دقیقه‌ای او را به شکم بخوابانید. البته در این حالت باید مراقب او باشید.

۸- چرا خواباندن شیرخواری که آروغ نزده، اشتباه است؟

شیرخواری که آروغ نزده خوابی پریشان و ناآرام دارد و مدام بیدار می‌شود. برای اینکه فرزندتان راحت بخوابد کافی است چند دقیقه بعد از اتمام شیردهی او را درآغوش نگه دارید و آرام با او صحبت یا صورتش را نوازش کنید یا تکان‌اش دهید تا در نهایت باد گلو بزند و آرام بخوابد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. اگر نوزاد بدون هیچ علتی (مثل گرسنگی، پوشک کثیف و …) حدود سه ساعت و بیشتر در طی روز یکسره گریه کند، احتمالا به کولیک یا قولنج نوزادی مبتلا می‌باشد.

    اگر مادران روش‌های ماساژ دادن نوزاد را یاد بگیرند، می‌توانند به راحتی از طریق ماساژ دادن، دردهای ناشی از تجمع گاز در معده نوزاد را تسلی بخشند. همچنین مادران عزیز می‌توانند در حین ماساژ دادن فرزند خود، با او ارتباط کلامی و عاطفی برقرار کنند.

    – کودک خود را بر روی سطح محکم و ایمنی مانند میز، به پشت بخوابانید. سپس دست خود را به روغن (مانند روغن زیتون و یا روغن مخصوص بچه) و یا لوسیون آغشته کنید و با انگشتان دست خود به آرامی و حالت دورانی شکم نوزاد را بمالید. ماساژ دادن (مالیدن) شکم سبب گرم شدن این ناحیه شده و نفخ شکم نوزاد را برطرف می‌ کند.

    – نوزاد خود را روی زمین بخوابانید، طوری که پاهای او در مقابل شکم شما قرار بگیرد. سپس پاهای نوزاد را بگیرید و به آرامی مانند رکاب زدن دوچرخه حرکت دهید. این حرکت به خارج شدن گازها از معده کمک می کند. سعی کنید در حین انجام این حرکات با نوزاد خود صحبت کنید و لبخند بزنید.
    مشکل کولیک در نوزادان معمولا در حدود سن سه ماهگی برطرف می‌شود. بنابراین اگر بیش از این زمان طول کشید، حتما این مشکل را با متخصص اطفال در میان بگذارند
    – نوزاد خود را به شکم روی یک ران پای خود قرار دهید و یک دست خود را روی شکم او بگذارید. می‌توانید رانی را که نوزاد روی آن قرار گرفته است، به سمت شکم خود خم کنید. سپس با دست دیگر ناحیه پشت نوزاد را در جهت عقربه‌های ساعت به آرامی بمالید.

    – روش قبلی را می‌ توانید به این صورت نیز انجام دهید که نوزاد را به پشت روی ران خود قرار دهید و شکم نوزاد را با انگشتان و کف دست خود بمالید تا گازهای معده او راحت‌تر خارج شوند.

    – مادر می‌ تواند به جای محکمی تکیه دهد و پاهای خود را به سمت شکم خود جمع کند. در این حالت نوزاد را به پشت روی زانوهای خود قرار دهد و با دست، شکم او را ماساژ دهد.

    – می ‌توانید کیسه آب گرم را درون حوله‌ ای تمیز قرار دهید و آن را به آرامی بر روی شکم نوزاد خود قرار دهید تا دردهای کولیک نوزاد تسکین پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *