چرا کودکان فحش می دهند؟

 روان شناسان می گویند علت فحش دادن کودکان به دیگران این است که آنها احساس بدی دارند و به کسی نیازمندند که احساس خوبی در آنها به وجود آورد. بنابراین، در برخورد با اعمالی چون فحش دادن و نظایر آن، نباید با آنها مقابله به مثل کرد. اگر کودکی به شما گفت:" بد ریخت بدقواره" شما به او بگوئید " حق با تو است من زشت هستم ولی در عوض تو خیلی زیبایی"، این برخورد موجب برانگیخته شدن احساسی خوش در کودکان می شود و به فحش دادن ادامه نخواهد داد. اگر کسی به شما گفت که فرزندتان به دیگران فحش می دهد و از کلمات رکیک استفاده می کند، شتابزده نتیجه گیری و قضاوت نکنید بلکه به فرزندتان فرصت دهید تا علت استفاده از این کلمات را برای شما توضیح دهد. شاید کسی او را اذیت و تحریک کرده به طوری که ناگزیر با فحش دادن از خود دفاع کرده است.



نکته های کلیدی که می توانند در برخورد با "بدزبانی" کودکان مفید واقع شوند:



*کودکان در اثر شنیدن مکرر کلمات رکیک، بدون این که معنی آنها را درک کنند از آن کلمات استفاده می کنند.



*وقتی کودکی برای نخستین بار کلمه ای رکیک را به زبان می آورد، می توانید کمی به او فرصت دهید تا شاید دیگر از آن کلمه استفاده نکند ولی اغلب چنین نخواهد شد، از این رو بهتر است به محض شنیدن یک کلمه رکیک، قوانینی را برای ترک آن وضع کنید.



*مواظب سخن گفتن خود باشید زیرا کودکان از والدین خود تقلید می کنند.



* اگر فرزند شما "بدزبانی" را از شما یا یکی از اعضای خانواده نیاموخته است با مهدکودک یا مدرسه او تماس بگیرید تا منشاء آن را بیابید و بتوانید آن را از میان ببرید.



* متاسفانه برخی از فیلم ها بد آموز هستند، بنابراین تلاش کنید فرزند خود را از تماشای این برنامه ها دور نگه دارید.



* هرگاه فرزند شما به کسی فحش داد، از خودتان بپرسید که چه چیزی موجب خشم او شده است؟ زیرا کودکان گاهی برای ابراز خشم خود از این وسیله استفاده می کنند. گاه ممکن است به طور ناخواسته موجب برانگیختن خشم فرزند خود شوید و او برای فرو نشاندن خشم خود به کودکان دیگر فحش بدهد.



* اگر می خواهید به فرزند خود کمک کنید تا بدون استفاده از دشنام، از خود دفاع کند، به او بگوئید: " سنگ می تواند استخوان مرا بشکند ولی فحش هیچ آسیبی به من نمی رساند" ولی با وجود این، احساسات او را درک کنید زیرا فحش شنیدن برای کودکان دشوار است.



* درباره کودکانی که ساده هستند حساس باشید، آنها ممکن است چنین تصور کنند که دشنامی که شنیده اند تنبیه مناسبی برای آنها بوده است.



* سعی کنید راه هایی بیابید تا اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید در این صورت فرزند شما با روش هایی پسندیده از خود دفاع خواهد کرد.



* به او محبت کنید و توانایی هایش را بستائید. سعی کنید به فرزندتان بیاموزید که احترام افراد با دشنام دادن خوشه دار می شود و هیچ گاه نباید از کلمات توهین آمیز استفاده کرد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *