چه خوراکیهایی را نمی توان فریز کرد؟!/ “فریز کردن” غذاهای پخته

در واقعیت همه ی مواد غذایی به دلیل بافت و ترکیبی که دارند خوب یخ نمی زنند. غذاهایی که نمی توانید یخ زدایی کنید و بعد بخورید را فریز نکنید.

* کیک های با رویه های خامه ای: رویه های خامه ای کیک ها که نرم و کرکی هستند و با سفیده ی تخم مرغ و یا خامه ی زده شده تهیه و پخته می شوند، وقتی فریز می شوند، این پوشش ها نرم و روان شده و مایع غلیظی از آن ها خارج شده و در واقع شکل اصلی خود را از دست می دهند. شما می توانید این کیک ها را پس از برداشتن قسمت رویی شان، فریز کنید.
کیک هایی که پوشش کره ای دارند برای فریز کردن بسیار مناسب هستند.
* ماکارونی های پخته شده: دوباره گرم کردن ماکارونی های پخته ی فریز شده، نرم، خمیرمانند و بدشکل می شود، به همین دلیل بهتر است از فریز کردن آن ها منصرف شوید.
* کاستاردها و پای هایی که با خامه پر می شوند: این دسته از مواد غذایی هم آبکی شده و شکل خود را از دست می دهند.
* سفیده ی تخم مرغ و مرنگ ها: این مواد غذایی هم ترک برداشته، سفت شده و حالت لاستیک مانند به خود می گیرند.
دوباره گرم کردن ماکارونی های پخته ی فریز شده، نرم، خمیرمانند و بدشکل می شود، به همین دلیل بهتر است از فریز کردن آن ها منصرف شوید
* مایونز: این چاشنی نیز بعد از فریز شدن اجزایش متلاشی و بریده بریده می شود و انسجام خود را از دست می دهد.
* میوه ها و سبزیجات خامی که دارای آب زیادی هستند: که شامل کاهو، هندوانه، مرکبات و خیار می شود.
گوجه فرنگی از این قاعده استثناست. البته زمانی که می خواهید از آن در غذاهایی استفاده کنید که پخته می شوند مثل خورش ها و یا املت ها.
* سس ها و آبگوشت ها: سس ها و آب گوشت های غلیظ وقتی فریز می شوند، ترکیبشان به هم خورده و بافتشان از هم جدا می شود. اما آن مایعاتی که زمان آماده کردن و پختن کباب ماهیتابه ای به درون ظرف می چکد را در صورتی که ماده ی غلیظ کننده ای به آن اضافه نکنید، می توانید به راحتی فریز کنید.
* ماست، پنیر خامه ای و خامه ترش: این محصولات لبنی هم در صورت فریز شدن ترکیبشان به هم خورده و از هم جدا جدا می شوند.
* شیر: هنگامی که شیر منجمد را گرم می کنید ناصاف و بریده بریده می شود. پس فریز کردن آن برای وقتی که می خواهید آن را مستقیم مصرف نمایید، ایده ی خوبی نیست؛ اما هنگامی که تصمیم دارید آن را درون غذاهایی که پخته می شوند، مثلا سوپ شیر، بریزید، مشکلی وجود ندارد. فقط به این نکته دقت داشته باشید، زمانی که می خواهید آن را یخ زدایی کنید، بسته به این که اندازه ی ظرفتان چه قدر است به مدت یک روز یا بیشتر در یخچال قرار دهید و از نگه داشتن آن در دمای بیرون خودداری کنید.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. از قدیم می‌گفتند میوه و سبزی، تازه‌اش خوب است. دکتر مریم هاشمی، متخصص صنایع غذایی در این باره می‌گوید: سلول‌های سبزیجات پس از خرد شدن، آسیب می‌بینند و همین امر سبب از دست رفتن بخش زیادی از ویتامین‌های سبزی می‌شود.
    معمولاً سبزی را بعد از خرد کردن، سرخ می‌کنند که این کار هم بخش زیاد ویتامین سبزی را از بین می‌برد؛ یعنی سبزی خردشده و سرخ شده، دیگر ویتامین زیادی ندارد اما با این حال می‌توان روی مواد معدنی و فیبرشان حساب کرد.
    تهیه، خرد و سرخ کردن سبزیجات به شکل تازه به تازه بهترین نوع استفاده از سبزیجات است اما به تمام افرادی که بنا به هر دلیلی قادر به این کار نیستند توصیه می‌شود: برای این که خاصیت سبزی، کمتر از دست برود، بهتر است بلافاصله پس از سرخ کردن، آن‌ها را فریز کنید تا حداقل امکان رشد باکتری‌ها و میکروارگانیسم های درونی یا موجود در محیط در آن‌ها به کمترین حد برسد. بنابراین خریداری و استفاده از سبزیجات منجمد بیشتر از انواع تازه و خردشده ای که در فروشگاه‌ها در دسترس هستند، توصیه می‌شود. اما باز هم دقیقاً نمی‌توان گفت که کدام نوع صددرصد به دیگری برتری دارد. ممکن است کارخانه‌ای که آن سبزی تازه خردشده را به بازار ارایه کرده از نظر شرایط بهداشتی و تهیه محصول، خیلی بهتر از کارخانه‌ای باشد که محصول منجمد را روانه بازار نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *